je to manualny objektiv vyzera ze bakeh ma krasny , da sa verit tomu? su skusenosti? Viem sa knemu dostat k novemu za 120 euracov len neviem jak je to s manual ostrenim ci to sa da ci nie len ma laka ta cena
Nechcem ho síce kúpiť, ale nedávno som sa začítal do recenzií naň a bol som veľmi prekvapený. Prakticky všetci si ho chválili. Opticky výborný objektív, skvelá cena, len to manuálne ostrenie. Recenzenti sú nažhavení aj na nové Samyang 35 f/1.4 a 35 f/1.2. Ak budú také skvelé ako táto 85, tak možno nad nimi pouvažujem aj ja.
Toto sklo laka mnohych z nas a takmer kazdy si to rozmysli, ked ma ostrit manualne. Pri hlbke ostrosti par milimetrov je to problem aj s FF profi fotakom s velkym hladacikom. Ak ti nevadi velke mnozstvo nezaostreneho odpadu, tak za tie peniaze by som to zvazil. Ten, kto to predava asi prisiel na to, ze manualne zaostrit s tymto objektivom je skor vec nahody, ako pravidlo.
Prave preto som ho aj predal Z desiatich fotiek bola ostra mozno jedna a niekedy ani jedna
Tak tak , aj ja som ho predal za 150e , bol neskutocne ostry opticky super sklo podla mna a to aj na plnu dieru ,len to manulane ostrenie stym mozes skusat do nemoty ak by mal AF tak nieje co riesit - nemal som ostrejsie sklo este
Samyang - 85mm-1.4 ?
je to manualny objektiv vyzera ze bakeh ma krasny , da sa verit tomu?
su skusenosti?
Viem sa knemu dostat k novemu za 120 euracov len neviem jak je to s manual ostrenim ci to sa da ci nie len ma laka ta cena
http://forum.grafika.cz/read.php?51,3123757,page=1
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa