Zdravím, chcel by som kupiť, hlavne kvoli ochrane, UV filter na objektiv nikkor 18-105 3,5-5,6 ED. Rozhodoval som sa, podla ceny, medzi B.I.G UV filter 67mm a Fomei 67 mm UV filter. Odhovoril ma ale predavac, ze tieto filtre nie su moc dobre a znizia kontrast a kvalitu objektivu vseobecne. Odporucil mi Tiffen 67mm UV ochranný filter. Rozdiel v cene je nejakych 9 resp. 7 eur. Nie je to vela, ale zaujimalo by ma ci su lacne filtre skutocne aj viditelne nekvalitnejsie?
Talkive je spoľahlivý obchod a bežne mávajú lepšie ceny ako konkurencia, už som u nich kupoval nie síce filtre, ale elektroniku, všetko bolo korektné a v poriadku. Nepredpokladám, že by predávali fake, zrejme by neriskovali dobré meno. Ja keď som kupoval filter, tak som bol upozornený, aby som nekupoval SLIM, z dôvodu že môže byť problém s nasadením krytu objektívu. Nech sa vyjadrí niekto kto SLIM má, či s tým je problém alebo nie, nemám to overené. Ja som to radšej neriskol.
žiaden "problém" to nie je, minimálne nie na filtroch Hoya ktoré používam, skôr môže byť problém fotiť na ohnisku 18mm s nasadeným normálnym filtrom, lebo ho už môže byť "vidieť"
žiaden "problém" to nie je, minimálne nie na filtroch Hoya ktoré používam, skôr môže byť problém fotiť na ohnisku 18mm s nasadeným normálnym filtrom, lebo ho už môže byť "vidieť"
ja mám tiež HOYA HD CIR-PL 67mm (non slim), ktorý používam na 16-85 a nevinetuje na 16mm na DX, ale je pravda, že pod 16mm DX by som to už neriskoval samozrejme ak nie je problém s nasadením krytky na HOYA slim, tak nie je čo riešiť....
Takze si myslite, ze takmer o polovicu nizsia cena ako u konkurenice je OK resp. realna? Chcem to na Canon EF-S 17-55. Slim preto, lebo zvyknem pouzivat aj system Cokin a tam si myslim, ze by sa vinetacia uz mohla prejavit, hlavne na ohnisu 17mm.
Zdravím, chcel by som kupiť, hlavne kvoli ochrane, UV filter na objektiv nikkor 18-105 3,5-5,6 ED. Rozhodoval som sa, podla ceny, medzi B.I.G UV filter 67mm a Fomei 67 mm UV filter. Odhovoril ma ale predavac, ze tieto filtre nie su moc dobre a znizia kontrast a kvalitu objektivu vseobecne. Odporucil mi Tiffen 67mm UV ochranný filter. Rozdiel v cene je nejakych 9 resp. 7 eur. Nie je to vela, ale zaujimalo by ma ci su lacne filtre skutocne aj viditelne nekvalitnejsie?
ja by som bral tiffen alebo standartnu verziu hoye.podla mna ten tiffen na tvoj objektiv bude stacit ja som ho mal na nikone18-200 a v pohode.BIG neber to je neznamy vyrobca a fomei nepoznam neviem aky material na vyrobu pouzivaju.
Este ma napadlo, ze ci v tom na tom talkive nahodou nemaju chaos, resp. omylom predavaju po triedou Pro 1 Digital len obycajnu zakladnu triedu Hoya filtrov. Teda napr.: http://www.photonet.sk/shop/polarizacne-filtre-hoya/polarizacny-filter-hoya-cpl-77mm/p_2.html
tiež rozmýšľam nad kúpou hoya uv filtra na nikon 18-105, a potreboval by som poradiť. Aký je rozdiel medzi hoya uv(C) a uv(O)? už tu odznela táto otázka, ale nikto na ňu nevedel relevantne odpovedať. inak Talklive ma príjemne prekvapil keď som kupoval pamäťovú kartu, takže odporúčam.
uv filter na nikkor 18-105
O filtroch si môžeš doplniť vedomosti tu:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/fotograficke-filtre/zakladne-fotograficke-filtre-pre-digitalnu-fotografiu/
Ja keď som kupoval filter, tak som bol upozornený, aby som nekupoval SLIM, z dôvodu že môže byť problém s nasadením krytu objektívu. Nech sa vyjadrí niekto kto SLIM má, či s tým je problém alebo nie, nemám to overené. Ja som to radšej neriskol.
samozrejme ak nie je problém s nasadením krytky na HOYA slim, tak nie je čo riešiť....
Chcem to na Canon EF-S 17-55. Slim preto, lebo zvyknem pouzivat aj system Cokin a tam si myslim, ze by sa vinetacia uz mohla prejavit, hlavne na ohnisu 17mm.
O filtroch si môžeš doplniť vedomosti tu:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/fotograficke-filtre/zakladne-fotograficke-filtre-pre-digitalnu-fotografiu/
ale objektiv siel prec, a dalsi filter som zatial neriesil. tiffen by som uz nechcel, jeho vykon zodpoveda jeho cene.
ospravedlnujem sa za double post
ospravedlnujem sa za double post
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie