Fórum » Objektívy a filtre

HomeMade tilt-shift

KaluzMan
2011-02-01 13:50:49+01
Ahojte,

urcite ste sa uz aj Vy stretli s navodom ako si z obycajneho objektivu vyrobit jednoduchy tilt-shift, ci uz vlozemin len nejakej gumenej "hadice" medzi telo a objektiv alebo nejakym zlozitejsim sposobom.

Ked som to prvykrat uvidiel, tak som hned skusal... vsak ako inak... ja som uz taky :o)
no, avsak problem je v tom, ze akonahle je objektiv co i len o kusok vzdialeny od tela, tak stracam schopnost zaostrit na vzdialenejsie objekty... z toho mi teda vyplyva, ze by sa musel este focus objektivu prerobit... avsak to uz nikde v tych navodoch nie je spomenute... tak nechapem ako im to moze fungovat bez toho :o/

trizzo
2011-02-01 14:05:29+01
Ja som tilt-shift efekt riesil cez photoshop... myslim ze na ephoto je aj video tutorial ako na to...

www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/editacia-fotografii/tilt-shift-efekt/

majster333
2011-02-01 14:13:12+01
myslím, že to niektorý fotia s obktívmy na stredný formát. tie majú väčšiu vzdialenosť objektívu od čipu a preto to snimi ide

haplo602
2011-02-01 14:14:16+01
príspevok od: KaluzMan
Ahojte,

urcite ste sa uz aj Vy stretli s navodom ako si z obycajneho objektivu vyrobit jednoduchy tilt-shift, ci uz vlozemin len nejakej gumenej "hadice" medzi telo a objektiv alebo nejakym zlozitejsim sposobom.

Ked som to prvykrat uvidiel, tak som hned skusal... vsak ako inak... ja som uz taky :o)
no, avsak problem je v tom, ze akonahle je objektiv co i len o kusok vzdialeny od tela, tak stracam schopnost zaostrit na vzdialenejsie objekty... z toho mi teda vyplyva, ze by sa musel este focus objektivu prerobit... avsak to uz nikde v tych navodoch nie je spomenute... tak nechapem ako im to moze fungovat bez toho :o/
pouzivaju objektiv z vacsieho formatu, ktory ma vacsiu registracnu vzdialenost (napriklad 6x7cm stredny format ma okolo 10.5cm registracnu vzdialenost).

bear
- moderator
2011-02-01 14:15:35+01
Kedysi som na tuto temu pisal tip redakcie. Zial vsetky tipy redakcie sa pri prechode na nove ephoto stratili Treba pouzit objektiv pre stredny format, tieto objektivy su konstruovane na vacsiu vzdialenost medzi objektivom a rovinou premietania. Daju sa kupit lacnej objektivy pre PSix a redukcia s tilt funkciou stoji tiez rozumny peniaz (do 100EUR).

KaluzMan
2011-02-01 14:17:21+01
aha, dakujem
tak to potom uz chapem :o)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()