Ahojte vospolok, potrebovala by som radu od skúsenejších. Mám Canon EOS 350D a okrem setového, aj Canon 35-80. Chcela by som ale ďalší objektív. Pôvodne som pozerala na Sigmu/Tamron 70-300, ale videla som, že tu na fóre nie je až taká obľúbená. Keďže si nemôžem dovoliť novotu,zaujali ma tieto ponuky od ruky: Canon EF 35-135mm 1:4-5,6 Ultrasonic CANON USM 55-200mm Canon EF 55-200mm 1:4.5-5.6 Canon Zoom lens EF 75-300mm 1:4-5.6 Canon EF 75-300mm f4-5.6 III USM Sigma 55-200 f 1:4-5.6 pre canon
Viete mi poradiť, ktorý z týchto si vybrať? chcela by som mať, pokiaľ možno pekný bokeh. Rada by som začala fotiť portréty, makro a closeup a tak podobne. Ďakujem za každý názor a radu a prajem pekný deň.
nevidím možnosť editovať vlastný príspevok, tak pre upresnenie (keďže v popise som zle napísala) teraz mám tieto objektívy: Canon EF 28-80mm f/3.5-5.6 Canon EF-S 18-55 (II)
nevidím možnosť editovať vlastný príspevok, tak pre upresnenie (keďže v popise som zle napísala) teraz mám tieto objektívy: Canon EF 28-80mm f/3.5-5.6 Canon EF-S 18-55 (II)
V riadku, kde mate linku reagovat je aj moznos editovať (tato moznost je do 100 sekund od zadania komenut),
mozno by som na zaciatok porozmyslal nad pevnou 50tkou (ci uz canon f/1.8 ale lepsie sigma f/1.4). No a na makro staci reverzny kruzok a 50 otocit opacne
V riadku, kde mate linku reagovat je aj moznos editovať (tato moznost je do 100 sekund od zadania komenut),
teraz som si to vsimal, lebo tiez som spravil preklep, a taka drobnost (safari/mac) ze po odoslani prispevku sa hned "editacia" nezobrazi, ale az ked som dal refresh stranky tak sa mi zobrazil riadok s editaciou. Mozno by bolo prakticke keby sa to hned zobrazilo.
Tu niet dobrej rady. Vybrala si si najhorsie dostupne objektivy pre Canon. A navyse ani jeden nesplna to, co chces. Potrebujes na portrety minimalne Canon EF 50/1,8 a na macro napr. Tamron 90/2,8, ten ti posluzi aj ako dobry portretak.
mozno by som na zaciatok porozmyslal nad pevnou 50tkou (ci uz canon f/1.8 ale lepsie sigma f/1.4). No a na makro staci reverzny kruzok a 50 otocit opacne
To som zabudla spomenúť v mojom popisku.. 50ku 1,8 mám už rezervovanú a dlhšie vyhliadnutú. nad tým reverzným krúžkom veľmi intenzívne popremýšľam, ďakujem za tip
Tu niet dobrej rady. Vybrala si si najhorsie dostupne objektivy pre Canon. A navyse ani jeden nesplna to, co chces. Potrebujes na portrety minimalne Canon EF 50/1,8 a na macro napr. Tamron 90/2,8, ten ti posluzi aj ako dobry portretak.
No, ja som pozerala najmä podľa ceny. najbližšie 2 roky nebudem mať možnosť investovať viac za lepšie sklo. Dovtedy chcem mať ale aspoň niečo, okrem tých základných. Potom plánujem našporiť a vymeniť už za lepšie Ale ako som povedala mikimu, zabudla som uviesť, že mám už rezervovanú Canon 50ku 1,8. ale pozriem sa aj na tebou spomínaný Tamron. Ďakujem
mal si namysli konkrétne tento? TAMRON 90/2,8 AF Di Macro
Pokiaľ ide o čo najekonomickejšie riešenie s čo najväčšou pridanou hodnotou obrazovou tak jednoznačne máš iba jednu voľbu, ktorú si si zarezervovala. C 50mm f 1.8. Ak budeš mať šťastie na kus, tak je na tom opticky obdobne ako C50 f1.4. Mínusom je plastové prevedenie a jeho hlučnosť. Makro by som zatiaľ riešil medzikrúžkom Canon extension tube EF-12 II alebo EF-25 II Podľa toho aké makro cheš fotiť..
teraz som si to vsimal, lebo tiez som spravil preklep, a taka drobnost (safari/mac) ze po odoslani prispevku sa hned "editacia" nezobrazi, ale az ked som dal refresh stranky tak sa mi zobrazil riadok s editaciou. Mozno by bolo prakticke keby sa to hned zobrazilo.
Ahojte. Poradte mi aky objektiv si kupit na Canon 600D (v buducnosti prechod na 60D) chcem ho do hôr daco dlhsie bud zoom alebo daco pevne.. Premyslal som nad 70-200 f4 L-ko. Ak ma dakto skusenost nech napise. Dakujem
Objektív pre Canon
Mám Canon EOS 350D a okrem setového, aj Canon 35-80. Chcela by som ale ďalší objektív. Pôvodne som pozerala na Sigmu/Tamron 70-300, ale videla som, že tu na fóre nie je až taká obľúbená.
Keďže si nemôžem dovoliť novotu,zaujali ma tieto ponuky od ruky:
Canon EF 35-135mm 1:4-5,6 Ultrasonic
CANON USM 55-200mm
Canon EF 55-200mm 1:4.5-5.6
Canon Zoom lens EF 75-300mm 1:4-5.6
Canon EF 75-300mm f4-5.6 III USM
Sigma 55-200 f 1:4-5.6 pre canon
Viete mi poradiť, ktorý z týchto si vybrať? chcela by som mať, pokiaľ možno pekný bokeh. Rada by som začala fotiť portréty, makro a closeup a tak podobne.
Ďakujem za každý názor a radu a prajem pekný deň.
Canon EF 28-80mm f/3.5-5.6
Canon EF-S 18-55 (II)
Canon EF 28-80mm f/3.5-5.6
Canon EF-S 18-55 (II)
nad tým reverzným krúžkom veľmi intenzívne popremýšľam, ďakujem za tip
TAMRON 90/2,8 AF Di Macro
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre