Zdravím všetkých, chcem vás poprosiť o radu. Aký objektív je najvhodnejší na fotenie šperkov a bižutérie? Neplánujem fotiť žiadny hmyz , vyrábam handmade šperky z korálok a Swarovski a doteraz som fotila len kompaktom. Ale kedže mám doma aj Nikon D90 s klasickým setovým objektívom 18-105mm chcela by som skúsiť robiť nejaké "vážnejšie" fotky a fakt neviem aký objektív prikúpiť. Viem že jeden z najlepších makro je Nikkor AF-S 105 mm f/2,8 MICRO ale to asi nie je nič moc pre začiatočníka. A je aj dosť drahý na moju peňaženku ide mi len o to aby som mala pekné nerušivé a rozostrené pozadie so zaostreným detailom. ďakujem za každú radu
Svojho casu som pouzival Nikon 50mm 1.8 + medzikruzky (nejake fotky najdes i u mna v albume) no realita je taka, ze tento rok si chcem zabezpecit prave spominany 105tkovy objektiv. Praca s takou kombinaciou je pomala, no ale prijemna, pokial si vies na to vyhradit dostatok casu.
Disciplina fotenia sperkov je celkom funny v kreativite a v investovani. Potrebujes na to vsetko mozne, pokial vysledok ma uchvatit klienta uz v stadiu prezerania katalogu.
Zdravím všetkých, chcem vás poprosiť o radu. Aký objektív je najvhodnejší na fotenie šperkov a bižutérie? Neplánujem fotiť žiadny hmyz , vyrábam handmade šperky z korálok a Swarovski a doteraz som fotila len kompaktom. Ale kedže mám doma aj Nikon D90 s klasickým setovým objektívom 18-105mm chcela by som skúsiť robiť nejaké "vážnejšie" fotky a fakt neviem aký objektív prikúpiť. Viem že jeden z najlepších makro je Nikkor AF-S 105 mm f/2,8 MICRO ale to asi nie je nič moc pre začiatočníka. A je aj dosť drahý na moju peňaženku ide mi len o to aby som mala pekné nerušivé a rozostrené pozadie so zaostreným detailom. ďakujem za každú radu
Prečo myslíš že sa nedajú s tvojim objektívom nafotitť šperky? Investuj radšej do statívu a softboxu, naštuduj niečo o svietení.
možno že aj dajú no zatiaľ mi to nejde, asi to neviem ...statív mám, osvetlenie mám relatívne naštudované, mám 3 lampy na statívoch so žiarovkami 5500K a fotostan. s kompaktom to bolo ľahké ale keď sa chcem pri nikone pohrať s clonou tak nikdy nemám detail dostatočne ostrý...kamoška fotí takéto niečo so seťákom 18-55mm a ide to
Svojho casu som pouzival Nikon 50mm 1.8 + medzikruzky (nejake fotky najdes i u mna v albume) no realita je taka, ze tento rok si chcem zabezpecit prave spominany 105tkovy objektiv. Praca s takou kombinaciou je pomala, no ale prijemna, pokial si vies na to vyhradit dostatok casu.
Disciplina fotenia sperkov je celkom funny v kreativite a v investovani. Potrebujes na to vsetko mozne, pokial vysledok ma uchvatit klienta uz v stadiu prezerania katalogu.
fotky máš veľmi pekné, na rovinu poviem že na také nemám vieš ide o to že ja sa výrobou šperkov neživým, je to len môj koníček a nechcela by som moc investovať do vybavenia, skôr len také "domácke" fotenie
fotky máš veľmi pekné, na rovinu poviem že na také nemám vieš ide o to že ja sa výrobou šperkov neživým, je to len môj koníček a nechcela by som moc investovať do vybavenia, skôr len také "domácke" fotenie
niekedy amatéri investujú do techniky viac ako tí, čo sa tým živia; a do čoho chceš investovať viac, ako do svojej radosti a vzpruhy ?
Skor by som povedal, ze je to viac o hrani, ako investiciach. Napr. sperky som fotil s D90 + 50mm 1.8 + medzi kruzky. Takpovediac amaterska lacna vybava. Najvacsia investicia bola hlava na stativ a cas, ktory som stravil studovanim fotenia sperkov, skla, prezeranim tutorialov, fotografii, ...
No v dnesnej dobe sa uz tomu nevenujem z dovodu, ze som prisiel na to, ze fotenie ludi ma najviac laka. No dam za pravdu, ze vsetko zavisi i od toho co bude cielom. V case ked som to studovatl mal som raz za cas moznost fotit i brilianty co ma najviac lakalo a lakala ma i predstava fotenia vo vecernych hodinach. No bohuzial do fotenia svadieb som sa tak ponoril, ze drviva vacsina volneho casu ide do toho a na sperky uz neostava cas.
Este by som ti poradil. Z dovodu, ze uz mas stan+ svetla a D90 tak si dokup napr. spominanu 50tku + medzi kruzky (investicia 120-130 eur) a mas peknu zostavu pre fotenie. Pre zaciatok este nezabudni kablovu spust cca 3-5 eur, stativ je nutnost a mozes sa veselo hrat. Tato kombinacia ta nesklame, nafotil som tym mnoho fotiek a plne postacuje pre amaterske fotenie.
Pokial by si uz mala fotit vo vacsom objeme, tak makro objektiv je nevyhnutny z dovodu rychlosti.
Ďakujem za radu, podľa všetkého vyzerá ten tamron super voľba, dokonca aj bazarovy by som brala, neviete o niekom kto predáva? ja som aj pozerala ale našla som len pre canon...
objektív na šperky
No v dnesnej dobe sa uz tomu nevenujem z dovodu, ze som prisiel na to, ze fotenie ludi ma najviac laka.
No dam za pravdu, ze vsetko zavisi i od toho co bude cielom. V case ked som to studovatl mal som raz za cas moznost fotit i brilianty co ma najviac lakalo a lakala ma i predstava fotenia vo vecernych hodinach. No bohuzial do fotenia svadieb som sa tak ponoril, ze drviva vacsina volneho casu ide do toho a na sperky uz neostava cas.
Pokial by si uz mala fotit vo vacsom objeme, tak makro objektiv je nevyhnutny z dovodu rychlosti.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa