Zaujimalo by ma ci mate niekto skusenosti s Cokin filtrami kupenymi cez Ebay. Su tam celkom lakave kity kde sa da dostat na cenu cca 30-40€. Ale aj samostatne komponenty su v zaujimavej cene. Su v dobrej kvalite, alebo len lacne nahrazky? Vrtaju mi hlavou, ale bojim sa toho aby to neboli smejdy. Dikes za odpovede.
Zaujimalo by ma ci mate niekto skusenosti s Cokin filtrami kupenymi cez Ebay. Su tam celkom lakave kity kde sa da dostat na cenu cca 30-40€. Ale aj samostatne komponenty su v zaujimavej cene. Su v dobrej kvalite, alebo len lacne nahrazky? Vrtaju mi hlavou, ale bojim sa toho aby to neboli smejdy. Dikes za odpovede.
Skus si nechat navrtat vacsiu dierku do hlavy, lebo na eBay moze obchodovat kazdy. Takze ked tam mozes predavat aj ty a ja od teba dobre kupim, neznamena to, ze to plati aj v pripade Joza, ktory ma minule odrbal ... Kedze Cokin nie je lacna cinska nahrada niecoho, ale je to original, tazko ti vlastne odpovedat.
No si mi povedal novinku. Ja tu hovorim o tom, ze je par kitov ktore predava viacero predajcov. Napriklad tento predavaju viaceri : http://www.ebay.com/itm/6-Pcs-Graduated-Neutral-Density-ND-Kit-9-Size-Ring-Adapter-for-Cokin-P-Series-/280953495763?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraLensesFilters_JN&hash=item416a2220d3Preto chcem vediet co su zac a ci ma niekto s nimi skusenosti. Aj bez duchaplneho vrtania do hlavy ktore mi teda moc napomocne nebolo.
Keko ti odpovedal presne. Pytal si sa na Cokin filtre. Tie v tvojom odkaze nie su Cokin, ale lacna cinska nahrada. A kvalita? Taka cinska... Ak si lakomy, kup Kood alebo 84.5mm, ale toto radsej nie.
No si mi povedal novinku. Ja tu hovorim o tom, ze je par kitov ktore predava viacero predajcov. Napriklad tento predavaju viaceri : http://www.ebay.com/itm/6-Pcs-Graduated-Neutral-Density-ND-Kit-9-Size-Ring-Adapter-for-Cokin-P-Series-/280953495763?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraLensesFilters_JN&hash=item416a2220d3Preto chcem vediet co su zac a ci ma niekto s nimi skusenosti. Aj bez duchaplneho vrtania do hlavy ktore mi teda moc napomocne nebolo.
A teraz sa pytas co, ci niekto pozna Cokin filtre, alebo tych par predajcov osobne, alebo chces od niekoho zaruku, ze kupis dobre? O nakupe na eBay je tu popisaneho hodne. Nakupuje sa dobre, ked to vies, skusenosti ziskas iba svojimi vlastnymi nakupmi, ostatne dobre meno kupujuceho tiez nie je na zahodenie. O filtroch Cokin je tu popisaneho hodne. Su to vynikajuce filtre (ked su nove), ked su stare mozu byt poskrabane, nemusi ti to nevyhnutne vadit. A konecne si napysal daco aj ty. Hlavu hore v ustrety dalsim vrtavym temam.
nazývať filtre z ebayu z číny "Cokin" je ale silná káva ...aj keď pravdu povediac ani originálne niesú úplne top, ale aj tak tisíckrát lepšie ako hento.
Keby si nebol hnilý tak si prečítaš aj reakcie kupujúcich a nezaložíš ďalšie zbytočné vlákno.
Dear 71leven, My partner has recently purchased the NEUTRAL density filter kit as a gift for me.I have experimented with the filters and to be honest they are only suitable for Black and White photography due the the SEVERE COLOUR cast they produce. They all but destroy colour images casting a Red or Blue'ish haze across the entire image.The filters are extremely tight to get into the holder and when stacked together the haze is even worse. However..converting the images to B&W gets rid of the colour cast but it still means you have to spend additional time in post processing to make the image usable to any extent.It is possible to bring back a little colour in post, but they are not realistic and isnt worth the hassle. Ok for B&W but still needs work in post to make it worth while,but only just. Disappointed but ok for £16.00 !!! I suppose.
Keby si nebol hnilý tak si prečítaš aj reakcie kupujúcich a nezaložíš ďalšie zbytočné vlákno.
Dear 71leven, My partner has recently purchased the NEUTRAL density filter kit as a gift for me.I have experimented with the filters and to be honest they are only suitable for Black and White photography due the the SEVERE COLOUR cast they produce. They all but destroy colour images casting a Red or Blue'ish haze across the entire image.The filters are extremely tight to get into the holder and when stacked together the haze is even worse. However..converting the images to B&W gets rid of the colour cast but it still means you have to spend additional time in post processing to make the image usable to any extent.It is possible to bring back a little colour in post, but they are not realistic and isnt worth the hassle. Ok for B&W but still needs work in post to make it worth while,but only just. Disappointed but ok for £16.00 !!! I suppose.
Preklad: Vážení 71leven, Môj partner nedávno kúpil neutrálneho filtra sadu ako darček pre me.I experimentovali s filtrami a aby som bol úprimný, že sú vhodné iba pre čiernej a bielej fotografovanie v dôsledku prudkého FARBA obsadenie, ktoré produkujú. Všetci ale zničiť farebné obrázky liatie červenú alebo Blue'ish opar cez celý image.The filtre sú veľmi pevne, aby sa do puzdra a pri stohovaní spolu opar je ešte horšie. Avšak .. konverziu snímok do B & W zbaví farebný nádych, ale to ešte neznamená, že musíte tráviť viac času v post spracovanie, aby bol obraz použiteľný na akýkoľvek extent.It je možné priviesť späť trochu farby v príspevku, ale nie sú realistické a za tú hádku nestojí. Ok pre B & W, ale stále je potrebné pracovať v príspevku, aby to stojí za to, ale len. Sklamaný ale ok pre 16,00 libier! Myslím, že.
páni čítajte poriadne predtým ako napíšte bezhlavé komentáre. To v popise nie je napísané že predáva cokin filtre ale že má 6nd filtrov a držiak na Cokin P sériu. Nie že je to Cokin. Preboha 6filtrov coki za tie prachy asi nie. Mám z Ebay aj cokin aj kood filtre. Ale pokial v popise nie je slovko Genuine Cokin ale iba FOR cokin tak to cokin nevidelo ani z rýchlika, len to má jeho veľkosť.
Na ebay je takto milión popisov - remote FOR canon, batery for canon atď atď. Hlavne že všetci vypisujete mimo tému ale neradí nikto
BTW aj moje cokiny a koody boli z číny, lebo tam sa aj vyrábajú a lacnejšie sú preto, že ako darček za nich neplatíme colné poplatky. Ale jeden stál asi toľko ako tento FOR cokin set
páni čítajte poriadne predtým ako napíšte bezhlavé komentáre. To v popise nie je napísané že predáva cokin filtre ale že má 6nd filtrov a držiak na Cokin P sériu. Nie že je to Cokin. Preboha 6filtrov coki za tie prachy asi nie. Mám z Ebay aj cokin aj kood filtre. Ale pokial v popise nie je slovko Genuine Cokin ale iba FOR cokin tak to cokin nevidelo ani z rýchlika, len to má jeho veľkosť.
Na ebay je takto milión popisov - remote FOR canon, batery for canon atď atď. Hlavne že všetci vypisujete mimo tému ale neradí nikto
BTW aj moje cokiny a koody boli z číny, lebo tam sa aj vyrábajú a lacnejšie sú preto, že ako darček za nich neplatíme colné poplatky. Ale jeden stál asi toľko ako tento FOR cokin set
Tak a to je ina blbost, pretoze o darcekoch colny sadzobnik nic nehovori. Ked uz ide o to, aj Hasselblad sa robi v Cine. Treba citat vsetko, co sa napise, teda aj zdanlivo bezhlave komentare. A uplne od zaciatku, teda polozenou otazkou pocinajuc.
ešte aby som dodal k téme, mal som aj takúto sadu, boli to moje prvé filtre. Vtedy ( 2008 ) som to kúpil za cca 50gbp. Pri použití jedného filtra je kvalita ešte vcelku OK. No na fotenie napr. vodopádu cez deň a použití 2-3 ks ND filtrov na sebe už fotky červenali. Niečo také ako prekladal Keko. Osobne vlastním aj nejaké čínske prechodové filtre.za možno 4e aj s poštovným. Samotný filter na občasné západy slnka stačí, no na profi krajinkárske foto je lepšie použiť kvalitnejšie filtre. Každopádne na začiatok a kreatívne foto to nie je vôbec zlé...
Tak a to je ina blbost, pretoze o darcekoch colny sadzobnik nic nehovori. Ked uz ide o to, aj Hasselblad sa robi v Cine. Treba citat vsetko, co sa napise, teda aj zdanlivo bezhlave komentare. A uplne od zaciatku, teda polozenou otazkou pocinajuc.
neboj, čítal som všetko. Neporovnával som hasselblad. Len som sa snažil naznačiť že sa dá nakúpiť aj lacno origo veci. Keď som bol ešte v UK, objektívy som nakupoval na stránke www.onestop-digital.com. Tí predtým fungovali aj na ebay. Kedysi, keď bol kurz dolár/gbp inde sa tam oplatilo nakupovať, veď 17-40ka ma cez nich vyšla o 200eur lacnejšie ako v UK alebo SK.Garantujú že v prípade platenia dane VAT vrátia po vypísaní formuláru daň naspäť. Škoda že nie na slovensko ale to už som mimo tému.
Keď si objednáš akúkoľvek vtákovinu ( nie foťák saamozrejme, tam už by to bolo okaté ) z HK alebo chiny, na obálke bude vyškrknuté Gift, niekedy Other. Vo väčšine takýchto zásielok nie sú tieto považované za zdanitelný či preclitelný tovar. Preto sú lacnejšie
Keko sorry, nepoznám colný sadzobník .No na ebay/amazon/one stop som už minul dosť veľké prachy - preto píšem zo skúsenosti. Na ebay som začal nakupovať v roku 2006, od roku 2008 už zo svojim účtom ( tomas174 100% feedback 105 transakcii ). Nakúpil a predal som tam veci od bateriek za 50centov po auto za 1200GBP
Moja reakcia nebola na to aby som ti oponoval ani aby si sa do mňa pustil mimo tému ale aby som poukázal na to, že Vám ušla pointa v bode FOR cokin.
No aspoň jedna normálna odpoveď kde som to potreboval vysvetliť bez toho aby boli použité posmešky, arogancia, nadradenosť... (zase som sa len ubezpečil v tom, že tu je lepšie si zahryznúť do jazyka, vôbec tu nepísať a všetko si radšej vyhľadať inde). Lebo tu je tak ťažké niečo povedať normálne, lebo z nováčikmi sa najlepšie cvičí. Mimochodom, na ebay mám cez 60 nákupov, ale radšej som sa chcel opýtať na skúsenosti naších fotografov ako čítať cudzie reakcie na ebay. To dokáže každá cvičená opica. Ale to by som chcel asi veľa, však? By z niekoho ubudlo. P.S. slovo Cokin som použil čiste informatívne aby bolo jasné o aký typ filtrov ide. Dikes za pomoc a užitočné informácie phototomas.
No aspoň jedna normálna odpoveď kde som to potreboval vysvetliť bez toho aby boli použité posmešky, arogancia, nadradenosť... (zase som sa len ubezpečil v tom, že tu je lepšie si zahryznúť do jazyka, vôbec tu nepísať a všetko si radšej vyhľadať inde). Lebo tu je tak ťažké niečo povedať normálne, lebo z nováčikmi sa najlepšie cvičí. Mimochodom, na ebay mám cez 60 nákupov, ale radšej som sa chcel opýtať na skúsenosti naších fotografov ako čítať cudzie reakcie na ebay. To dokáže každá cvičená opica. Ale to by som chcel asi veľa, však? By z niekoho ubudlo. P.S. slovo Cokin som použil čiste informatívne aby bolo jasné o aký typ filtrov ide. Dikes za pomoc a užitočné informácie phototomas.
Pytas sa sprostosti a reakcia je adekvatna. Zahryznui si do jazyka a mysli si co len chces.
Tak keď sa ti to zdá sprosté, irituje ťa toto vlákno a moja otázka, tak ti nikto nekáže tu chodiť, čítať to a akokoľvek na mňa reagovať. Myslím, že bez tvojho komentovania za každú cenu, by som sa kľudne zaobišiel. Nič v zlom.
Ja mám presne tento tip, ak nie presne tie. . Ťažko mi posúdiť či sú dobre, alebo zlé lebo som nikdy nemal tie originál. No pre mňa postačujúce. Aj keď musím povedať že naposledy keď som bol fotiť zabudol si ten držiak a filter som si len pridržiaval pred objektívom a narobil som si šmuhy ktoré sa mi úplne nedarí odstrániť. To bude asi tím že sa nejedná o príliš kvalitný výrobok. No ako som už povedal za tie prachy spravia slušnú robotu.
je to tam napisane, co obsahuje balenie: Package includes: 6pcs Filters Set (Third Party) takze ziaden original
mne pred tyzdnom prisiel radiovy odpalovac na blesk, vsade boli obrazky s 1 vysielacom a 2 prijimacmi, samozrejme nedocital som ponuku az do konca, kde je popis obsahu balenia, samozrejme to bolo 1 +1, ale zase za tu cenu ked bude treba, dokupim este jednu takuto sadu namiesto 1 prijimaca
Cokin filtre na Ebay
Kedze Cokin nie je lacna cinska nahrada niecoho, ale je to original, tazko ti vlastne odpovedat.
O nakupe na eBay je tu popisaneho hodne. Nakupuje sa dobre, ked to vies, skusenosti ziskas iba svojimi vlastnymi nakupmi, ostatne dobre meno kupujuceho tiez nie je na zahodenie.
O filtroch Cokin je tu popisaneho hodne. Su to vynikajuce filtre (ked su nove), ked su stare mozu byt poskrabane, nemusi ti to nevyhnutne vadit.
A konecne si napysal daco aj ty.
Hlavu hore v ustrety dalsim vrtavym temam.
...aj keď pravdu povediac ani originálne niesú úplne top, ale aj tak tisíckrát lepšie ako hento.
Mám aj preložiť, či...?
Mám aj preložiť, či...?
Vážení 71leven, Môj partner nedávno kúpil neutrálneho filtra sadu ako darček pre me.I experimentovali s filtrami a aby som bol úprimný, že sú vhodné iba pre čiernej a bielej fotografovanie v dôsledku prudkého FARBA obsadenie, ktoré produkujú. Všetci ale zničiť farebné obrázky liatie červenú alebo Blue'ish opar cez celý image.The filtre sú veľmi pevne, aby sa do puzdra a pri stohovaní spolu opar je ešte horšie. Avšak .. konverziu snímok do B & W zbaví farebný nádych, ale to ešte neznamená, že musíte tráviť viac času v post spracovanie, aby bol obraz použiteľný na akýkoľvek extent.It je možné priviesť späť trochu farby v príspevku, ale nie sú realistické a za tú hádku nestojí. Ok pre B & W, ale stále je potrebné pracovať v príspevku, aby to stojí za to, ale len. Sklamaný ale ok pre 16,00 libier! Myslím, že.
Mám z Ebay aj cokin aj kood filtre. Ale pokial v popise nie je slovko Genuine Cokin ale iba FOR cokin tak to cokin nevidelo ani z rýchlika, len to má jeho veľkosť.
Na ebay je takto milión popisov - remote FOR canon, batery for canon atď atď.
Hlavne že všetci vypisujete mimo tému ale neradí nikto
Mám z Ebay aj cokin aj kood filtre. Ale pokial v popise nie je slovko Genuine Cokin ale iba FOR cokin tak to cokin nevidelo ani z rýchlika, len to má jeho veľkosť.
Ked uz ide o to, aj Hasselblad sa robi v Cine.
Treba citat vsetko, co sa napise, teda aj zdanlivo bezhlave komentare. A uplne od zaciatku, teda polozenou otazkou pocinajuc.
Osobne vlastním aj nejaké čínske prechodové filtre.za možno 4e aj s poštovným. Samotný filter na občasné západy slnka stačí, no na profi krajinkárske foto je lepšie použiť kvalitnejšie filtre.
Každopádne na začiatok a kreatívne foto to nie je vôbec zlé...
Ked uz ide o to, aj Hasselblad sa robi v Cine.
Treba citat vsetko, co sa napise, teda aj zdanlivo bezhlave komentare. A uplne od zaciatku, teda polozenou otazkou pocinajuc.
Keď som bol ešte v UK, objektívy som nakupoval na stránke www.onestop-digital.com. Tí predtým fungovali aj na ebay. Kedysi, keď bol kurz dolár/gbp inde sa tam oplatilo nakupovať, veď 17-40ka ma cez nich vyšla o 200eur lacnejšie ako v UK alebo SK.Garantujú že v prípade platenia dane VAT vrátia po vypísaní formuláru daň naspäť. Škoda že nie na slovensko ale to už som mimo tému.
Keď si objednáš akúkoľvek vtákovinu ( nie foťák saamozrejme, tam už by to bolo okaté ) z HK alebo chiny, na obálke bude vyškrknuté Gift, niekedy Other. Vo väčšine takýchto zásielok nie sú tieto považované za zdanitelný či preclitelný tovar. Preto sú lacnejšie
Keko sorry, nepoznám colný sadzobník .No na ebay/amazon/one stop som už minul dosť veľké prachy - preto píšem zo skúsenosti. Na ebay som začal nakupovať v roku 2006, od roku 2008 už zo svojim účtom ( tomas174 100% feedback 105 transakcii ). Nakúpil a predal som tam veci od bateriek za 50centov po auto za 1200GBP
Moja reakcia nebola na to aby som ti oponoval ani aby si sa do mňa pustil mimo tému ale aby som poukázal na to, že Vám ušla pointa v bode FOR cokin.
G.ND2 filter x1
G.ND4 filter x1
G.ND8 filter x1
ND2 filter x1
ND4 filter x1
ND8 filter x1
6 slots filter case x 1
9pcs Ring Adapters + 1 Filter Holder (Third Party)+ 1 Square Lens Hood
nikde nie je napísané že je to cokin, v zátvorkách je third party
P.S. slovo Cokin som použil čiste informatívne aby bolo jasné o aký typ filtrov ide.
Dikes za pomoc a užitočné informácie phototomas.
P.S. slovo Cokin som použil čiste informatívne aby bolo jasné o aký typ filtrov ide.
Dikes za pomoc a užitočné informácie phototomas.
PS: fotené práve týmto filtrom : www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/372709/pontsticill-reservoir/?s=photos
Dúfam že ti to pomohlo.
Package includes:
6pcs Filters Set (Third Party)
takze ziaden original
mne pred tyzdnom prisiel radiovy odpalovac na blesk, vsade boli obrazky s 1 vysielacom a 2 prijimacmi, samozrejme nedocital som ponuku az do konca, kde je popis obsahu balenia, samozrejme to bolo 1 +1, ale zase za tu cenu ked bude treba, dokupim este jednu takuto sadu namiesto 1 prijimaca
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa