Fórum » Objektívy a filtre

Filtre s príbehom

Rolo79
Rolo79 2024-10-31 10:26:07+01
Neviem ako lepšie túto tému označiť takže takto. Natrafil som na zaujímavého fotografa ktorý robí videá o čomkoľvek neobvyklom zo sveta fotenia a tu si posvietil na filtre.
https://youtu.be/JFesgeDBbuo?feature=shared
Ak máte svoje postrehy kľudne sa podeľte.

blahoslav J B Art
2024-11-03 16:44:51+01
príspevok od: JohnNewton
Ale prečo to robiť vopred, poriešiš v PP
lebo fotenie je radost ... a uprava RAW je radost ina, je to otrava

tieto fotky su s IR filtrom
0
3

JohnNewton
2024-11-03 16:47:49+01
príspevok od: gytheio
myslim, ze ty vobec nevies co je to IR fotografia
Téma je o filtroch, už si zase mimo ? A povedal som, pre mňa je IR gýč, okrem technokratických námetov a vedeckých potrieb, kde treba vidieť niečo v inom spektre.
0
0

blahoslav J B Art
2024-11-03 16:48:41+01
príspevok od: Rolo79
Tiež mám tie filtre s hviezdami ale mal som Mft lumix a v ňom bola simulácia hviezd a to bolo premakané. Zaobstaral som si aj ND1000 ale ten čaká na využitie. IR850 filter som vyskúšal s digitálnym nočným videním cez deň a z fialovej spravil peknú ČB.
ano, Panasonic mal v menu filter, ktory robil hviezdicky
ND 1000 som viackrat pouzil na hrania
0
2

JohnNewton
2024-11-03 16:51:12+01
príspevok od: blahoslav J B Art
lebo fotenie je radost ... a uprava RAW je radost ina, je to otrava

tieto fotky su s IR filtrom
Ten bicykel je fajn, ale v lete zasnežené stromy nemusím
0
0

gytheio
2024-11-03 16:52:15+01
Téma je o filtroch, už si zase mimo ? A povedal som, pre mňa je IR gýč, okrem technokratických námetov a vedeckých potrieb, kde treba vidieť niečo v inom spektre.
napisal som to pre ten sialeny cb prevod a este sialenejsi prepal, ze v rawe mozes na nieco tlacit
0
0

JohnNewton
2024-11-03 16:55:25+01
napisal som to pre ten sialeny cb prevod a este sialenejsi prepal, ze v rawe mozes na nieco tlacit
IR je šialený prevod, prepal tam je, a dá sa to urobiť akokoľvek, alebo som to tak chcel, už ani neviem, pomôž mi
0
0

gytheio
2024-11-03 17:00:17+01
IR je šialený prevod, prepal tam je, a dá sa to urobiť akokoľvek, alebo som to tak chcel, už ani neviem, pomôž mi
ty si tam chcel ten prepal dalej uz netreba
0
0

JohnNewton
2024-11-03 17:00:59+01
Toto je Tvoj šialený prevod úprava a prepal
0
0

gytheio
2024-11-03 17:04:11+01
Toto je Tvoj šialený prevod úprava a prepal
to ani nie je prepal, to auto ma perletovy lak, tam sa to inac pri tom ako foti IR ani nedalo.. a myslim, ze to tomu ani nevadi
ale kopa prepaleneho snehu?
0
0

JohnNewton
2024-11-03 17:07:34+01
to ani nie je prepal, to auto ma perletovy lak, tam sa to inac pri tom ako foti IR ani nedalo.. a myslim, ze to tomu ani nevadi
ale kopa prepaleneho snehu?
A sme doma, ja mám prepal, ale Ty si to tak chcel, nedalo sa, nevadí to.... ako decko To oni mami, ja nie...
0
0

gytheio
2024-11-03 17:11:45+01
A sme doma, ja mám prepal, ale Ty si to tak chcel, nedalo sa, nevadí to.... ako decko To oni mami, ja nie...
vazne nevidis, ze je to odraz slnka na perletovom laku, ked som to chcel takto odfotit sa inac nedalo dedusko
slnko sa odraza napr od ľadu ale nie od snehu, ten sa vzdy da odfotit bez prepalov.. nedaj boze aby som aj ja bol taky vymeteny na starobu
0
0

JohnNewton
2024-11-03 17:16:25+01
vazne nevidis, ze je to odraz slnka na perletovom laku, ked som to chcel takto odfotit sa inac nedalo dedusko
slnko sa odraza napr od ľadu ale nie od snehu, ten sa vzdy da odfotit bez prepalov.. nedaj boze aby som aj ja bol taky vymeteny na starobu
Nevieš to, nerob to .... to je celé
0
0

gytheio
2024-11-03 17:34:35+01
Nevieš to, nerob to .... to je celé
zober si z toho to pozitivne, konecne vies co je to IR fotografia, co je to holandsky uhol a ze sa da fotit iba manualom.. sneh sa da aj bez prepalu fotit... este je vela toho co sa musis naucit dedusko.. ale kedy to budes stihat?
0
0

JohnNewton
2024-11-03 17:46:53+01
zober si z toho to pozitivne, konecne vies co je to IR fotografia, co je to holandsky uhol a ze sa da fotit iba manualom.. sneh sa da aj bez prepalu fotit... este je vela toho co sa musis naucit dedusko.. ale kedy to budes stihat?
No dobre, prečo sa dá IR fotiť len manuálom ? Uvidíme čo o tom vieš, a Holandský uhol, pokiaľ sa aplikuje na ľudí tak tvoria hlavný motív obrazu, Tebe sa tam válajú akési miniatúry, ktoré sa tam nemali ani dostať , 95% obrazu je architektúra,4% dázdnik, a pár padajúcich nešťastníkov. Oblohu som vynechal
0
0

gytheio
2024-11-03 17:53:47+01
No dobre, prečo sa dá IR fotiť len manuálom ? Uvidíme čo o tom vieš, a Holandský uhol, pokiaľ sa aplikuje na ľudí tak tvoria hlavný motív obrazu, Tebe sa tam válajú akési miniatúry, ktoré sa tam nemali ani dostať , 95% obrazu je architektúra,4% dázdnik, a pár padajúcich nešťastníkov. Oblohu som vynechal
dedko si nieco o IR precital.. som rad, ze som ta nieco naucil a skusaj si seberovnych

ake miniatury? mam tam nejake miniatury? dik, ze si skumal moju fotografiu, vobec som o nich nevedel, holandsky uhol sa da aplikovat na vsetko a ked vo fotografii pada vsetko, je uplne zbytocne cokolvek vyrovnavat.. mas na to nejaky notisek
0
0

JohnNewton
2024-11-03 18:04:49+01
dedko si nieco o IR precital.. som rad, ze som ta nieco naucil a skusaj si seberovnych

ake miniatury? mam tam nejake miniatury? dik, ze si skumal moju fotografiu, vobec som o nich nevedel, holandsky uhol sa da aplikovat na vsetko a ked vo fotografii pada vsetko, je uplne zbytocne cokolvek vyrovnavat.. mas na to nejaky notisek
Nuž, pohnojil si tú foto, nič si z toho nerob, ešte ich bude , no ako je to s tým manuálom u IR foto ? To že Teba nemám skúšať ani považovať za seba rovného si vystihol. Pochopil som to pri DOF kalkulátore, to Ty už nedáš... Nastav si F22 a zaaretuj sekundovým lepidlom, budeš mať portrétne sklo...
0
0

gytheio
2024-11-03 18:09:12+01
Nuž, pohnojil si tú foto, nič si z toho nerob, ešte ich bude , no ako je to s tým manuálom u IR foto ? To že Teba nemám skúšať ani považovať za seba rovného si vystihol. Pochopil som to pri DOF kalkulátore, to Ty už nedáš... Nastav si F22 a zaaretuj sekundovým lepidlom, budeš mať portrétne sklo...
konecne si vysvetlil to co mas v portfoliu
0
0

JohnNewton
2024-11-03 18:12:50+01
No len Ty budeš to svoje ťažko vysvetlovat. A teraz šup do pyžamka, kakavko a do postieľky. Už je to len pre dospelých. O tom IR manuáli sa už nič nedozvieme, však ?
0
0

gytheio
2024-11-03 18:16:41+01
No len Ty budeš to svoje ťažko vysvetlovat. A teraz šup do pyžamka, kakavko a do postieľky. Už je to len pre dospelých. O tom IR manuáli sa už nič nedozvieme, však ?
vidis ten progres pred hodinou si nevedel co je to IR a teraz tu rozhadzujes labami, ze ja viem preco IR manual ja viem preco IR manual... mas 70 a si tak trapne trapny...
0
0

JohnNewton
2024-11-03 18:19:24+01
Ale aby si mal o čom meditovať vo svojom portfoliu, toto sa dá ako takto domrviť FF Canonom 6D ? Nebola to 10 ročná Nokia ?
www.ephoto.sk/fotogaleria/hodnotit-fotografiu/689685/praca-snov/?a=
0
0

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()