Fórum » Objektívy a filtre

Náhrada za Nikon 18-105

martinez13
martinez13 2013-11-19 14:12:18+01
Zdravím, chcem predať seťák klasiku nikon 18-105 a chcem kúpiť o trochu viac svetelnejší.
Fotím disko/party/akcie,.. a taktiež aj portréty. Na portréty by sa mi zišiel nejaký pevný s f1,8 ale to si nemožem dovoliť na disko kde musím zoomovať. A tak ma napadá jedine tamron 17-50 f2,8, jedine čo ma odrádza čo som čítal je to pomalé ostrenie. Taktiež sa chcem spýtať či je veľký rozdiel medzi bez stabilizáciou alebo priplatiť si za stabilizáciu aj? Vlastním Nikon D5100.
Viete poradiť nejaké alternatívy prípadne schváliť tento objektív na toto využitie?
Vďaka.

Radoceno
2014-02-21 16:59:29+01
príspevok od: Wlady
Ci si ho kupis je rozhodnutie na tebe. Ano ma motorcek v tele, verzia so stabilizaciou je novsia, o starsej verzii bez VC sa hovori ze je ostrejsia....
Pozeram ze ho mas aj ty...prave pre tu ostrost chcem bez VC...si s nim spokojny?

Wlady
2014-02-21 21:01:56+01
príspevok od: Radoceno
Pozeram ze ho mas aj ty...prave pre tu ostrost chcem bez VC...si s nim spokojny?
Pri svojej cene je to super objektiv, len si treba zviknut na to, ze je pomalsi....

martinez13
2014-03-20 22:34:16+01
Kúpil som si verziu s VC, na najmenšej clone 2,8 má niekedy naozaj mäkkú kresbu, zaostrovanie v tmavších podmienkach mu robí dosť problém, avšak ak fotíš v dobrom svetle tak pohoda, prípadne ak máš externý blesk ktorý mu pomôže zaostriť. Kúpu nelutujem, avšak pozrel by som si aký je rozdiel oproti bez VC verzii či sa mi oplatilo priplatiť si.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()