zdravim Vas, chcel by som sa poradit. vlastnim zrkadlovku par mesiacov a chcel by som is kupit nejaky ten lepsi objektiv a preto by som chcel poradit aky by bol najvhodnejsie na vseobecne foto ale zase by som chcel nejaky cenovo prijatelnejsi. vopred dakujem za kazdu radu
chcel by som skor taky ktorym by sa dalo fotit vseobecne priroda trochu aj do portretov atd . mal som na mysli objektiv na viacej ucelov. rozmyslal som nad 18-105 . ide mi hlavne o lepsiu kvalitu fotiek ako je u seriovom ktori mam a vseobecnejsie vyuzitie. dakujem za kazdu radu
chcel by som skor taky ktorym by sa dalo fotit vseobecne priroda trochu aj do portretov atd . mal som na mysli objektiv na viacej ucelov. rozmyslal som nad 18-105 . ide mi hlavne o lepsiu kvalitu fotiek ako je u seriovom ktori mam a vseobecnejsie vyuzitie. dakujem za kazdu radu
18-105 ma sice vacsi rozsah ako 18-55 a co sa kvality vystupu tyka rozdiel nezbadas. Ak chces "lepsie" sklo, musis si naozaj urobit jasno v tom co ocakavas.
Ak lepsiu pracu s hlbkou ostrosi (portrety) tak nieco svetelne ... napr. Nikkor 17-55/2.8 alebo Tamron 17-50/2.8. Oba maju aj vybornu IQ. Ale na (klasicke) portrety su aj ta oba trochu kratke.
Ak "vseobecne prirodu" tak dobra volba moze byt 16-85VR. Co sa IQ tyka, nema v Nikon APS-C konkurenciu. Mozno nova Sigma 18-35/1.8, ale s tou som nemal tu cest.
Myslim, ze sam nevies co chces. Nevidim dovod, preco by sa so setovym sklom nedala spravit dobra fotka? Filtre a objektiv za teba tu fotku neurobia (aj ked pomozu). Skus nieco precitat:
nahrada za setak nikon 18-55
Ak lepsiu pracu s hlbkou ostrosi (portrety) tak nieco svetelne ... napr. Nikkor 17-55/2.8 alebo Tamron 17-50/2.8. Oba maju aj vybornu IQ. Ale na (klasicke) portrety su aj ta oba trochu kratke.
Ak "vseobecne prirodu" tak dobra volba moze byt 16-85VR. Co sa IQ tyka, nema v Nikon APS-C konkurenciu. Mozno nova Sigma 18-35/1.8, ale s tou som nemal tu cest.
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/objektivy-telekonvertory-predsadky/objektivy-iv---vyber-podla-pouzitia/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa