Fórum » Objektívy a filtre

Objektív pre NEX5R

TRULY
2014-05-22 15:08:19+02
Dobrý deň.
Chcel by som sa spýtať, resp. nechať sa poučiť a nasmerovať ohľadom objektívu pre SONY. Viem, že sa tu toho veľa popíše aj v škole atd, ale predsa skúsenosti su na vašej strane nie na mojej
Za dalšie je mi jasné, že všetko je o financiách a o tom ako plnohodnotne objektív človek bude vuyžívať.
Teda mám k 5Rke základný objektív 18-55. Chcel by som využívať foťák aj na vzdialenejšie fotenie, napr. v ZOO kde často chodím a všetko je na 100metrov a niekedy aj na väčšiu vzdialenosť a tak isto príroda detaily rastlín, zvierat - MACRO.
So základom 18-55 ani do dialky, ani makro...
No podstatné ako u typického slováka a hobby fotografa, že by som chcel objektív najlepšie za 20 euro
Teraz vážne, ako vedel by som si niečo pozhánať ale nemám napr. 500 eur na TELE objektív, čo je aj tak málo ešte alebo 300 za makro. Viem že su rozne alternatívi ako SIGMA, TAMRON atd. Preto sa pýtam vás.
Navyše neviem čo všetko spolupracuje s NEXom po stránke autozoomu atd, aj ked som sa to snažil nájsť na nete.
Dakujem vopred za rady a návrhy. Viem že nemôžem mať 1.8 TELE objektív za 200 eur atd, tak som pripravený aj na možné mínusy. Nepotrebujem fotiť šport a podobne, takže si nepotrpím na turbozoom a turbofokus.. vdaka

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-05-22 15:17:03+02
1. Na 100 m ti nepomoze ani 1000 mm objektiv
2. Asi jediny normalne dostupny tele je SEL 55-210 a to je vlastne vsetko.
3. Najdostupnejsie makro budes mat so SEL 30 Makro

TRULY
2014-05-22 15:58:30+02
1.Tak jasné, ber to obrazne tých 100 metrov, to by som musel mať objektív za 30 000 eur
2.Oka pozeral som aj ten, vraj ma dobru stabilitu a je vlastne nakonfigurovaný pre nexa
3.Oka vdaka, pozriem na to

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()