Chalani planujem kupit polarizacny a UV fiter. Hama to vyraba v dobrej kvalite?? Zatial nemam ziaden super objektiv, tak ze nepotreabujem nejake profi nadobičko. DIky moc a stastny novy rok
...filter je ďalší člen, ktorý vplýva na vlastnosti optickej sústavy....keď už tam niečo predsalen dáme, nech to nedegraduje to dobré, čo v objektíve máme
pokial to chces na tie skla co mas uvedene v profile,tak podla mna je tam zbytocne nejake filtre davat.. Ja mam na jednom (75-300) nejaku hamu a uz by som to tam nedaval..ale ked som to uz kupil
pokial to chces na tie skla co mas uvedene v profile,tak podla mna je tam zbytocne nejake filtre davat.. Ja mam na jednom (75-300) nejaku hamu a uz by som to tam nedaval..ale ked som to uz kupil
Presne na tie skla, ide o to, ze ten uv filter by bol asi non-stop nasadeny, uz len pre ochranu skla a polarizacny? tak ten sa zide vzdy Nie su to profi skla ale zase ublizit im nejakym smejdom tak to zase nechcem, a na druhej strane tiez nepotrebujem zase filte za 2 stovky. Tak ze taky kompromis hladam
Polarizacny mam aj ja Hamu a ten je ok.Stal asi 900sk..este...Oznacenie ma 72558.Ten v pohode pouzivam ,myslel som ze je zbytocne UV davat na tie skla..ani ja nemam na 18-55 ,28-80 ziaden...Su to lacne skla..pouzivam ich roky bez uv filtra,su neposkodene a nechcem ich ,nie prave najlepsie opticke vlastnosti este degradovat pouzitim akehokolvek UV filtra.
Tak ze sa vyrabaju v roznej kvalite?? myslim uz len na ten polarizacny filter.
na tieto objedktivy by sa mohol podla mna hodit aj filter polarizacny znacky tiffen nie su najhorsie a tieto skla budu stacit.ale aj hama staci ta drahsia.pozri si tiffeny napr na megafoto.sk
na tieto objedktivy by sa mohol podla mna hodit aj filter polarizacny znacky tiffen nie su najhorsie a tieto skla budu stacit.ale aj hama staci ta drahsia.pozri si tiffeny napr na megafoto.sk
Ja používam na ochranu slnečnú clonu a zabijem tým dve muchy, ale u setového Canona 18-55 môžeš použiť len nejakú UNI nakolko sa predný člen otáča, skôr by som odkladal na lepšie sklo ako na filtre, lacný je k ničomu a drahší na také sklo škoda kupovať pretože ho pri upgrade toho skla už nepoužiješ... Ked už by som strašne chcel, tak by som zamieril na Ebay a hladal medzi filtrami Kenko
...filter je ďalší člen, ktorý vplýva na vlastnosti optickej sústavy....keď už tam niečo predsalen dáme, nech to nedegraduje to dobré, čo v objektíve máme
...neviem síce o akých filtroch za 10 dolárov píšeš , ale áno, kenko je vyrábané na výrobných linkách hoya.V japonsku predávané ako kenko, v zahraničí ako hoya......je to v podstate to isté
...neviem síce o akých filtroch za 10 dolárov píšeš , ale áno, kenko je vyrábané na výrobných linkách hoya.V japonsku predávané ako kenko, v zahraničí ako hoya......je to v podstate to isté
Aha, tak v tom prípade 67 mm Kenko UV filter nebude Kenko filter, keď je za 10 dolárov, už som si myslel, že nejaký re-brandový zázrak je to
Kenko robí tiež viac rád filtrov a UV zrovna nepatria medzi drahé filtre bez ohlau na výrobcu... Kludne môže byť aj za 10$ vrátane dopravy na SK , pokial sa bavíme o filtroch s priemerom 49, 52 či 55mm
Filtre zn. Hama
Ak chceš, napíš mi do SS mám nejaké na predaj.
Ak chceš, napíš mi do SS mám nejaké na predaj.
...sigma, hoya, kenko (hoya corp.), difox( hoya corp.), b+w, heliopan, formatt...
Ja mam na jednom (75-300) nejaku hamu a uz by som to tam nedaval..ale ked som to uz kupil
Ja mam na jednom (75-300) nejaku hamu a uz by som to tam nedaval..ale ked som to uz kupil
...sigma, hoya, kenko (hoya corp.), difox( hoya corp.), b+w, heliopan, formatt...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa