Mal som ho na D80 a bol som s nim strasne spokojny. Prijemna kresba. Nenapisal si na aky fotak by to malo byt. Ale na nizsie rady 3000 a 5000 ti to nebude automaticky ostrit (tusim). Na FF som ho neskusal.
ja som snim mal tu cest fotit na d3x, kresba je uzasna, ale hlavne ma ocaril AF, ten ne neskutocne rychly, urcite si ho raz kupim, za tie peniaze je to super sklo..
Nikkor 85/f1.8 AF-D mam, pouzivam ho velm rad. Za tie peniaze vyborne sklo s perfektnou kresbou. Ja s nim fotim aj na plnu dieru s pre mna akceptovatelnou ostrostou.
Jedinou slabinou tohto objektivu je protisvetlo v ktorom dost straca kontrast. AF je rychly.. resp. AF mechanizmus je pohanany z tela fotoaparatu takze jeho rychlost zavisi od pouziteho tela. Na mojej D700 je rychly a presny.
Nikkor 85/f1.8 AF-D mam, pouzivam ho velm rad. Za tie peniaze vyborne sklo s perfektnou kresbou. Ja s nim fotim aj na plnu dieru s pre mna akceptovatelnou ostrostou.
Jedinou slabinou tohto objektivu je protisvetlo v ktorom dost straca kontrast. AF je rychly.. resp. AF mechanizmus je pohanany z tela fotoaparatu takze jeho rychlost zavisi od pouziteho tela. Na mojej D700 je rychly a presny.
Rozhodne odporucam..
No hura niekto kto to skusal na FF. Nemas niekde foto na plnu dzuru a na f2,8 z D700? Chcel by som vidiet ako sa to chova, hlavne v rohoch. Najlepsie vacsie foto.
Nikkor 85/1,8D je určite výborný objektív. Nielen na portréty, ale aj na zátišia, architektúru, či krajinu. Kedy si som ho mal a bol som veľmi spokojný, uvažoval som o ňom aj teraz, ale urobil som tu chybu, že som testoval nový 85/1,4G a odvtedy už iný nechcem
Nikkor 85/1,8D je určite výborný objektív. Nielen na portréty, ale aj na zátišia, architektúru, či krajinu. Kedy si som ho mal a bol som veľmi spokojný, uvažoval som o ňom aj teraz, ale urobil som tu chybu, že som testoval nový 85/1,4G a odvtedy už iný nechcem
... aj ja chcem 85/1.4G ale som kamosss a hlupak a prvy co dosiel som prepustil Ajsovi
No hura niekto kto to skusal na FF. Nemas niekde foto na plnu dzuru a na f2,8 z D700? Chcel by som vidiet ako sa to chova, hlavne v rohoch. Najlepsie vacsie foto.
Skusim pohladat.
Rohy moc nesledujem pretoze su na fotkach vacsinou mimo hlbky ostrosti a neviem ci som s nim niekedy fotil az na F2.8
je to vyborne sklo! odporucam... aj ked niekedy na vnutorny priestor uz dlhe... pekny bokeh, vyborne cena a vysledky su tiez vyborne... pozri tu: www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/110386/bez-nazvu/ fotene na f2, fotka skoro bez uprav...
je to vyborne sklo! odporucam... aj ked niekedy na vnutorny priestor uz dlhe... pekny bokeh, vyborne cena a vysledky su tiez vyborne... pozri tu: www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/110386/bez-nazvu/ fotene na f2, fotka skoro bez uprav...
ja viem ze Tvoje e-photo je Tvoje, ale nase nie je
Nikon 85mm f/1.8D AF
V galerii pouzi filter podla objektivu a ukaze ti desiatky fotografii. Dobre neeeee?
Rozhodne odporucam..
Rozhodne odporucam..
jedna fotecka (na D700) na ukazku :
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/73037/nela-batole-buduca-potapacka/
odporucam. len upozornujem ze na D40/60/5000/3X00 nefunguje AF
Rohy moc nesledujem pretoze su na fotkach vacsinou mimo hlbky ostrosti a neviem ci som s nim niekedy fotil az na F2.8
pekny bokeh, vyborne cena a vysledky su tiez vyborne...
pozri tu:
www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/110386/bez-nazvu/
fotene na f2,
fotka skoro bez uprav...
pekny bokeh, vyborne cena a vysledky su tiez vyborne...
pozri tu:
www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/110386/bez-nazvu/
fotene na f2,
fotka skoro bez uprav...
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/110386/bez-nazvu/
... dovolil som si opravit link
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/110386/bez-nazvu/
... dovolil som si opravit link
...aha...chapem... tiez jedna z veci, ktoru by tu mohli dotiahnut
Ale dik.
Moja otazka znie..dobre spravim co spravim??
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa