Dobrý den, mám 24-70mm f/2,8 L USM Canon , přemýšlím nad EF 24-70mm f/2,8 L II USM, ten má asi lepší kresbu, ale třepou se mi ruce jak starému židovi a schází optická stabilizace,,, Nevím jestli mi zas i vzhledem k ceně něco moc navíc přinese,,, Co třeba Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 Canon ? Měli jste někdo možnost porovnat, měli jste je v ruce? Tělo mám Canon 5D Mark IV.
Potrebujes 24-70 ? Po case mam 3 obj. - 16-35/4/IS 35/2/IS 70-200/4/IS. Stred je pre mna nuda okrem street - preto 35/2. Canon 24-70 by som nepredal a kupil nieco sirsie ci dlhsie. Podla toho co fotis rad. Novy Tamron = svet cez hladacik zostane taky co predtym.
Dobrý den, mám 24-70mm f/2,8 L USM Canon , přemýšlím nad EF 24-70mm f/2,8 L II USM, ten má asi lepší kresbu, ale třepou se mi ruce jak starému židovi a schází optická stabilizace,,, Nevím jestli mi zas i vzhledem k ceně něco moc navíc přinese,,, Co třeba Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 Canon ? Měli jste někdo možnost porovnat, měli jste je v ruce? Tělo mám Canon 5D Mark IV.
Co je gro tvojej fotografie? Portrety alebo krajinky?
Co je gro tvojej fotografie? Portrety alebo krajinky?
No, oboje, kdyz vezmes jako portet foto psa Jinak Mam Canon 70-200 EF- L , F 2,8 rada verze 1, a pevny canon objektiv 85, taky L , svetelnost je myslim1,4...
No, oboje, kdyz vezmes jako portet foto psa Jinak Mam Canon 70-200 EF- L , F 2,8 rada verze 1, a pevny canon objektiv 85, taky L , svetelnost je myslim1,4...
Objektivy su v poriadku. Ked sa trasu ruky krajinky iba so stativom a na portret nepomoze ani stabilizacia si myslim. Najlepsia a zarucena stabilizacia pri portretoch je externy blesk, ten vzdy dokonale zmrazi moment a foto bude ostre. Najst si cas a naucit sa ako blesk a fotoaparat spolu funguju nastavenia a vysledok bude zarucene velmi dobry.
Ak mas citujem "24-70mm f/2,8 L USM Canon" tak mas prvotriedny a vynikajuci objektiv. (S ktorym sa profesionalne nafotilo celosvetovo toho na tony.) Naco ho nahradzat inym, podobnym (rovnaky rozsah a svetlost)!? Ak mas nejaky problem, tak najskor nebude sposobeny technikou...
Ja by som z toho nekupoval uz nic :-P Mal som 5DmkIV a kupil som si 24-70F2,8LII.....to bol moment ked mne osobne dosli nervy.... Nastavit bf a ff bol nadludsky vykon. V AQT mi potom povedali ze ano aj na drahych sklach sa to stava. V tvojom pripade by som si bez srandy kupil R6. Ma stabilizaciu v tele, a tvoje skla doslova oziju....pretoze: 1.- tvoje zaostrenie bude vzdy presne. Ak mas vela casu, vezmi si 5DmkIV a rob foto na roznych ohniskach cez hladacik a potom cez LV a zistis ako ostre tie foto az mozu byt. S R6 budu tak ostre vzdy.... Niekedy aj priemernejsie sklo cez LV je ostrejsie ako profi sklo cez hladacik. 2.- stabilizacia v tele R6 je dost ucinna.
BF a FF na zrkadlovkach je strasna svina. Nastavis to na urcitu vzdialenost a ohnisko aby si to mal ostre jak v LV, ale ak to chces nastavit na ine ohnisko, uz si to rozladis na tom povodnom ohnisku. A to nie je vsetko, dokonca zavisi aj na aku vzdialenost fotis, nastavis to aby ti ostrilo co najostrejsie na blizko a na dialku to uz bude horsie. My ked fotime wl tak si nastavujeme ostrost na vacsiu vzdialenost. Pri 5DmkIV + 24-70F2,8LII som zazil pre mna dokonca vynimocny jav, ked som nastavil co najpriatelnejsi kompromis ostrosti v celom rozsahu a ked som zmenil stredovy bod za iny, tak to ostrilo totalne na hovno. Ked to ale zhrniem,pri zrkadle jednoducho nie je mozne vyuzit plny potencial skla v celom rozsahu na vsetky vzdialenosti. Kupis si ten tamron ci canon a mozes to mat este horsie. A ked aj lepsie, velmi mala sanca ze to bude lepsie ako R6 + tvoje starsie sklo.
