Ahojte prosimvas je tu niekto kto ma skusenosti s tymito sklami obomi ? ja mam len s l kom od canonu , akurat podla recenzi a par laboratornych testov je natom sigma lepsie opticky , je to skutocne tak ? dakujem neviem sa rozhodnut , mam peniaze vyclenene na L ale ked usetrim tak to potesi kupim ultrasirokac
Mam skusenost so starsou verziou Sigmy 24-70/2.8 bez HSM. Moja skusenost s nou je pozitivna, mal som moznost pracovat s 3ma kusmi tohto objektivu no len na APS-C snimaci. Na fullframe snimac je Ta Sigma slaba a v tom pripade vyhrava L-ko od Canonu
Mal som tiež tú starú bez HSM verziu.. bola krásne ostrá (keď trafila) mal som na nej pekný BF a problém bol, že bol väčší pri malých ohniskách a skoro nepozorovateľný pri 70mm. Takže nepomoholo ani nastviť telo. Čo sa týka materiálov a prepracovania to bolo super. Najväčší problém som mal s protislevtlom.. neostrila a kontrast hrozný.. Je to síce pekný, ostrý, mohutný objektív ale nevedel som sa naň spoľahnúť ako na L-ko... Takže môja rada, kúp jazdenku L-ko, keď ide tak pôjde na furt. Inak L-ko mi padlo asi z 1,5 m na dlažbu, zohol sa bajonet, vymenil za nový a ide ďalej ako nová...
Neviem presne aký rozpočet máš určený na tento objektív ale ani jeden z tvojich kandidátov nie je adekvátny cene za ktorú sa predáva. Ak ti to nesúri počkal by som si na novú verziu 24-70-ky od Canonu.
asi 90 % z nas preslo \"ucenim\" sa na vlastnych chybach. Funguje to dokonale.. chces kvalitu, plat. Kupil som dve sigmy, 24 - 70 a 70 - 200 bol som rad, tesil som sa .. Ale radost ked som sa ich zbavil a kupil verzie od nikonu bola nepopisatelna, zacala sa tym uplne ina epocha. Od kolegu mam potvrdene ze u Canon u plati detto.
asi 90 % z nas preslo \"ucenim\" sa na vlastnych chybach. Funguje to dokonale.. chces kvalitu, plat. Kupil som dve sigmy, 24 - 70 a 70 - 200 bol som rad, tesil som sa .. Ale radost ked som sa ich zbavil a kupil verzie od nikonu bola nepopisatelna, zacala sa tym uplne ina epocha. Od kolegu mam potvrdene ze u Canon u plati detto.
pekne poetické, bohužiaľ je to tak Príklad - taká sigma 50tka je parádne sklo len musí presne zaostriť, čo sa jej darí tak 50 na 50 vádak AF je často výsledok taký ako pri 50F1,8
počkal by som na nový 24-70 L II, sigma je vždy viac menej na hovno - neviem ako to lepšie povedať. Neplatí to o S 50 F1,4 a 85 F1,4,
...v zozname podarkov ti chýba sigma 150. f2.8.....a myslím že si tam zaslúži byť aj sigma 100-300 f4......no a o sigme 200-500mm F2.8 APO EX DG sa môžme baviť asi len hypoteticky...: )
..ale v podstate máš pravdu, to \"viac menej\" si môže každý z nás prispôsobiť podľa vkusu a skúseností...
...v zozname podarkov ti chýba sigma 150. f2.8.....a myslím že si tam zaslúži byť aj sigma 100-300 f4......no a o sigme 200-500mm F2.8 APO EX DG sa môžme baviť asi len hypoteticky...: )
..ale v podstate máš pravdu, to \"viac menej\" si môže každý z nás prispôsobiť podľa vkusu a skúseností...
pripajam spokojnost so sigmou 17-50 2.8 OS.. zozaciatku vsak tiez haproval AF, trafil sa tak 50 na 50, na 17mm, teraz je to bud uz ok, alebo si to nevsimam.. ale inak je ostri a rychly..
mám verziu od Canonu, je super ostry,pekný bokeh, rýchly, nemám čo vytýkať tomuto objektívu. Sigmu som nemal možnosť vyskúšať, ale od sigmy mám Sigma 50/1,4 a tá je jednoducho skvelá(kvalita spracovania-robusný,ostrosť,bokeh, akurát s 50D je problém pracovať s tak málo ostriacimi bodmy a takou malou hlbkou ostrosti)... A čakať na novú verziu je blbosť, neplánuje výjsť v priebehu polroka a dalsieho polroka bude nesmierne drahá, ako to bolo s II verziou 70-200 2,8 IS II, cena na začiatku predaja bola nesmierne vysoko a teraz stojí už len o čosi viac ako predošlá rzia... to je moj nazor, nezastávam moc velke cakania a ocakavania, ujdu ti fotky a to nedobehnes nicim..
pripajam spokojnost so sigmou 17-50 2.8 OS.. zozaciatku vsak tiez haproval AF, trafil sa tak 50 na 50, na 17mm, teraz je to bud uz ok, alebo si to nevsimam.. ale inak je ostri a rychly..
pripajam spokojnost so sigmou 18-50 2.8 pre fourthirds. obraz perfektne ostry a AF absolutne spolahlive. AF na E-520 nebol veru najrychlejsi, no ked zapipal, ze zaostrene, tak bolo na 100% zaostrene. nepamatam si na jeden zle zaostreny snimok, ziaden FF/BF. kto by chcel, je na predaj - bajonet olympus (nechvalil som kvoli tomu, ze chcem predat . s terajsou sigmou 30 1.4 je spolahlivost ostrenia dost loteria... povedal by som, ze Sigma je o stasti, vie posluzit aj lepsie ako original znacka, len treba mat to stastie....
pripajam spokojnost so sigmou 18-50 2.8 pre fourthirds. obraz perfektne ostry a AF absolutne spolahlive. AF na E-520 nebol veru najrychlejsi, no ked zapipal, ze zaostrene, tak bolo na 100% zaostrene. nepamatam si na jeden zle zaostreny snimok, ziaden FF/BF. kto by chcel, je na predaj - bajonet olympus (nechvalil som kvoli tomu, ze chcem predat . s terajsou sigmou 30 1.4 je spolahlivost ostrenia dost loteria... povedal by som, ze Sigma je o stasti, vie posluzit aj lepsie ako original znacka, len treba mat to stastie....
So sigmou 30mm f1.4 obdobná skúsenosť na 4/3 systéme, to AF dosť váha a na to že je to HSM sa mi zdá aj dosť hlučné. Naproti tomu sigma 70-200 má AF vporiadku bez FF/BF, ten sa najčastejšie prejavuje s telami od canónu.
Tá 30/1.4 by sa mi páčila. Názory na ňu sú však rôzne. Niekto vraví, že je to absolútne skvelý objektív, iný zas nadáva. Horšie je, že nič adekvátne ale lepšie v cene do 500 € nie je a ísť do Canonu 35/1.4L je už o inej cene.
A pridám ešte jednú výbornú Sigmu 17-70 OS HSM. Všetci si ju chvália. Sám mám jednu doma a je naozaj super.
Tá 30/1.4 by sa mi páčila. Názory na ňu sú však rôzne. Niekto vraví, že je to absolútne skvelý objektív, iný zas nadáva. Horšie je, že nič adekvátne ale lepšie v cene do 500 € nie je a ísť do Canonu 35/1.4L je už o inej cene.
A pridám ešte jednú výbornú Sigmu 17-70 OS HSM. Všetci si ju chvália. Sám mám jednu doma a je naozaj super.
je to absolutne skvely objektiv, len je obcas \"na hovno\" . na APS-C naozaj neexistuje nic podobne za normalnu cenu, takze ten risk za to asi stoji. svetelnost vyborna, bokeh vyborny a 30mm je prijemnejsie ako 35mm u canonu. kvalita je vsak kus od kusu a k tomu si este musi sadnut so spolahlivostou AF toho-ktoreho tela.
24-70l vs signa 24-70
ked to mám tak pocitovo zhodnotiť, nedám svoje 24-70 z ruky
Takže môja rada, kúp jazdenku L-ko, keď ide tak pôjde na furt.
Inak L-ko mi padlo asi z 1,5 m na dlažbu, zohol sa bajonet, vymenil za nový a ide ďalej ako nová...
Príklad - taká sigma 50tka je parádne sklo len musí presne zaostriť, čo sa jej darí tak 50 na 50
Sigmu som nemal možnosť vyskúšať, ale od sigmy mám Sigma 50/1,4 a tá je jednoducho skvelá(kvalita spracovania-robusný,ostrosť,bokeh, akurát s 50D je problém pracovať s tak málo ostriacimi bodmy a takou malou hlbkou ostrosti)...
A čakať na novú verziu je blbosť, neplánuje výjsť v priebehu polroka a dalsieho polroka bude nesmierne drahá, ako to bolo s II verziou 70-200 2,8 IS II, cena na začiatku predaja bola nesmierne vysoko a teraz stojí už len o čosi viac ako predošlá rzia... to je moj nazor, nezastávam moc velke cakania a ocakavania, ujdu ti fotky a to nedobehnes nicim..
s terajsou sigmou 30 1.4 je spolahlivost ostrenia dost loteria... povedal by som, ze Sigma je o stasti, vie posluzit aj lepsie ako original znacka, len treba mat to stastie....
s terajsou sigmou 30 1.4 je spolahlivost ostrenia dost loteria... povedal by som, ze Sigma je o stasti, vie posluzit aj lepsie ako original znacka, len treba mat to stastie....
kvalita je vsak kus od kusu a k tomu si este musi sadnut so spolahlivostou AF toho-ktoreho tela.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa