Fórum » Objektívy a filtre

Problém so Sigma 70-300 mm 1:4-5.6 DL macro super.

Usi
2010-12-15 12:41:34+01
Kupila som si tento objektiv.Mam problem hocico zaostrit.Ked sa o to objektiv snazi,trva to velmi dlho a aj tak z toho nic nieje. Prosim poradte mi:mozno to je v tom,ze som zaciatocnicka a robim nieco zle.Alebo to je v objektive,kedze nieje novy.Budem vdacna za hociaku radu.

wayne
2010-12-15 13:09:35+01
prepac, ak ti budem pripadat drzy, ale ty si ochotna kupit objektiv bez odskusania, len preto, ze je lacny?

preformulujem tvoju otazku, ktoru by si sa mala spytat mozno sama seba; aky je skutocny dovod, ze niekto chcel ten objektiv predat?

Usi
2010-12-15 13:21:02+01
no,mala som si to ist odskusat,ale nieco mi do toho prislo a tak mi to poslali takto.a nebol az taky lacny..ale chapem tvoj postreh..ale ja som chcela skor radu ako to urobit s tym ostrenim

uncle_roxor
2010-12-15 13:32:17+01
no v prvom rade sa priprav na to, ze tu bude milion komentarov o tom preco si si kupovala taku (pouzijem miestny slang) \"vodoinstalatersku trubku\" ... hold niekedy mam pocit, ze pokial rura neni biela, tak sa clovek majstrom nezavdaci, ale to neries, to je kultura

no ale dost offtopicu, tato Sigma nikdy neohurovala rychlostou a presnostou ostrenia, ale je to celkom rozsirene sklo, skus zbehnut do obchodu a vyskusat taky isty novy kus na svojom fotaku a uvidis.

...a skus napisat v com presne je problem, ze z fotiek nic nieje ... vsetky su rozostrene? 1 z 10 trafi spravne?

wayne
2010-12-15 13:56:30+01
príspevok od: Usi
no,mala som si to ist odskusat,ale nieco mi do toho prislo a tak mi to poslali takto.a nebol az taky lacny..ale chapem tvoj postreh..ale ja som chcela skor radu ako to urobit s tym ostrenim
roxor ti radi dobre, odskusat novy rovnaky objektiv, a pokial je v zaruke ist do servisu, ak je to chyba objektivu, ak nie je v zaruke vyhladat servis (ale priznam sa netusim kde ako, so sigmou nemam ziadne skusenosti)

mohla by si este ukazat nejake ukazky, mozno niekto ten objektiv ma, a bude sa vediet vyjadrit ku kvalite fotiek. pripadne, ak to bude mozne, skus priclonit na f/8-11 a zaostrit rucne,, hoci i cez live view

kecal
2010-12-15 15:04:16+01
nájdi si niekoho v okolí kto tomu rozumie a vie to odskúšať ..

BRODOZZ
2010-12-15 17:36:37+01
Asi nemas prepnute na makro!Sigma je univerzal sklo 70-300 normal a 200 al 300 makro,prepnes na tele objektyvu.

Usi
2010-12-15 18:48:23+01
musim niekoho najst,nech sa na to pozrie odbornym okom. kedze ja sama s tym nic nevymyslim fotky su rozostrene vsetky,prepnute na makro mam,aj clonit som skusala,aj rucne som ostrila ..dufam ze sa mi podari nieco vymysliet.ale dakujem za rady!

Saaw
2010-12-15 19:14:29+01
Trochu tu maju v tom ludia zmatok nie?
Ked fotim v rozsahu 70-200 tak objektiv nesmie byt prepnuty na makro. Netreba zabudat ani na to ze zaostrovacia vzdialenost je okolo 1,5 metra..
Ak chcem fotit makro, tak si tu trubku vysuniem nad 200mm a prepnem na makro a nasledne mozem ostrit na predmety ako makro, ale ta zaostrovacia vzdialenost je furt ten meter a pol cca..

Takze usi, bez s tym fotakom a objektivom von, prepni si to na neMakro a zaostri na najblizsi, 10 metrov vzdialeny dom. A odsleduj ci sa vobec otaca ten ostriaci ringouš... Ak nie tak je v mindži AF... Prepni na manualne ostrenie a skus zaostrit tak.. Ak aj tak nejde, tak je v mindži cely ten ostriaci clen v objektive..

bonifacko
2010-12-15 19:29:50+01
príspevok od: Usi
Kupila som si tento objektiv.Mam problem hocico zaostrit.Ked sa o to objektiv snazi,trva to velmi dlho a aj tak z toho nic nieje. Prosim poradte mi:mozno to je v tom,ze som zaciatocnicka a robim nieco zle.Alebo to je v objektive,kedze nieje novy.Budem vdacna za hociaku radu.
A ktory z tychto 3 to máš?
http://www.fotoradce.cz/produkty-porovnani.php?polozka1=0208&polozka2=0213&polozka3=0698&pocet=3&skript=&produkt=objektivy

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()