oplatí sa mi investovať do Canon EF16-35mm F2.8L USM do staršieho modelu nie do II. Nie som profík neživím sa tým. Mám teraz 550 D no možno sa mi podarí prejsť na FF a preto nechcem kupovať EF-S
ja takisto riesim tento problem, ale 17-40mm F4L mi zatial vychadza lepsie(chcem to na krajinky), samozrejme, svetelne je niekde inde ta 16-35mm, takze zalezi na tom, ci tu svetelnost vyuzijes, ak ti ide o svetelnost, tak kludne zober 16-35mm aj tu prvu verziu, zas taky pokrok tam nenastal. Ak budes fotit v exterieri, tak urcite 17-40mm, podstatne lepsie zvladanie protisvetla.
To že medzi verziami I a II nie je veľký rozdiel by som netvrdil. Nová verzia podstatne lepšie zvláda protisvetlo. To bola choroba starej verzie. Je to dokonca iná optická sústava z iným počtom optických členov. Ak nepotrebuješ svetelnosť 2,8 tak kúp radšej 17-40 f/4L tá sa tiež oveľa lepšie správa v protisvetle. Rozsah zoomu 16-35 ťa bude na APS čipe dosť limitovať.
v časopise Spiegelreflex digital je zrovnávací test oboch objektívov a starší typ z nich vyšiel o niečo lepšie. Pre milovníkov grafov niekoľko ukážok http://szene.digitalkamera.de/media/p/1888194.aspx http://szene.digitalkamera.de/media/p/1888193.aspx
takto : 16-35L - je v rohoch makší a viacej aberuje - na APSC som ho zatiaľ neskúšal, na 5D II sa mi kvoli rohom vyslovene nepáčil aj ked na report by to stačilo, horší kresbou podľa mňa ako 17-40L
17-40L - výborný na 60D celkom slušný na 5D II - len kvôli rohom a vinetácii treba cloniť na F8 a viacej ostrosť na report postaujče aj tých F4. na krajinu a módu by som pri tomto skle pod F8-F13 nešiel ale len kvoli rohom. nA FF hodne sféricky skresľuje - robí nepríjemnú vlnku.. N malom čipe je 17-40 takmer bezchybný objektív podľa mňa. možno nie je uplna britva na F4 ale stačí to aj na 60D + trochu doostriť, detaily tam sú ni eje to blato. Popriclonení na F6,3 ani bohvieako silno doostrovať netreba.
16-35L II - asi najlepšia možnosť výborný aj na APS-C aj na FF stačí pricloniť na F5,6 a rohy su hdeď v pohode už. aj na krajinu, modu a pod. Použiteľný aj na F2,8 ako reportáž a pod. menej aberuje ako prvá verzia. Protisvetlo som nejako moc neriešil a ani mi nevadilo ani u jedného objektívu.
Osobne som taketo nieco riesil aj ja, a nakoniec som skonstatoval, ze 16-35 za tie peniaze nestoji, nakolko som sa docital, ze nie je lepsi ako 17-40. Az na tu svetelnost, avsak 1 EV, by mi naozaj moc nepomohlo. Takze mam 17-40, a momentalne riesim kupu naozaj svetelneho skla, bud canon ef 24 f 1,4, alebo canon ef 35 f 1,4.
Ja mam 16-35 USM II. kupil som uplne lacny UV filter. na tom mi nezalezi. ale chcel by som vas poprosit o radu,chcem urcite polarizacny a sedy filter. poradte mi daky konkretny slusny 82mm filter. dakujem
Canon EF16-35mm F2.8L USM
Pre milovníkov grafov niekoľko ukážok
http://szene.digitalkamera.de/media/p/1888194.aspx
http://szene.digitalkamera.de/media/p/1888193.aspx
16-35L - je v rohoch makší a viacej aberuje - na APSC som ho zatiaľ neskúšal, na 5D II sa mi kvoli rohom vyslovene nepáčil aj ked na report by to stačilo, horší kresbou podľa mňa ako 17-40L
17-40L - výborný na 60D celkom slušný na 5D II - len kvôli rohom a vinetácii treba cloniť na F8 a viacej ostrosť na report postaujče aj tých F4. na krajinu a módu by som pri tomto skle pod F8-F13 nešiel ale len kvoli rohom. nA FF hodne sféricky skresľuje - robí nepríjemnú vlnku.. N malom čipe je 17-40 takmer bezchybný objektív podľa mňa. možno nie je uplna britva na F4 ale stačí to aj na 60D + trochu doostriť, detaily tam sú ni eje to blato. Popriclonení na F6,3 ani bohvieako silno doostrovať netreba.
16-35L II - asi najlepšia možnosť výborný aj na APS-C aj na FF stačí pricloniť na F5,6 a rohy su hdeď v pohode už. aj na krajinu, modu a pod. Použiteľný aj na F2,8 ako reportáž a pod. menej aberuje ako prvá verzia. Protisvetlo som nejako moc neriešil a ani mi nevadilo ani u jedného objektívu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa