Fórum » Objektívy a filtre

zmena ohniska na objektive

mirozvolen
2011-02-01 04:16:06+01
cavte,mam taku zaciatocnicku otazku, mam objektiv 18-55, a ked chcem prejst z 18 mm napriklad na 55 mm, nemusim prepinat focus na fotaku z AF-S na AF-M? logicky mi to sedi ze nie,lebo je to fokus,ale aj tak sa pytam. dufam,ze som to napisal zrozumitelne

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2011-02-01 06:23:05+01
Nemusíš. Po zmene ohniskovej vzdialenosti sa ti ale zmení rovina zaostrenia, takže ak si mal zaostrené ešte pred zmenou ohniska budeš musieť zaostriť nanovo.

mirozvolen
2011-02-01 13:14:45+01
dikes pytam sa len preto, lebo mam mensi chaos, ked napr. pretacas fokus na objektive, tak AF na fotaku by mal byt prepnuty na manual, aby sa nepretacal motorcek vo fotaku. tak som mal zmetok ci to nesuvisi nejako aj so zmenou ohniska, ked otacam kruzkom na objektive.

viking81
2011-02-01 18:09:55+01
chvilku som bol z teba mimo ale nemusis nic prepinat ked menis zoom...ked chces manualne ostrit...potom prepni aby si mohol hladko krutit mensim koleckom ....btw....ked ho nechas zapnuty ten fokus a budes tocit mensim koleckom, tak sa ti ale budu dobijat baterky tym tocenim motorceka... just for fun

leto
2011-02-01 18:44:16+01
príspevok od: viking81
chvilku som bol z teba mimo ale nemusis nic prepinat ked menis zoom...ked chces manualne ostrit...potom prepni aby si mohol hladko krutit mensim koleckom ....btw....ked ho nechas zapnuty ten fokus a budes tocit mensim koleckom, tak sa ti ale budu dobijat baterky tym tocenim motorceka... just for fun
a tým by som túto tému uzavrel,,,
ďalší, prosím,,,

aerov
2011-02-01 19:57:11+01
príspevok od: viking81
a koľko treba točiť aby som nabil celú baterku?

tomis.ales
2011-02-01 20:33:34+01
príspevok od: aerov
a koľko treba točiť aby som nabil celú baterku?
Zacni teraz a sleduj toto vlakno. Ked napisem ze ze staci tak to budes mat nabite

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()