Fórum » Objektívy a filtre

Telezoom pre Nikon D5100

Duvaliere
2013-06-14 10:08:54+02
Pozdravujem majiteľov telezoomov pre Nikon!!!
Chcel by som sa poradiť a vypočuť si Vaše skúsenosti s Vašimi objektívmi, keď že posledné takéto témy sa riešili uprostred leta 2012 a medzičasom prišli na trh novinky.
Cítim že je čas urobiť upgrade v mojej "chabej" výbave a prejsť na lepšie sklíčko ako môj seťák 18-105 Nikkor. Našli sa nejaké peniažky tak sa obzerám a obzerám a rozhodovanie je čo raz ťažšie. Ťahá ma to do prírody fotiť krajinku, nejaký ten detail, príležitostne niečo v hale, rodinný portrét, občasná stužková alebo svadba či opekačka. Z určitej skupiny možností sa zatiaľ rysuje toto:
Tamron 70-300 /F4
http://www.megafoto.sk/Tamron-70-300mm-f4-5-6-di-vc-usd-sp-af-pre-nikon
Tamron 70-200/F2,8
http://www.megafoto.sk/Tamron-sp-af-70-200mm-f-2-8-nikon
Sigma 70-200/F2.8
http://www.megafoto.sk/Sigma-70-200mm-f2-8-apo-ex-dg-os-hsm-pre-nikon

Všetky recenzie som naštudoval ale budem Vám veľmi vďačný za každý
osobný postreh, skúsenosť a komentár. Verím že si s úsmevom radi
spomínate na svoje prvé hľadanie "lepšieho" objektívu a preserfované večere na fórach.
Doprajte aj mne túto radosť z dobrého rozhodnutia
Dušan

Wlady
2013-06-14 11:12:31+02
Ani jednym sa neda nafotit vsetko co pises. Pokial sa zamerias viac na interier, tak jednoznacne ocenis pevnu svetelnost 2,8. 300mm na pri F5,6 v interieri asi nevyuzijes vobec.
K prvemu spomenutemu objektivu by som urcite ako alternativu zvazoval nikonacky 70-300 VR a druhym dvom bazarovy nikkor 80-200.

Duvaliere
2013-06-14 12:56:44+02
príspevok od: Wlady
Ani jednym sa neda nafotit vsetko co pises. Pokial sa zamerias viac na interier, tak jednoznacne ocenis pevnu svetelnost 2,8. 300mm na pri F5,6 v interieri asi nevyuzijes vobec.
K prvemu spomenutemu objektivu by som urcite ako alternativu zvazoval nikonacky 70-300 VR a druhym dvom bazarovy nikkor 80-200.
Ďakujem. Myslím si že viac ma to ťahá vonku ako v interiéri ale to sú len krátke skúsenosti. Skúsim si ešte pozrieť to sklo nikkor 80-200 nad tým som nepremýšľal a je otázka, či kúpiť radšej nové alebo použité. Dať toľké peniaze za použitý "bez známej minulosti" to chce odvahu.

Duvaliere
2013-06-19 00:29:36+02
Tak po dlhom uvažovaní a na radu starších, som nakoniec objednal objektív Tokina 11-16/f2,8 DX II
A telezoom ostane zatiaľ budúcnosťou ...

Mattvo
2013-06-19 02:06:36+02
príspevok od: Duvaliere
Tak po dlhom uvažovaní a na radu starších, som nakoniec objednal objektív Tokina 11-16/f2,8 DX II
Dobre si urobil Jediná nevýhoda, že D5100 nemá motorček takže s tokinou budeš musieť ostriť ručne, ale pokiaľ nebudeš fotiť "mega" dynamické scény tak sa to dá
Telezoom bohato stačí aj niečo do 200. Ja osobne som mal Tamrona 70-300 f/3,5-5,6 bez VR ešte kedysi dávno, nevyužíval som ho a predal. 300 je už moc pre mňa! Teraz mám síce starý Nikon 80-200 f/4, ale ten využívam oveľa viac ako 70-300

Duvaliere
2013-06-19 06:42:59+02
príspevok od: Mattvo
Dobre si urobil Jediná nevýhoda, že D5100 nemá motorček takže s tokinou budeš musieť ostriť ručne, ale pokiaľ nebudeš fotiť "mega" dynamické scény tak sa to dá
Telezoom bohato stačí aj niečo do 200. Ja osobne som mal Tamrona 70-300 f/3,5-5,6 bez VR ešte kedysi dávno, nevyužíval som ho a predal. 300 je už moc pre mňa! Teraz mám síce starý Nikon 80-200 f/4, ale ten využívam oveľa viac ako 70-300
môžem ťa uskladniť práve tento model širokáča DX II je určený pre takéto mašinky ako moja D5100vka lebo má vlastný motorček. Je TO upgrade starého dobrého širokáča. Preto som sa pre neho rozhodol. Pozri popis na megafoto.sk

Karol Ox
2013-06-19 07:39:25+02
Takze na koniec sirokac. Prave vcera som na neho pozeral, tiez nad nim uvazujem Inak, ak chces s motorcekom, tak by to mala byt verzia s oznacenim IF (Internal Focusing).

Duvaliere
2013-06-19 07:45:24+02
príspevok od: Karol Ox
Takze na koniec sirokac. Prave vcera som na neho pozeral, tiez nad nim uvazujem Inak, ak chces s motorcekom, tak by to mala byt verzia s oznacenim IF (Internal Focusing).
Má výborné recenzie aj cena je dobrá. Áno je to s motorčekom http://www.tokinalens.com/tokina/products/atxpro/atx116prodxii/
Má označenie AT-X 116 PRO DX-II.

Duvaliere
2013-06-26 08:34:50+02
Tak že Tokina 11-16 f2,8 DXII včera došla z Hong-Kongu prvý dojem výborný. Nepôsobí ako lacná hračka. Motorček pripomína zvuk tichej zubárskej vŕtačky. Manuálne ostrenie po potiahnutí prstenca k sebe, kovový bajonet pevne "cvakol" na telo. Slnečná clona pevne sedí na objektíve. Som zvedaví na prvé fotografie ... zatiaľ nie je dôvod k nespokojnosti. Objednal som cez ebay a presne za 8 dní som ho mal v ruke ...

viking81
2013-06-26 14:08:25+02
Tak že Tokina 11-16 f2,8 DXII včera došla z Hong-Kongu prvý dojem výborný. Nepôsobí ako lacná hračka. Motorček pripomína zvuk tichej zubárskej vŕtačky. Manuálne ostrenie po potiahnutí prstenca k sebe, kovový bajonet pevne "cvakol" na telo. Slnečná clona pevne sedí na objektíve. Som zvedaví na prvé fotografie ... zatiaľ nie je dôvod k nespokojnosti. Objednal som cez ebay a presne za 8 dní som ho mal v ruke ...
a aka bola cena v porovnani so svk eshopom ?

Duvaliere
2013-06-26 14:35:39+02
príspevok od: viking81
a aka bola cena v porovnani so svk eshopom ?
Nuž keď som objednával na megafoto bol za 730 a neskôr zlacnel na 664. Mňa cez ebay vyšiel 450 + 90 clo. teda 540 eur dohromady aj s poštovným teda cca 100 eur priemerne oproti eshopom tuná.

kasko
2013-06-26 17:33:29+02
Nuž keď som objednával na megafoto bol za 730 a neskôr zlacnel na 664. Mňa cez ebay vyšiel 450 + 90 clo. teda 540 eur dohromady aj s poštovným teda cca 100 eur priemerne oproti eshopom tuná.
Ako ti prosim vyrubili to clo (plus dan asi) ? Kto to preclieval ? Tiez by som chcel nakupit mimo EU, len neviem o kolko sa mi predrazi nakup kvoli clu, dani a poplatkom. Dik.

viking81
2013-06-26 22:01:08+02
príspevok od: kasko
Ako ti prosim vyrubili to clo (plus dan asi) ? Kto to preclieval ? Tiez by som chcel nakupit mimo EU, len neviem o kolko sa mi predrazi nakup kvoli clu, dani a poplatkom. Dik.
toto iste riesim aj ja teraz....poskulujem po canone 15-85 z ebay-u a netusim kolko bude vysledna cena ked mi na to prasknu dan a clo... dufam ze sa este nejaky objavi u nas v bazare niekde

Duvaliere
2013-06-26 22:52:22+02
No celé je to jednoduché:
Legislatíva EU ustanovuje systém pre oslobodenie od cla v zmysle Nar. 918/1983, kde čl. 27 ustanovuje hodnotu pre zásielky tovaru nepatrnej hodnoty (v zmysle Nar. 274/2008 zmenené od 1.12.2008 na 150 EUR)

V zmysle vyššie spomenutej novely však dochádza opätovne k zmene, a to nasledovne:

- zásielky do 22 EUR: úplne oslobodenie od cla aj DPH (okrem tovaru podliehajúcemu SPD) - stav ako pred 1.12.2008
- zásielky s hodnotou nad 22 EUR a do 150 EUR: oslobodene od cla, ale s výberom DPH (ak podlieha, aj SPD)
- zásielky nad 150 EUR: výber cla aj DPH (ak podlieha, aj SPD)

* SPD = spotrebná daň

Od 1.4.2009 sa bod b) mení v zmysle vyššie spomínanej novely Z.z. 83/2009 nasledovne:
b) zásielky, ktorých hodnota nepresahuje 22 eur

Mne vyrúbal colný úrad len 19% DPH na moje počudovanie lebo mi spomínali že výsledná cena dane a cla môže byť až do výšky 30% z ceny tovaru. Ale som uvádzal v colnom prehlásení, že je to objektív a že ho budem používať výhradne na osobné nekomerčné účely

Sivo
2013-06-28 20:58:20+02
Som majiteľom Sigma 70-200/F2.8. Používam ho na Nikon D300S a som veľmi nespokojný. Najmä pri zoomovaní je kresba fotografií priveľmi mäkká, pri zníženej viditeľnosti skoro nepoužiteľné fotky. Mal som to možnosť na svojom stroji konfrontovať s Nikkorom a to sa nedá ani porovnať. Tiež som nespokojný s automatickým ostrením. Najmä za zníženej viditeľnosti to vyzerá, akoby sa objektív nevedel rozhodnúť. Ale niekedy aj za lepšej viditeľnosti má evidentný problém. A to je podľa slov predajcu vo foto-obchode na tom lepšie ako Tamron. Bola to pre mňa zlá kúpa a možno by som ho aj predal, ale nechcem urobiť smutným ďalšieho majiteľa. Takže to pre mňa skončilo tak, že nakoniec som si kúpil Nikkor (300-vku) a túto Sigmu používam už len občas - najmä na makro. Tam sa dá.

Ak si náhodou z blízkosti Košíc, môžem Ti tú Sigmu požičať na vyskúšanie. A to by som Ti radil aj s hociktorým iným modelom, ktorý si plánuješ kúpiť. A vyskúšať sa zníženej viditeľnosti najmä v koncových hodnotách zoomu.

Duvaliere
2013-06-30 23:02:38+02
príspevok od: Sivo
Som majiteľom Sigma 70-200/F2.8. Používam ho na Nikon D300S a som veľmi nespokojný. Najmä pri zoomovaní je kresba fotografií priveľmi mäkká, pri zníženej viditeľnosti skoro nepoužiteľné fotky. Mal som to možnosť na svojom stroji konfrontovať s Nikkorom a to sa nedá ani porovnať. Tiež som nespokojný s automatickým ostrením. Najmä za zníženej viditeľnosti to vyzerá, akoby sa objektív nevedel rozhodnúť. Ale niekedy aj za lepšej viditeľnosti má evidentný problém. A to je podľa slov predajcu vo foto-obchode na tom lepšie ako Tamron. Bola to pre mňa zlá kúpa a možno by som ho aj predal, ale nechcem urobiť smutným ďalšieho majiteľa. Takže to pre mňa skončilo tak, že nakoniec som si kúpil Nikkor (300-vku) a túto Sigmu používam už len občas - najmä na makro. Tam sa dá.

Ak si náhodou z blízkosti Košíc, môžem Ti tú Sigmu požičať na vyskúšanie. A to by som Ti radil aj s hociktorým iným modelom, ktorý si plánuješ kúpiť. A vyskúšať sa zníženej viditeľnosti najmä v koncových hodnotách zoomu.
Som veľmi prekvapený z toho čo hovoríš ... 2,8 smičky by mali byť výborné objektívy ... aj keď na Sigmu som už počul veľa protichodných názorov, stále ale sú chlapci, čo tvrdia že je to dobrý objektív. Skús napísať presný typ toho objektívu a aký je starý. Je to SIGMA 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM Keď si z Košíc, nedbám, vyskúšal by som ho ...

Sivo
2013-06-30 23:12:28+02
Sigma 70-200mm f/2.8 II EX DG APO Macro HSM

Posielam Ti druhou linkou aj odkaz s mojim t.č.

Rasty Gibel
2013-06-30 23:49:33+02
tu novu SIgmu som mal moznost si vyskusat, na par minut v obchode, vela svetla tam nebolo a musim povedat, ze ostrila v pohode, C 40d. Povedal by som, ze Sigma dotycneho pana je zrela na reklamaciu. To, ze starsie modely maly problem s ostrenim je pravda, ale nie v takej miere ako to hore dotycny opisal, aspon ja som nic take necital. Co sa tyka Sigmy, fakt treba obetovat nejaky cent na vyse a kupovat v kamennej predajny, poriadne si ju vyskusat. Cital som, ze tie nove modeli problemi nemaju, ale .....

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()