Fórum » Objektívy a filtre

Problém nájsť 24-70 f2.8 IS USM v jednom

infausto
2013-06-22 01:56:28+02
Zdravím, po hodinách hľadania a čítania na internete som naozaj zúfalý. Chcem jeden objektív na všetko - keďže viem čo od neho očakávam tak som to zhrnul do niekoľkých parametrov. Všetky však neobsahoval ani jeden vždy niečo chýbalo. Možno som to vymyslel nesprávne a tak píšem aby som získal nove poznatky od skúsenejších.

Aby som prešiel k veci, hľadám objektív pre svoj Canon ktorý by mal mať ohniskovú vzdialenost 24-70mm teda taky stred, nič s pevným ohniskom a nič na veľké zoomovanie. Následne mám predstavu o clone 2.8, samozrejme o USM a IS. Tu však nastáva problém. Podobné ekvivalenty som našiel ale buďto bez USM alebo IS.

Na aký účel? VIDEO. Prostredia sú teda veľmi rôznorodé. Jeden krát je to vonku, v prírode a neskôr dnu v horších svetelných podmienkach. Zoom potrebujem od 18 - 28 do cca 70 - 80. No a to nemenej podstatné pri videu je potreba tichého zaostrovania a stabilizácie.

Podmienky sú nevyspytateľné, statív sa nie vždy podarí použiť a taktiež sa z času na čas musím spoľahnúť na automatické ostrenie.

Možno máte iné skúsenosti a niektoré parametre navrhnete zmeniť popr. od nich úplne upustiť, čo mi v konečnom dôsledku môže pomôcť. Za vaše odpovede ďakujem

WildSammy
2013-06-22 02:04:26+02
Tamron 24-70/2.8 VC USD (ma aj IS [VC] aj USM [USD]) a je aj pre Canon.

piggee
2013-06-22 07:41:02+02
príspevok od: infausto
Zdravím, po hodinách hľadania a čítania na internete som naozaj zúfalý. Chcem jeden objektív na všetko - keďže viem čo od neho očakávam tak som to zhrnul do niekoľkých parametrov. Všetky však neobsahoval ani jeden vždy niečo chýbalo. Možno som to vymyslel nesprávne a tak píšem aby som získal nove poznatky od skúsenejších.

Aby som prešiel k veci, hľadám objektív pre svoj Canon ktorý by mal mať ohniskovú vzdialenost 24-70mm teda taky stred, nič s pevným ohniskom a nič na veľké zoomovanie. Následne mám predstavu o clone 2.8, samozrejme o USM a IS. Tu však nastáva problém. Podobné ekvivalenty som našiel ale buďto bez USM alebo IS.

Na aký účel? VIDEO. Prostredia sú teda veľmi rôznorodé. Jeden krát je to vonku, v prírode a neskôr dnu v horších svetelných podmienkach. Zoom potrebujem od 18 - 28 do cca 70 - 80. No a to nemenej podstatné pri videu je potreba tichého zaostrovania a stabilizácie.

Podmienky sú nevyspytateľné, statív sa nie vždy podarí použiť a taktiež sa z času na čas musím spoľahnúť na automatické ostrenie.

Možno máte iné skúsenosti a niektoré parametre navrhnete zmeniť popr. od nich úplne upustiť, čo mi v konečnom dôsledku môže pomôcť. Za vaše odpovede ďakujem
pri videu IS aj tak nevyuzijes, je ho lepsie vypnut.... lebo stabilizator vo fotografickych sklach je nieco ine ako vo video optikach. vzdy pri aktivovani IS ti obraz poskoci....
Na IS sa vykasli...

roakmorg
2013-06-22 08:39:03+02
príspevok od: infausto

Bud si kup Tamron 24-70/2.8 VC USD alebo este lepsie nejaku kameru. Napr. Sony VG.

magmisko
2013-06-22 10:27:50+02
Ten stabilizator na video funguje, pri toceni zo stativu, na staticke zabery pri dlhych ohniskach, pretoze zvlada redukovat drobne vibracie (napr. sposobene vetrom, nestabilnou podlahou,...). Dalej sa da vyuzit aj pri kratkych ohniskach pri toceni napr. rozhovoru za pomoci nejakeho RIGu.

Pri toceni z ruky ten stabilizator nepomoze, na to proste treba kameru.

Tak isto ho treba vypnut napr. pri pouziti na jimmy jibe, pretoze sa moze stat, ze ti preskoci obraz alebo ako to nazvat.

Kazdopadne mal som rovnake poziadavky ako ty, ale pre Nikon a isiel som do hore spomenuteho Tamronu a nelutujem.

yves998
2013-06-22 12:49:42+02
clona 2.8 na Video nedava velky zmysel.
potom 24-70 f/4 IS USM

viking81
2013-06-22 15:06:00+02
http://objektivy.heureka.sk/canon-ef-24-70mm-f-2_8l-ii-usm/

neviem o akom probleme hovoris ked sa vykasles na IS

WildSammy
2013-06-22 16:51:07+02
zas tie mudrosti DigitalRevTv toci s 5DII a 24-105 a maju stale zapnuty IS a nejak nevidim, ze by im skakal obraz alebo sa vlacne rozlieval a zo stativu netocia este tam najdete aj videa, kde porovnavaju video s vypnutym IS alebo zapnutym a rozhodne je lepsie so zapnutym

WildSammy
2013-06-22 16:56:46+02
príspevok od: WildSammy
zas tie mudrosti DigitalRevTv toci s 5DII a 24-105 a maju stale zapnuty IS a nejak nevidim, ze by im skakal obraz alebo sa vlacne rozlieval a zo stativu netocia este tam najdete aj videa, kde porovnavaju video s vypnutym IS alebo zapnutym a rozhodne je lepsie so zapnutym
to bude tym, ze IS sa aktivuje este pred samotnym spustenim video zaznamu a pocas tocenia je stale aktivne a nevidim dovod preco by ho niekto pocas tocenia manualne vypinal a zapinal na skle, aby mu skakal obraz

Filip Bucher
2013-06-22 17:20:45+02
to bude tym, ze IS sa aktivuje este pred samotnym spustenim video zaznamu a pocas tocenia je stale aktivne a nevidim dovod preco by ho niekto pocas tocenia manualne vypinal a zapinal na skle, aby mu skakal obraz
chvilku som myslel ze sa rozpravas sam zo sebou (srandu si robim len )

ono skutočne pri dynamikých scénach ti môže skoči obraz... ale zase vždy lepšie ako keby mal skakať non stop z rostrasenej ruky

WildSammy
2013-06-22 17:29:12+02
príspevok od: Filip Bucher
chvilku som myslel ze sa rozpravas sam zo sebou (srandu si robim len )

ono skutočne pri dynamikých scénach ti môže skoči obraz... ale zase vždy lepšie ako keby mal skakať non stop z rostrasenej ruky
pri dynamickych, ze je tam vela trasenia z externeho vplyvu, napr. v aute na rally alebo na lodi a uz to neustabilizuje.. ci skor, ked niekto rychlo pohne s fotakom pri toceni pre zmenu zaberu, napr. z lava do prava alebo z hora dole?

Filip Bucher
2013-06-22 17:44:37+02
pri dynamickych, ze je tam vela trasenia z externeho vplyvu, napr. v aute na rally alebo na lodi a uz to neustabilizuje.. ci skor, ked niekto rychlo pohne s fotakom pri toceni pre zmenu zaberu, napr. z lava do prava alebo z hora dole?
druha moznost...

WildSammy
2013-06-22 17:50:55+02
príspevok od: Filip Bucher
druha moznost...
dik za info

Filip Bucher
2013-06-22 18:05:06+02
dik za info
teda este aby som bol presnejsi... IS v canone trosku funguje inak pri dynamickych zaberoch a pri statickych... pri oboch funguje velmi velmi dobre... ale ked mas statický záber, a zrazu pohnes do niakej strany ze ides prekomponovat tak je tam akoby mini lag.

infausto
2013-06-22 18:38:53+02
fuuha.. no tak znova som teda o niečo múdrejší ale už už keď som chcel IS vypustiť , nakoniec sa ukázalo vašimi poslednými komentármi, že naozaj to tam je dobré mať. Nikdy som to neskúšal vypínať, vždy som si myslel, že nech je tam akákoľvek stabilizácia, ak je tak ju určite použijem preto som to mal vždy zapnuté, či to bolo používané v ruke, na statíve alebo flycam ..

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()