Želám pekný deň, chcem Vám poprosiť o radu či skôr Váš názor, premýšľam nad novým objektívom, chcem teleobjektív a zvažujem medzi Canon 70 -200f4, Sigma 70-200 f2,8, alebo Tamron 70-200f 2,8, samozrejme staršie verzie, cenovo sú približne rovnaké. Fotím väčšinou portréty, poprípade nejaké drobné akcie, . Vopred ďakujem za každý názor, samozrejme ide o používané objektívy a staršie verzie. Všetky ich majú cenu okolo 400-500e. Mne osobne sa najviac páči L kové sklo Canon žiaľ verziu s clonou 2,8 si nemôžem dovoliť, tamron aj sigma sú od f2,8 o tamrone sa hovorí, že je pomalší, ...
Bolo by dobre dodat, ze na ake telo by to malo byt. Ci na APS-C alebo FF. Ako portetne sklo by som urcite 70-200 nekupoval, vysoko by som odporucal Canon EF 135mm. Ten objektiv ma perfektnu ostrost, a prekrasny bokeh. Ako alternativna na potrety sa da pouzit a velmi dobru sluzbu taktiez spravi Canonie Macro 100mm alebo Tokina 100mm macro.
Ohladom 70-200 od canonu by som vylucil verziu bez IS. Pri F4 na dlhom konci je IS vyborny pomocnik. Mal som moznost odskusat obe verzie, a bez IS to nieje ono. F2.8 je uz delo, nedrzal som v ruke, neviem posudit. Kupovat verzie od sigmy a tamronu, asi by som to uz nerobil, je to ale moj subjektivny dojem. Ked sigmu tak jedine pevne ohniska, 50mm ART je super, a tamron mozno 90mm macro, alebo 150-600mm, ale 70-200 urcite nie.
Osobně bych si počkal na nějaký cashback u Tamronu (bývá tak 2x do roka) a určitě šel do nové stabilizované verze. Vyměnil jsme ho za starší Sigmu 70-200/2,8 HSM Macro 2 a rozdíl v rychlosti ostření, ale halvně ostrosti je neskutečný.
Tamron, Sigma, Canon 70-200 ??
Vopred ďakujem za každý názor, samozrejme ide o používané objektívy a staršie verzie. Všetky ich majú cenu okolo 400-500e. Mne osobne sa najviac páči L kové sklo Canon žiaľ verziu s clonou 2,8 si nemôžem dovoliť, tamron aj sigma sú od f2,8 o tamrone sa hovorí, že je pomalší, ...
Ohladom 70-200 od canonu by som vylucil verziu bez IS. Pri F4 na dlhom konci je IS vyborny pomocnik. Mal som moznost odskusat obe verzie, a bez IS to nieje ono. F2.8 je uz delo, nedrzal som v ruke, neviem posudit. Kupovat verzie od sigmy a tamronu, asi by som to uz nerobil, je to ale moj subjektivny dojem. Ked sigmu tak jedine pevne ohniska, 50mm ART je super, a tamron mozno 90mm macro, alebo 150-600mm, ale 70-200 urcite nie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa