Fórum » Objektívy a filtre

dalsi objektiv k setu pre d3100

29peet29
2016-04-12 12:36:40+02
Ahoj,
aky objektiv by sa najlepsie hodil k sucasnej zostave D3100 + setovy 18-105mm. Tento sucasny sa mi zda dost univerzalny, aj ked na makro asi nie idealny. Fotenie je najme:
A. reportaz (rodinne oslavy, svadny) - vonku aj vo vnutri
B. makro
C. portret
D. samozrejme dovolenka (fotit vsetko od peknych zaberov zapadajuceho slnka, krajinku, az po architekturu)
Pokryl som pomerne vsetko mozne, ale je to zoradene viac menej podla priorit. Vsetko na amaterskej urovni, takze za cenu priatelsku. Cize otazka je aky obektiv by sa hodil k sucasnemu, aby som na co najlepsej urovni pokryl cim viac z horeuvedeneho.
Z doterajsieho vyksumu som prisiel na
Tamron 70-300 VC + makro sklicko
alebo
Nikkor 50mm F/1.8G
..ale mozno su to blbe moznosti..:/.

Dakujem.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2016-04-12 12:49:53+02
príspevok od: 29peet29
Ahoj,
aky objektiv by sa najlepsie hodil k sucasnej zostave D3100 + setovy 18-105mm. Tento sucasny sa mi zda dost univerzalny, aj ked na makro asi nie idealny. Fotenie je najme:
B. makro
C. portret
D. samozrejme dovolenka (fotit vsetko od peknych zaberov zapadajuceho slnka, krajinku, az po architekturu)
Pokryl som pomerne vsetko mozne, ale je to zoradene viac menej podla priorit. Vsetko na amaterskej urovni, takze za cenu priatelsku. Cize otazka je aky obektiv by sa hodil k sucasnemu, aby som na co najlepsej urovni pokryl cim viac z horeuvedeneho.
alebo
Nikkor 50mm F/1.8G

Dakujem.
Tieto objektivy su dostatocne preberane vo fore. Uplne zbytocne zalozena tema.

nudike
2016-04-12 15:31:42+02
ak ti je 105 kratka vo vela situaciach tak 70-300, ale ak ti ide o lepsi pracu s DOF, odpichnut objekt od pozadia tak jednoznacne 50f1.8 popripade aj 35f1.8.
Hocico kupis aj tak budes poskulovat po case potom druhom. Ale z praxe sa asi viac vyuzije 50 (35) ako teleobjektiv.

blahoslav J B Art
2016-04-12 17:00:08+02
príspevok od: 29peet29
Ahoj,
B. makro
C. portret
alebo
Nikkor 50mm F/1.8G

Dakujem.
podla tvojej galerie s 0 fotkami sa tazko radi, ktory objektiv by ti pomohol ... ale co pomoze vzdy, je naucit sa lepsie fotit

29peet29
2016-04-14 12:01:38+02
Tak foti amatersky manzelka, ja nie, len som chcel niejaky objektiv ako dar, len neviem aky....ale dakujem za reakcie.

mongi
2016-04-14 13:28:37+02
Nikdy neoľutujem kúpu 35 1.8. Mám aj 50 1.4 no na mojom apsc je to skôr portreťák než záklaďák. 35ka mi stačí na 90 percent všetkého čo robím. Je skvelá za dobrú cenu

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()