cavte,mam taku zaciatocnicku otazku, mam objektiv 18-55, a ked chcem prejst z 18 mm napriklad na 55 mm, nemusim prepinat focus na fotaku z AF-S na AF-M? logicky mi to sedi ze nie,lebo je to fokus,ale aj tak sa pytam. dufam,ze som to napisal zrozumitelne
Nemusíš. Po zmene ohniskovej vzdialenosti sa ti ale zmení rovina zaostrenia, takže ak si mal zaostrené ešte pred zmenou ohniska budeš musieť zaostriť nanovo.
dikes pytam sa len preto, lebo mam mensi chaos, ked napr. pretacas fokus na objektive, tak AF na fotaku by mal byt prepnuty na manual, aby sa nepretacal motorcek vo fotaku. tak som mal zmetok ci to nesuvisi nejako aj so zmenou ohniska, ked otacam kruzkom na objektive.
chvilku som bol z teba mimo ale nemusis nic prepinat ked menis zoom...ked chces manualne ostrit...potom prepni aby si mohol hladko krutit mensim koleckom ....btw....ked ho nechas zapnuty ten fokus a budes tocit mensim koleckom, tak sa ti ale budu dobijat baterky tym tocenim motorceka... just for fun
chvilku som bol z teba mimo ale nemusis nic prepinat ked menis zoom...ked chces manualne ostrit...potom prepni aby si mohol hladko krutit mensim koleckom ....btw....ked ho nechas zapnuty ten fokus a budes tocit mensim koleckom, tak sa ti ale budu dobijat baterky tym tocenim motorceka... just for fun
a tým by som túto tému uzavrel,,, ďalší, prosím,,,
zmena ohniska na objektive
ďalší, prosím,,,
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie