Fórum » Objektívy a filtre

Objektív predovšetkým na hokej

merynka24
merynka24 2013-06-24 11:32:53+02
Zdravím, chcela by som požiadať o radu. Fotím hokej, zatiaľ som si vystačila s objektívom canon 55-250 f4-5,6. Myslíte, že 70-200 f/2.8L USM by bol vhodný? Chcela by som práveže niečo s vyššou ohn. vzdialenosťou. Rozpočet mám tak do cca 1500 €. Fotievam na Canon 600D. Ďakujem za rady.

om1ci
2013-06-26 14:02:35+02
príspevok od: upir13
ospravedlnujem sa : ostrenie na AI-servo
Prosím Ťa nemáš aj skúsenosť zo Sigmou 70-200 mm f/2,8 II EX DG MACRO HSM pre Canon, (mám 7D), čo sa týka ostrenia, rýchlosť a presnosť na fotenie športu v hale.
Alebo nemám vymýšľať a radšej došetrím na Canon 70-200mm f/2,8.
Ďakujem.

upir13
- moderator
2013-06-26 16:51:30+02
príspevok od: om1ci
Prosím Ťa nemáš aj skúsenosť zo Sigmou 70-200 mm f/2,8 II EX DG MACRO HSM pre Canon, (mám 7D), čo sa týka ostrenia, rýchlosť a presnosť na fotenie športu v hale.
Ďakujem.
Lko je Lko neviem presne ako je na tom verzia II, ale mozem si to cez leto pozicat a poskusat
Dovolim si to teda porovnat s verziou I, ktoru som v minulosti vlastnil. Ako objektiv to bolo dobre, celkom kvalitna kresba bola od f/4 avsak pri ohniskach 135-200 mi uz prisla makka, co bol dovod na prechod na Canon 70-200 /2.8 (bez IS). Cize uz trosku strala ostrost kresby a kontrast. Podla recenzii, ktore som nasiel by mali byt tieto nedostatky odstranene ale nedam za to ruku do ohna.
Pokusim sa ju od niekoho pozicat a ucite postnem vysledky obrazevych vystupov.
Co sa tyka ostrenia tak sigma pouziva HSM motor co je ekvivalent canonackeho USM a malilinko pomalsi, cize v tomto nie je problem. Pripadne ak das konkretny sport v hale, tak mozem vyskusat otestovat ten objektiv priamo na tom

om1ci
2013-06-26 19:20:21+02
Lko je Lko neviem presne ako je na tom verzia II, ale mozem si to cez leto pozicat a poskusat
Dovolim si to teda porovnat s verziou I, ktoru som v minulosti vlastnil. Ako objektiv to bolo dobre, celkom kvalitna kresba bola od f/4 avsak pri ohniskach 135-200 mi uz prisla makka, co bol dovod na prechod na Canon 70-200 /2.8 (bez IS). Cize uz trosku strala ostrost kresby a kontrast. Podla recenzii, ktore som nasiel by mali byt tieto nedostatky odstranene ale nedam za to ruku do ohna.
Pokusim sa ju od niekoho pozicat a ucite postnem vysledky obrazevych vystupov.
Co sa tyka ostrenia tak sigma pouziva HSM motor co je ekvivalent canonackeho USM a malilinko pomalsi, cize v tomto nie je problem. Pripadne ak das konkretny sport v hale, tak mozem vyskusat otestovat ten objektiv priamo na tom
OK, vdaka.
prave teraz je na predaj tato Sigma, nova verzia za 499 Eu, co je lakave...
ale asi predsa len kupim Canon.
Chodievam na hadzanu, konkretne najviac do haly v Pezinku...tam je zle osvetlenie, malo svetla, a ked je liga (vacsinou v zime), tak zvonku ziadne svetlo.
Ja som mal pozicany Canon, takze to je celkom v poriadku, no ta sigma za 499...to ma trochu drazdi.
Dakujem, ak nieco otestujes budem rad ked si to precitam, trebars aj tu na ephoto.

upir13
- moderator
2013-06-26 21:18:35+02
OK, vdaka.
prave teraz je na predaj tato Sigma, nova verzia za 499 Eu, co je lakave...
ale asi predsa len kupim Canon.
Chodievam na hadzanu, konkretne najviac do haly v Pezinku...tam je zle osvetlenie, malo svetla, a ked je liga (vacsinou v zime), tak zvonku ziadne svetlo.
Ja som mal pozicany Canon, takze to je celkom v poriadku, no ta sigma za 499...to ma trochu drazdi.
Dakujem, ak nieco otestujes budem rad ked si to precitam, trebars aj tu na ephoto.
hadzanu som sice este nefotil ale co som bol fotit florbal, tak velmi sa mi osevedcil canon 85/1.8, neni to extra vela penazi a ked to das na 2.0-2.2 tak mas superne zabery predpokladam, ze podmienky svetelne su rovnako na .....

om1ci
2013-06-27 06:15:26+02
hadzanu som sice este nefotil ale co som bol fotit florbal, tak velmi sa mi osevedcil canon 85/1.8, neni to extra vela penazi a ked to das na 2.0-2.2 tak mas superne zabery predpokladam, ze podmienky svetelne su rovnako na .....
Canon 85/1,8 mám a naozaj toto je najpoužívanejší obj. na hádzanej., niekedy, spoza bránky, je aj dlhý.

Rasty Gibel
2013-06-27 16:37:47+02
Ďakujem.
http://www.fotoaparat.cz/article/10603/1

Tu mas celkom dobre porovnanie oboch skiel

om1ci
2013-06-27 20:03:04+02
príspevok od: Rasty Gibel
http://www.fotoaparat.cz/article/10603/1

Tu mas celkom dobre porovnanie oboch skiel
Ďakujem, áno to som už čítal, ale čítal som aj kopu iných opačných názorov.

Rasty Gibel
2013-06-27 22:41:16+02
Ďakujem, áno to som už čítal, ale čítal som aj kopu iných opačných názorov.
to by ma zaujimalo ako opacnych??? Novsia sigma 70-200 f2,8 je zase o nieco lepsia. Ale len co sa tyka optickej kvality. AF zostalo prakticky nezmenene, mozno o chlpok je lepsie, ale stale sa to nerovna C / N. Ja tiez si chcem kupit svetelne tele a zvazujem rovnake moznosti, teda sigma poslednej generacie, novy tamron, alebo canon s IS prvej verzie. No tiez nevylucujem ani tu druhu verziu canonu, ale ta cena sa mi zda uz troska vela. Iked mam moznost si tu dvojku kupit s cash back-om 300euri. Tak ze babo rad

om1ci
2013-06-28 09:52:47+02
príspevok od: Rasty Gibel
to by ma zaujimalo ako opacnych??? Novsia sigma 70-200 f2,8 je zase o nieco lepsia. Ale len co sa tyka optickej kvality. AF zostalo prakticky nezmenene, mozno o chlpok je lepsie, ale stale sa to nerovna C / N. Ja tiez si chcem kupit svetelne tele a zvazujem rovnake moznosti, teda sigma poslednej generacie, novy tamron, alebo canon s IS prvej verzie. No tiez nevylucujem ani tu druhu verziu canonu, ale ta cena sa mi zda uz troska vela. Iked mam moznost si tu dvojku kupit s cash back-om 300euri. Tak ze babo rad
Ja som hladal skor prakticke skusenosti fotografov. Test vyzera OK, ale cital si aj diskusiu na koci testu? Preto bola aj moja prva otazka pre Petra ci fotil s tou Simou.
To je tazke rozhodnutie a kazdy nech sa zariadi podla seba.
Ja radsej priplatim na Canon.
Novy Tamron tiez vyzera pekne, len zase ta cena je uz az prilis blizko ceny Canona.
Takze asi najskor kupim stabilizovany Canon prvej verzie.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()