Fórum » Objektívy a filtre

nahrada setaku

spott
2016-03-16 21:27:29+01
Ahojte,

rad by som vymenil setak za "lepsi" zakladny objektiv, doteraz ma asi najviac zaujala
Sigma 17-50mm f/2,8 EX DC OS HSM Canon z dostupnych renenzii mam aky taky obraz ale predsa len by som uvital odporúcanie z tohoto fora a najlepsie na zaklade osobnych skusenosti.
Pre mna zaujimava by bola aj kombinacia dlhsieho ohniska s makrom Sigma 17-70mm f/2,8-4 DC Makro OS HSM Canon. Dik za kazdy tip

kaFOtka
2016-03-16 21:46:13+01
príspevok od: spott
Ahojte,

rad by som vymenil setak za "lepsi" zakladny objektiv, doteraz ma asi najviac zaujala
Sigma 17-50mm f/2,8 EX DC OS HSM Canon z dostupnych renenzii mam aky taky obraz ale predsa len by som uvital odporúcanie z tohoto fora a najlepsie na zaklade osobnych skusenosti.
Pre mna zaujimava by bola aj kombinacia dlhsieho ohniska s makrom Sigma 17-70mm f/2,8-4 DC Makro OS HSM Canon. Dik za kazdy tip
nad pevnymi sklami si neuvazoval? taka 50tka f1,8 - vela muziky za malo penazi a ta clona je velmi navykova v porovnani so setakom

spott
2016-03-16 21:50:53+01
ten objektiv mam cca 2 roky a nedam ho za nic ale chcelo by to nieco kratsie, vhodne aj do interieru,

kaFOtka
2016-03-17 15:30:06+01
ten objektiv mam cca 2 roky a nedam ho za nic ale chcelo by to nieco kratsie, vhodne aj do interieru,
ked si spominal sigmu, osobne by som sla skor po tom sirokom zoome co ma f1,8. neviem ci to je 16-35 mm alebo tak nejako. len neviem aky je tam cenovy rozdiel.

marcus_labeo
2016-03-17 16:34:36+01
Ahojte,

Vybral si asi dva najlepšie "nástupnícke" objektívy z hľadiska pomeru kvality a ceny. Sú v zásade veľmi dobre hodnotené, opticky solídne, netrpia výraznými vadami a aj cenovo sú si veľmi blízke. Teda je to len o tom, či chceš svetelnosť alebo dlhší koniec. Ja som zvolil dlhší rozsah a mám 17-70ku, ak by som ale nemal aj svetelný zoom s f1,8, asi by som šiel skôr do 17-50ky, predsalen s f2,8 na dlhom konci sa dá už spraviť aj nejaký portrétik. Každopádne ak vyberieš ktorýkoľvek z nich, chybu neurobíš a oproti seťáku 18-55 si výrazne polepšíš.

marcus_labeo
2016-03-17 16:37:40+01
príspevok od: kaFOtka
ked si spominal sigmu, osobne by som sla skor po tom sirokom zoome co ma f1,8. neviem ci to je 16-35 mm alebo tak nejako. len neviem aky je tam cenovy rozdiel.
No cenový rozdiel je tam obrovský, 18-35/1,8 stojí dvakrát toľko, čo 17-50ka. A 18-35ka napriek všetkým jej kvalitám ako jediný objektív neposlúži, mám ju a práve pre veľmi úzky rozsah som musel dokúpiť 17-70ku.

kaFOtka
2016-03-17 16:41:18+01
príspevok od: marcus_labeo
No cenový rozdiel je tam obrovský, 18-35/1,8 stojí dvakrát toľko, čo 17-50ka. A 18-35ka napriek všetkým jej kvalitám ako jediný objektív neposlúži, mám ju a práve pre veľmi úzky rozsah som musel dokúpiť 17-70ku.
no, aspon si pridal svoj nazor - a hlavne skusenost... ja som tie objektivy v rukach poriadne nemala

pridalamichal
2016-03-17 19:38:32+01
ja som mal sigmu 17-50 na 2,8 a bol som s ňou nadmieru spokojný. prešiel som na 18-35, ktorú mám len chvíľu, ale je to úplne iná muzika.(až na ten rozsah, ale bral som ju kvôli f1,8 na 18mm)
Ja si myslím, že neurobíš chybu ani 17-50tkou, ani 17-70tkou. Sú podstatne lepšie ako setové objektívy. Veď 17-50 sa dá kúpiť bazárová okolo 250€

spott
2016-03-17 21:51:00+01
Dakujem vsetkym,
ucelom je vlastne pokrytie ohniska a ako asi vacsina z nas, teda aspon ja som abolvoval cestu, najskor "ved to mi bude stacit" a casom chceme aj tak postupit dalej. 70 mm vyssie uz mam v 2,8 ke a aj prave preto chcem mat porovnatelnu kvalitu aj do interieru. Ale ako kupit nevyskusane, poznate to.
este raz dikes.
mimochodom, nebudem zakladat novu temu ale aktualne potrebujem identifikovat bajonet jedneho objektivu. Uz viem ze canon to nie je, neviete o nejakom webe, ktory by mi pomohol v navigacii ?

spott
2016-03-17 22:06:37+01
príspevok od: marcus_labeo
Vybral si asi dva najlepšie "nástupnícke" objektívy z hľadiska pomeru kvality a ceny. Sú v zásade veľmi dobre hodnotené, opticky solídne, netrpia výraznými vadami a aj cenovo sú si veľmi blízke. Teda je to len o tom, či chceš svetelnosť alebo dlhší koniec. Ja som zvolil dlhší rozsah a mám 17-70ku, ak by som ale nemal aj svetelný zoom s f1,8, asi by som šiel skôr do 17-50ky, predsalen s f2,8 na dlhom konci sa dá už spraviť aj nejaký portrétik. Každopádne ak vyberieš ktorýkoľvek z nich, chybu neurobíš a oproti seťáku 18-55 si výrazne polepšíš.
to hodnotenie je velmi vystizne ! ale predsa len aby som sa uistil pokial je este cas. Pokial by som nediferencoval znacku a stanovil som som len cenovy strop napr. 450,- co by mohlo nasledovat po mojom vybere ako lepsia volba ?
dakujem

JakubH
2016-03-18 00:23:50+01
Ahojte,

Len pridám svoju kladnú skúsenosť so Sigmou 17-70mm Contemporary, ostrosť sa mi páči v celom rozsahu, na výlety ako univerzal stvorená(stačí mi len telo a tento objektív), keď fotím akciu využívam ju najviac na širokom konci a striedam s 50mm 1.8. Inak je tichá, celkom rýchla, akurát padne do ruky, a "makro" funkcia vždy poteší, ostrí cca 2cm od objektu, niekedy až s clonou narážam do toho čo fotím

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()