Ak mas citujem "24-70mm f/2,8 L USM Canon" tak mas prvotriedny a vynikajuci objektiv. (S ktorym sa profesionalne nafotilo celosvetovo toho na tony.) Naco ho nahradzat inym, podobnym (rovnaky rozsah a svetlost)!? Ak mas nejaky problem, tak najskor nebude sposobeny technikou...
Tak neviem ci nemas nejaky medicinsky problem - v tomto nie som expert ale na zdravie a o svoje telo si treba davat pozor. Ak mas dobru stravu, pohyb tak to moze byt aj nieco vaznejsie. Vies ako, s tym objektivom sa nafotilo mozno miliony svadieb, krajiniek atd. Na staticke veci si daj stativ, a na svadby si ber blesk. Bolo aj vela hendikepovanych fotografov ako znamy jednoruky Josef Sudek. A pocul som aj o inych podobne hendikopanych fotografoch. Takze v prvom rade, ak mas spravnu techniku fotenia - dlhe casy stativ a fotenie ludi mat dostatocne kratky cas (plus blesk o strop, blesky v studiu atd.), tak bych to nepodcenoval a snazil sa zdravotne zlepsit a poradit s lekarom (o tom traseni ruk).
Pekne, ironicke,,mozna bych se vydal na drahu spisovatele,,,, Bohuzel na rozdil od ostatnich, spise takove zakysle,,,ale i tak, dekuji za tvuj nazor a preji ti hezke sny a pekne vesele vstavani...
Jinak pri patrani, cim to je, jsem nalezl docela zajimavy clanek, nekomu mozna by mohl pomoct,,,,, https://www.fotoradce.cz/jak-otestovat-objektiv-na-front-a-back-focus
pepa112: je důležité si uvědomit, že při vysokém rozlišení (5DIV ho má) většinou přestává platit známé pravidlo převrácené hodnoty o bezpečném čase expozice při focení z ruky. Např. u 50mm je to 1/50s. Čas je potřeba zkrátit o 1-2 EV, tz. na 1/100s-1/200s a kratší. U delších ohnisek a opravdu vysokém rozlišení klidně o 3EV a víc. Na vysokém rozlišení je prostě ta neostrost vidět. Tamrona bych neměnil.
pepa112: je důležité si uvědomit, že při vysokém rozlišení (5DIV ho má) většinou přestává platit známé pravidlo převrácené hodnoty o bezpečném čase expozice při focení z ruky. Např. u 50mm je to 1/50s. Čas je potřeba zkrátit o 1-2 EV, tz. na 1/100s-1/200s a kratší. U delších ohnisek a opravdu vysokém rozlišení klidně o 3EV a víc. Na vysokém rozlišení je prostě ta neostrost vidět. Tamrona bych neměnil.
jj to platilo ked neboli stabilizacie, dnes su ale stabilizovane aj objektivy aj niektore tela, na R6 uplne hravo fotim s casom 1/40s na 500mm
Nevím, jaký objektiv ?
Ak mas nejaky problem, tak najskor nebude sposobeny technikou...
Ak mas nejaky problem, tak najskor nebude sposobeny technikou...
Vies ako, s tym objektivom sa nafotilo mozno miliony svadieb, krajiniek atd. Na staticke veci si daj stativ, a na svadby si ber blesk. Bolo aj vela hendikepovanych fotografov ako znamy jednoruky Josef Sudek. A pocul som aj o inych podobne hendikopanych fotografoch. Takze v prvom rade, ak mas spravnu techniku fotenia - dlhe casy stativ a fotenie ludi mat dostatocne kratky cas (plus blesk o strop, blesky v studiu atd.), tak bych to nepodcenoval a snazil sa zdravotne zlepsit a poradit s lekarom (o tom traseni ruk).
Tamrona bych neměnil.
Tamrona bych neměnil.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie