Ahojte poradte mi prosim čim doplnit zakladny objektiv 18-55 mam vyhliadnute dva len sa naozaj neviem rozhodnut našiel som aj neake + a - skuste mi pomoct rozhodnut sa tu su CANON EF 75-300 f/4.0-5.6 III USM + USM -- rychlejši AF a tichši pri nakrucaní videa - bude mi chybat rozsah od 55 -75 -chýba IS
CANON EF-S 55-250 f/4 – 5,6 IS + menši lahši + IS + vraj ma lepšiu kresbu ako 75 300 - hlučný ak ich niekto vlastní budem rád ked mi poviete ako ste spokojný a ktorý je lepši ... su približne rovnako drahe ... DAKUJEM
Co tak Canon 70-300 IS USM f4-5.6 ? Tiez som riesil otazku telezoomu(nakoniec zostane iba na vymenu zakladaku) a tento vyzera v istej cenovej relacii asi najlepsi.
aj nad vymenou som rozmyšlal ... skus dat neaky typ namiesto 18 55 ... a ten Canon 70-300 IS USM f4-5.6 stoji asi 2 krat tolko čo bez IS .. čo je na moje momentalne študentske pomery troška vela keby si si mal vybrat medzi tymi dvomi čo som napisal tak ktory ?
povodne som nechcel ist nad 300 € to su oba až take zlé ked ma všeci nahovaraju na niečo ine ?
mal si pravdu,55-250 je lepsi opticky,tu je test na 15 MPix snimaci tie grafy su slusne http://www.photozone.de/canon-eos/411-canon_55250_456is_50d?start=1 a vraj 75-300 ma slaby kontrast najma na dlhsom konci. Zaujimat by Ta mohlo,ci sa na tom s USM otaca predny clen kvoli polarizaku (no pri tej svetelnosti polarizak aj tak skor za dobrych svetelnych podmienok ...). Pri videu z ruky je ten stabilizator celkom dobra vec-bude to viac \"plavat\" ako sa triast...len tam nesmie byt pocut AF(zas neviem,do akej miery je vseobecne pri videu pouzitelny) ; najlepsie 70-300 IS -tv nom mas vsetky plusy , a ked som pozrel inzeraty, uz neaktualne, ceny som nasiel 320;350;390€. Ale ak niektory novy,tak najlepsie osobne...v istej kamennej predajni mam take skusenosti ze si daco nafotis, vyskusas a daju Ti to na USB-to by si uz mal dospiet k rozhodnutiu...no myslim,ze zo 75-300 pojde viac odpadu, nekvalitnych alebo/a rozmazanych fotiek a mdleho (bez podpory roztraseneho) videa na dlhom konci...uz ked,radsej by som ozelel ten AF
mal si pravdu,55-250 je lepsi opticky,tu je test na 15 MPix snimaci tie grafy su slusne http://www.photozone.de/canon-eos/411-canon_55250_456is_50d?start=1 a vraj 75-300 ma slaby kontrast najma na dlhsom konci. Zaujimat by Ta mohlo,ci sa na tom s USM otaca predny clen kvoli polarizaku (no pri tej svetelnosti polarizak aj tak skor za dobrych svetelnych podmienok ...). Pri videu z ruky je ten stabilizator celkom dobra vec-bude to viac \"plavat\" ako sa triast...len tam nesmie byt pocut AF(zas neviem,do akej miery je vseobecne pri videu pouzitelny) ; najlepsie 70-300 IS -tv nom mas vsetky plusy , a ked som pozrel inzeraty, uz neaktualne, ceny som nasiel 320;350;390€. Ale ak niektory novy,tak najlepsie osobne...v istej kamennej predajni mam take skusenosti ze si daco nafotis, vyskusas a daju Ti to na USB-to by si uz mal dospiet k rozhodnutiu...no myslim,ze zo 75-300 pojde viac odpadu, nekvalitnych alebo/a rozmazanych fotiek a mdleho (bez podpory roztraseneho) videa na dlhom konci...uz ked,radsej by som ozelel ten AF
tu je video http://www.youtube.com/watch?v=GPYQhiKApKY&feature=related o tom do akej miery je použitelny autofocus bez USM ... možno ked budem natačat tornado ako mi berie dom tak mi to bude jedno ale za normalnych podmienok je to otrasne myslel som že USM je ovela lepšie ale to je tiež počuť podla všetkeho 55-250 IS a manualne zaostrovanie pri videu
aky teleobjektiv ako doplnok k 18-55
mam vyhliadnute dva len sa naozaj neviem rozhodnut našiel som aj neake + a - skuste mi pomoct rozhodnut sa
tu su
CANON EF 75-300 f/4.0-5.6 III USM
+ USM -- rychlejši AF a tichši pri nakrucaní videa
- bude mi chybat rozsah od 55 -75
-chýba IS
CANON EF-S 55-250 f/4 – 5,6 IS
+ menši lahši
+ IS
+ vraj ma lepšiu kresbu ako 75 300
- hlučný
ak ich niekto vlastní budem rád ked mi poviete ako ste spokojný a ktorý je lepši ... su približne rovnako drahe ... DAKUJEM
PS. Co tak zacat vymenou toho 18-55 ?
MPix snimaci tie grafy su slusne http://www.photozone.de/canon-eos/411-canon_55250_456is_50d?start=1 a vraj 75-300 ma slaby kontrast najma na dlhsom konci. Zaujimat by Ta mohlo,ci sa na tom s USM otaca predny clen kvoli polarizaku (no pri tej svetelnosti polarizak aj tak skor za dobrych svetelnych podmienok ...). Pri videu z ruky je ten stabilizator celkom dobra vec-bude to viac \"plavat\" ako sa triast...len tam nesmie byt pocut AF(zas neviem,do akej miery je vseobecne pri videu pouzitelny) ; najlepsie 70-300 IS -tv nom mas vsetky plusy , a ked som pozrel inzeraty, uz neaktualne, ceny som nasiel 320;350;390€. Ale ak niektory novy,tak najlepsie osobne...v istej kamennej predajni mam take skusenosti ze si daco nafotis, vyskusas a daju Ti to na USB-to by si uz mal dospiet k rozhodnutiu...no myslim,ze zo 75-300 pojde viac odpadu, nekvalitnych alebo/a rozmazanych fotiek a mdleho (bez podpory roztraseneho) videa na dlhom konci...uz ked,radsej by som ozelel ten AF
MPix snimaci tie grafy su slusne http://www.photozone.de/canon-eos/411-canon_55250_456is_50d?start=1 a vraj 75-300 ma slaby kontrast najma na dlhsom konci. Zaujimat by Ta mohlo,ci sa na tom s USM otaca predny clen kvoli polarizaku (no pri tej svetelnosti polarizak aj tak skor za dobrych svetelnych podmienok ...). Pri videu z ruky je ten stabilizator celkom dobra vec-bude to viac \"plavat\" ako sa triast...len tam nesmie byt pocut AF(zas neviem,do akej miery je vseobecne pri videu pouzitelny) ; najlepsie 70-300 IS -tv nom mas vsetky plusy , a ked som pozrel inzeraty, uz neaktualne, ceny som nasiel 320;350;390€. Ale ak niektory novy,tak najlepsie osobne...v istej kamennej predajni mam take skusenosti ze si daco nafotis, vyskusas a daju Ti to na USB-to by si uz mal dospiet k rozhodnutiu...no myslim,ze zo 75-300 pojde viac odpadu, nekvalitnych alebo/a rozmazanych fotiek a mdleho (bez podpory roztraseneho) videa na dlhom konci...uz ked,radsej by som ozelel ten AF
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa