Fórum » Objektívy a filtre

Kupa objektivu pre Canon 550d

Kurty
2010-12-23 21:53:02+01
Aky objektiv by som mal kupit ? chcel by som neco stale cize neco aj na dialku cize neco 18-200 alebo neviem chcem poradit. Teraz mam len 18-55 zakladny ku Canonu co som dostal a chcel by som nieco lepsie na portrety napriklad a tiez na nejake umelecke z prirody a tak.

Cenu fakt neviem ak mozete hodte mi tu nieco lacnejsie a nieco drahsie

Dakujem

bonifacko
2010-12-23 22:00:38+01
príspevok od: Kurty
Aky objektiv by som mal kupit ? chcel by som neco stale cize neco aj na dialku cize neco 18-200 alebo neviem chcem poradit. Teraz mam len 18-55 zakladny ku Canonu co som dostal a chcel by som nieco lepsie na portrety napriklad a tiez na nejake umelecke z prirody a tak.

Dakujem
Kurty, ako umelecke z prirody? To snad nemysliš važne. Ved tie fotky, čo boduju, tak su dorobene ako PP. Ale suhlasim, že je dobre mat lepsie sklo.

istvic
ocenenie redakciou 2010-12-23 22:05:08+01
v prvom rade si mussi ujasnit co chces fotit..prirodu,portrety.ludi alebo makro..potommtomu prisposobis sklo...poznam ludi co robia vyborne fotky aj s tym setakom co mas,takze podla mna si ho zatial nechaj,fot s nim a ked si ujasnis co budes a ci vobec budes dalej fotit,potom ziadaj o radu..alebo na to uz prides aj sam

Kurty
2010-12-23 22:11:38+01
Tak ja neviem som zaciatocnik a neviem ci kupovat pre lepsie fotky lepsie sklo alebo blesk je vyhodnejsie. Mam taky pocit ze mi nieco chyba k mojmu Kitu

istvic
ocenenie redakciou 2010-12-23 22:14:25+01
najprv sa nauc uplne ine veci o fotografii..vyuzi svoj fotak aj sklo na maximum pri komponovani,rozmyslaj hlavne o tom co fotis a preco to fotis,pracuj s prirodzenym svetlom..

brki
2010-12-23 22:16:11+01
príspevok od: istvic
v prvom rade si mussi ujasnit co chces fotit..prirodu,portrety.ludi alebo makro..potommtomu prisposobis sklo...poznam ludi co robia vyborne fotky aj s tym setakom co mas,takze podla mna si ho zatial nechaj,fot s nim a ked si ujasnis co budes a ci vobec budes dalej fotit,potom ziadaj o radu..alebo na to uz prides aj sam
ťažká odpoveď:
súhlasím s istvicom...premysli si čo najviac fotíš....\"umelecké z prírody\" môže byť aj 12 mm aj 50 mm aj 300 mm...cena môže byť 200 € aj 2000 €...U portrétov je to jednoduchšie, tie s 12 mm nebudeš určite fotiť...Tvoja otázka svedčí o jednom - ešte nemáš ujasnené čo chceš fotiť, ako a aké máš vo fotografovaní ambície....keď si budeš vedieť odpovedať na tieto otázky, nebudeš potrebovať ani rady, prečítaš si ponuky výrobcov, recenzie a môžeš kupovať

Kurty
2010-12-23 22:17:58+01
pri komponovani ? to ako myslis ? No fotim to co sa mi paci len chcem nieco dokupit blesk alebo objektiv neviem je vyhodnejsie lebo napr 55mm mi je malo no preto som chcel objektiv

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-12-23 22:19:27+01
Tak ja neviem som zaciatocnik a neviem ci kupovat pre lepsie fotky lepsie sklo alebo blesk je vyhodnejsie. Mam taky pocit ze mi nieco chyba k mojmu Kitu
Chybaju ti skusenosti. Ver mi, ze v tebe su omnoho vacsie rezervy, ako v tvojej vybave. Investuj do vzdelania. To sa ti vrati mnohonasobne. Investicia do techniky sa ti vrati len natolko, nakolko ju dokazes vyuzit.

P.S. Nejaky teleobjektiv typu 55-250 by sa ti asi ale zisiel.

istvic
ocenenie redakciou 2010-12-23 22:20:32+01
no,tazko ti radit v takomto pripade,ked si zmateny zo slova komponovanie..
nespekuluj a fot to,co ta bavi.ale pamataj,ze novy blesk alebo sklo z teba fotografa neurobia

javelin
2010-12-23 22:21:17+01
Chýbajú Ti hlavne základné vedomosti......študuj , surfuj , uč sa , (fotoškola)....požiadavku ktorú si si dal , Ti môžem zodpovedať , no s cenou by si spokojný nebol....

Kurty
2010-12-23 22:40:25+01
Jo chapem tak dik borci a btw stastne a vesele prajem

istvic
ocenenie redakciou 2010-12-23 22:50:02+01
aj Tebe

marish1
2010-12-23 23:05:15+01

Dakujem
aby si si pokryl svoje poziadavky, tak ani neuvazuj nad jednym objektivom. taky neexistuje.
budes potrebovat minimalne dva (ak by si chcel fusovat aj do makra, tak tri a ak ta chyti este aj architektura, zide sa ti aj stvrty siroky).

takze nieco lacnejsie:
shop.ephoto.sk/tamron-af-sp-17-50mm-f-2-8-xr-di-ii-vc-ld-baj-canon.html 412,00 €
na bezne kreativne fotenie, da sa po pricloneni vpohode aj priroda (i ked nie je to typicke krajinkarske sklo)

http://www.bestcena.sk/tamron-af-70200mm-f28-sp-di-ld-if-macro-Slovensko-BestCena-To-je-dobre-NAJlacnejsie-p-337.html 599,00 €
teleobjektiv (kedze ti je 55mm malo) na prirodu (ako aj na pomalsiu faunu) a fajn aj na portrety. makro to sice v nazve ma, ale tam to s nim aj konci.
SPOLU: 1011 €

a teraz nieco drahsie:
shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/zoomy/canon-ef-s-15-85-mm-f-3-5-5-6-is-usm.html 720,00 €
na bezne fotenie, takisto prirodu... velmi dobry zakladny zoom na 550tku, i ked stale nie Lko

shop.ephoto.sk/canon-ef-70-200-mm-f-2-8l-usm.html 1 189,00 €
teleobjektiv (podobne ako horespominany)
SPOLU: 1909 €

este mam pre teba tretiu moznost:
shop.ephoto.sk/mistrovstvi-prace-s-dslr.html 28,40 €
ked si to precitas a budes vediet, co naozaj potrebujes, urcite ti to usetri par sto eur.

Filip Bucher
2010-12-24 09:59:13+01
pred pol rokom som bol asi v tvojej situacii, akurat ze ja mam 1000d.
Tiez som riesil co chcem vlasne fotit, co ma bavi, co dalej kupit...
Vlasne som chcel fotit vsetko a stale...
Po precitani par prispevkou k temam od ludi v podobnej situacii som dal na jednu radu.[Kedže som vedel že portreti chcem určite fotiť] Kup si \"canon 50mm /1,8\" nech okusis kvalitnejsie sklo za velmi dobru cenu. Na 1,4 som nemal.
A naozaj to bol premna pokrok. S tymto sklom som začal vnimať fotenie a fotku (akotaku) uplne s iného pohladu.
Presiel určity čas a tento mesiac som si kupil \"Tamron AF 70-300mm f/4-5.6\". Inak velka chyba tato kupa...
Hlavne vela čitaj či uz o foteny, o technike(objektivy,...), pozeraj si fotky napriklad aj tu na ephoto a mozno najdes inspiraciu. Ja som sa tu vela naucil a radsej si všetko premysli ešte pred kupov.

Huby
2010-12-24 10:38:32+01
Cauko, mal som tiez 550ku so setakom a bolo mi to malo, tak ako prve som si kupil 50mm 1,8, je to vyborne sklo hlavne na portrety a o tej cene ani nehovorim. Pre moju (zatial amatersku) potrebu to naozaj staci a teraz som si kupil este telezoom tamron 55-200mm. vela ludi ma od neho odhovaralo ale som s nim nadmieru spokojny. poznam par ludi, ktori si hned ako prvy objektiv kupili napr. 70-200L f2,8 pomaly za 1000€, ale podla mna to neni ono, lebo dobreho fotografa s teba nerobi technika, ale tvoje skusenosti. Hlavne musis vela fotit a fotit a potom ked uz vytazis zo svojej fototechniky maximum a pohopis ze ti uz nestaci, alebo ze by si potreboval nieco viac, mozes sa zacat pozerat po nejakom drahsom skle.

javelin
2010-12-24 13:20:11+01
príspevok od: Filip Bucher
pred pol rokom som bol asi v tvojej situacii, akurat ze ja mam 1000d.
Tiez som riesil co chcem vlasne fotit, co ma bavi, co dalej kupit...
Vlasne som chcel fotit vsetko a stale...
Po precitani par prispevkou k temam od ludi v podobnej situacii som dal na jednu radu.[Kedže som vedel že portreti chcem určite fotiť] Kup si \"canon 50mm /1,8\" nech okusis kvalitnejsie sklo za velmi dobru cenu. Na 1,4 som nemal.
A naozaj to bol premna pokrok. S tymto sklom som začal vnimať fotenie a fotku (akotaku) uplne s iného pohladu.
Presiel určity čas a tento mesiac som si kupil \"Tamron AF 70-300mm f/4-5.6\". Inak velka chyba tato kupa...
Hlavne vela čitaj či uz o foteny, o technike(objektivy,...), pozeraj si fotky napriklad aj tu na ephoto a mozno najdes inspiraciu. Ja som sa tu vela naucil a radsej si všetko premysli ešte pred kupov.
Keby si čítal pozorne naše fórum, dozvedel by si sa že onen Tamron, tu má už skoro zaužívaný terminus technikus...\"vodoinštalačná rúra\".....nebuť sklamaný, pri troche snahy sa dá aj s ním.....

Filip Bucher
2010-12-24 15:20:16+01
príspevok od: javelin
Keby si čítal pozorne naše fórum, dozvedel by si sa že onen Tamron, tu má už skoro zaužívaný terminus technikus...\"vodoinštalačná rúra\".....nebuť sklamaný, pri troche snahy sa dá aj s ním.....
no tak da ale jeho moznosti su znacne obmedzene... Ale tak za tu cenu, aspon zistim ci budem dalej investovat do tohto segmentu

scraper
2010-12-24 15:21:05+01
ja ten pocit mam kazdy krat ked hodim fotky do PC neviem aky mas rozpocet myslim ale, ze 70 - 200 L by tvoj problem vyriesila no ale jedine co je treba su hodiny citania a skusania lebo aj s malym gasparkom sa da zahrat velke divadlo

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()