Fórum » Objektívy a filtre

Samyang 35mm 1.4 na video

cRot
2013-08-26 13:48:27+02
Zdravim, vymienam Canon 40mm 2.8 za nieco svetelnejsie. Padol mi do oka tento objektiv http://objektivy.heureka.sk/samyang-35-mm-f-1_4-as-umc-canon/

Je to len na video, takze af mi chybat nebude. Da sa v tejto cenovej hladine najst lepsie objektiv z pozadovanou svetelnostou ?

bratpit
2013-08-26 19:19:09+02
N E D A

cRot
2013-08-29 12:43:48+02
urcite? Bol by som rad keby niekto napisal rozsiahlejsie vysvetlenie popripade alternativy /drahsie-lacnejsie/. Nemam v tom moc prehlad...

Dakujem velmi pekne.

pufko
2013-08-29 13:00:38+02
Ak myslíš že využiješ tú svetelnosť f/1.4 tak to zober, ja by som skôr volil Sigmu 28/1,8 a bola by aj s AF, ten ide kedykolvek vypnúť , bud by som si priplatil, alebo zohnal bazár a ešte dačo ušetril

Tej Sigmy sa zbavíš ovela lahšie ako Samyanga, aspom mne teda neprídu tie Samyangy nejak velmi oblúbené že by to ludia húfne kupovali

phototomas
2013-08-29 13:20:13+02
príspevok od: pufko
Ak myslíš že využiješ tú svetelnosť f/1.4 tak to zober, ja by som skôr volil Sigmu 28/1,8 a bola by aj s AF, ten ide kedykolvek vypnúť , bud by som si priplatil, alebo zohnal bazár a ešte dačo ušetril

Tej Sigmy sa zbavíš ovela lahšie ako Samyanga, aspom mne teda neprídu tie Samyangy nejak velmi oblúbené že by to ludia húfne kupovali
Samyang by som až tak neodsudzoval. Sú veľmi populárne hlavne pre pomer výkon cena. Ich azda jediným nedostatkom v danej cenovej triede je MF. Ale ako písal zakladateľ témy, ide o použitie na video - tam to nevadí.

Fisheye od Samyang sú asi najrozširenejšie medzi bežnou fotografickou verejnosťou. Nemajú zlú kresbu a pri fisheye AF ani moc netreba.
V 35mm nie je v danej cene s čím porovnávať. Je tam v podstate len tvoj pancake 40 f2,8. Potom canon 35mmf2. Neviem do akej miery budeš používať plnú svetelnosť samyangu.

cRot
2013-08-29 13:37:14+02
Dakujem za prispevky,

pufko, svetelnost chcem vyuzit v naozaj zlych svetelenych podmienkach interierov. Chcem ju vyuzit hlavne na filmovejsi look -> proste po tej 40tke 2.8 ma este viac laka silnejsi bokeh. Cital som recenziu na jednej nemenovaj stranke a velmi ho vychvalovali na video. Zijde sa aj na noc kde budem mat omnoho menej sumu a nebudem musiet pouzivat vysoke ISO (vlastnim 650d).
Praveze teraz jeden predaval spominany samyang, mal asi 4mesiace a za 350eur ho do dvoch tyzdnov ho predal, novy stoji 380...

phototomas, ano, aj preto ho chcem ze vo svojej cenovej kategorii som nenasiel konkurenta.

Este tak sa opytam, ake su pre mna /alebo video/ negativne vlastnosti vysokej svetelnosti ?

Dakujem.

phototomas
2013-08-29 13:49:43+02
príspevok od: cRot
Dakujem za prispevky,

pufko, svetelnost chcem vyuzit v naozaj zlych svetelenych podmienkach interierov. Chcem ju vyuzit hlavne na filmovejsi look -> proste po tej 40tke 2.8 ma este viac laka silnejsi bokeh. Cital som recenziu na jednej nemenovaj stranke a velmi ho vychvalovali na video. Zijde sa aj na noc kde budem mat omnoho menej sumu a nebudem musiet pouzivat vysoke ISO (vlastnim 650d).
Praveze teraz jeden predaval spominany samyang, mal asi 4mesiace a za 350eur ho do dvoch tyzdnov ho predal, novy stoji 380...

phototomas, ano, aj preto ho chcem ze vo svojej cenovej kategorii som nenasiel konkurenta.

Este tak sa opytam, ake su pre mna /alebo video/ negativne vlastnosti vysokej svetelnosti ?

Dakujem.
Myslím že negativom môže byt len to, že HO pri 1,4 da pri MF dosť roboty zo spravnym zaostrenim. Ale to už vieš najlepšie ty ako zdatný si pri MF.

pufko
2013-08-29 14:03:39+02
Na malú vzdialenosť nepoužitelne malá hlbka ostrosti. Otvor si na webe nejaký DOF kalkulátor a porovnaj si rozdiel v HO pri f/1,4 a f/1,8 na predpokladanú vzdialenosť snímania. A tiež pouvažuj prečo niekto predáva sklo po 4 mesiacoch

V mojom prípade pri crope 1,5x, vzdialenosť snímania predmetu 3m, ohnisku 35mm, clone f/1,4 vs f/1,8 je to rozdiel o 11cm v HO (41cm vs 52cm) to isté len pri snímaní na 2m je to už len (18cm vs 23cm) a pri 1,5m a menej mi už príde clona f/1,8 trochu nepoužitelná (10cm vs 13cm) a na jeden meter (4cm vs 6cm)

Pri 28mm ale HO dosť stúpa a plná diera
(v prípade Sigmy f/1,8) je kludne použitelná aj na snímanie z blízka, ale na jeden meter by to v mojom prípade bolo tiež len 9cm

pufko
2013-08-29 14:11:49+02
Vysoká svetelnosť je pri DSLR vhodna z hladiska ostrenia, ale z hladiska fotenia treba často pricloniť práve pre nevhodne nízku HO, pri "domácich" kamerách je to úplne iné ked je tam podstatne menší snímač a aj pri svetelnej optike je HO stále velká

bratpit
2013-08-29 14:59:00+02
príspevok od: pufko

samyang 35mm 1.4 je ostrejsi ako o 1400EUR drahsi nikon 35mm 1.4 a neporovnatelne lepsia IQ ako canon. treba pozret testy dxo mark. lepsia je len sigma 35mm 1.4, dvakrat tak draha. jedina nevyhoda je MF, ale v tomto pripade je to skor vyhoda, pretoze ma podstatne dlhsiu ostriacu drahu ako AF objektivy, co sa pri videu a manualnom ostreni teda poriadne zide.

http://www.dxomark.com/index.php/Lenses/Camera-Lens-Database/Samyang/35mm-F1.4-AS-UMC-Canon/(camera)/436

cRot
2013-08-30 17:07:52+02
príspevok od: phototomas
Myslím že negativom môže byt len to, že HO pri 1,4 da pri MF dosť roboty zo spravnym zaostrenim. Ale to už vieš najlepšie ty ako zdatný si pri MF.
To mas pravdu a ak mam ja pravdu povedat, uz pri tej 2.8 som mal OBCAS problem. Ale velmi casto mi chybala ta svetelnost.

cRot
2013-08-30 17:16:44+02
Pufko, nenasiel som ani jeden samyang 1.4 v bazare..
Kudlac, vyskusam ho a uvidim, ale som si isty ze to je to, co prave teraz potrebujem. Potrebujem nieco s dlhym ostriacim prstencom, vysokou svetelnostou a danym ohniskom. Po case budem uvazovat ci potrebujem nejake iny.. Chcem ist postupne len do pevnych skiel.

Stym ostrenim mate pravdu, mozno to bude trochu problem. Uvidim ci sa po case stym naucim pracovat lebo viem ze to nebude najlahsie kedze preostrit na AFku sa nebude dat.

Chcem ho aj preto, lebo v pomere cena/kvalita som nenasiel ziadny pribuzny objektiv. V pondelok ho asi pojdem kupit..

bratpit
2013-08-30 20:23:00+02
existuje aj cine verzia, asi vies, len ak nahodou...

http://www.bhphotovideo.com/c/product/887052-REG/Samyang_sycv35_c_35mm_T1_5_Cine_Lens.html

cRot
2013-08-31 01:37:44+02
Neviem vobec.. co to je " cine " verzia ?

nic som o tom na gugli nenasiel..

bratpit
2013-08-31 08:17:12+02
Neviem vobec.. co to je " cine " verzia ?

nic som o tom na gugli nenasiel..

opticky identicky objektiv urceny pre video. medzi hlavne benefity patri:

ozubene koliesko ostrenia
DOF znacenie priamo na objektive
altiflare vrtsvu navyse

samyang robi takmer ku vsetkym sirokacom aj cine verzie.

cRot
2013-08-31 10:55:22+02
Ano, RIG este zatial nepotrebujem, ale buducnosti by som ho urcite zvazoval.
Co je to DOF?
A preco to ma oznacenie T1.5 ?

cRot
2013-08-31 11:05:06+02
príspevok od: bratpit

opticky identicky objektiv urceny pre video. medzi hlavne benefity patri:

ozubene koliesko ostrenia
DOF znacenie priamo na objektive
altiflare vrtsvu navyse

samyang robi takmer ku vsetkym sirokacom aj cine verzie.
Depth of Field.. nemas nejaku recenziu alebo nieco na internete kde je popisane ake su rozdiely medzi obycajnou a CINE verziou ? Neni tam az taky velky cenovy rozdiel.

bratpit
2013-08-31 14:24:41+02
Depth of Field.. nemas nejaku recenziu alebo nieco na internete kde je popisane ake su rozdiely medzi obycajnou a CINE verziou ? Neni tam az taky velky cenovy rozdiel.
tu je o tom vsetko, necital si?

http://www.bhphotovideo.com/c/product/887052-REG/Samyang_sycv35_c_35mm_T1_5_Cine_Lens.html

su to identicke objektivy.

cRot
2013-08-31 15:31:12+02
príspevok od: bratpit
tu je o tom vsetko, necital si?

su to identicke objektivy.
cital, len som hladal aj nejake porovnanie.. mas pravdu, su to identicke, lenze ten CINE ma to ostrenie uz fakt prisposobene na ten rig, cize uplne ine ozubene koliesko. Ten rig zatial este nemam, takze myslis ze sa mi to bude dobre rucne ostrit?

http://www.samyang.pl/images/stories/Samyang/35vdslr/samyang_35mm_f1.5_as_umc_7.jpg
http://www.samyang.pl/images/stories/001.jpg

cRot
2013-08-31 16:30:52+02
No dobre, zoberiem teda tu Cine verziu.. ale budem ku tomu potrebovat aj ten rig ( moze byt tento ? http://dx.com/p/follow-focus-system-for-dslr-82876 ) + asi nejake kolajnicky a video stativ.... vobec sa do tych dalsich veci nevyznam, takze neviem co by bolo pre natacanie videa asi najlepsie.
Doteraz som tocil len cez glidecam

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()