Fórum » Objektívy a filtre

Výber objektívu pre Nikon NAD 105mm

norulakp
2014-01-14 18:26:14+01
Zdravim,

hladam pevne sklo pre Nikon v rozpati od 105 do 200mm s clonou 2,8. Hlavne je, aby to pracovalo ako G verzia, nie D. Od Nikonu o nicom neviem, ale mozno som len slabo hladal. A do ostatnych znaciek sa nevyznam. Ktory objektiv by ste mi odporucili, aby mal dostatocne ostru kresbu a hlavne aby bol po mechanickej stranke spolahlivy. proste aby sa mi po par mesiacoch nerozpadol. Vdaka za rady.

Marcel Rebro
2014-01-14 18:36:16+01
príspevok od: norulakp
Zdravim,

hladam pevne sklo pre Nikon v rozpati od 105 do 200mm s clonou 2,8. Hlavne je, aby to pracovalo ako G verzia, nie D. Od Nikonu o nicom neviem, ale mozno som len slabo hladal. A do ostatnych znaciek sa nevyznam. Ktory objektiv by ste mi odporucili, aby mal dostatocne ostru kresbu a hlavne aby bol po mechanickej stranke spolahlivy. proste aby sa mi po par mesiacoch nerozpadol. Vdaka za rady.
a preco nie Dckovy?
135/2 DC napr.

norulakp
2014-01-14 18:49:29+01
príspevok od: Marcel Rebro
a preco nie Dckovy?
135/2 DC napr.
lebo moja padnuta D3s stale nebola v oprave a neberie Dckove objektivy. Preto potrebujem nejake G. Nechce sa mi ho zatial posielat do servisu len kvoli tejto jednej chybe. A ani nemozem, kedze ho momentalne potrebujem. Tak sa pytam, ci nahodou nejaky objektiv z G rady od Nikonu neusiel mojej pozornosti. Do 100 mm kazdu chvilu vychadza nejaky novy objektiv a nad 100 je to poslabsie. Ale bude to asi tym, ze ta 135 je taka dobra, ze tam nie je co zlepsit mozno.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()