Fórum » Objektívy a filtre

Objektiv pre Canon 60D

loki2891
2011-02-02 03:11:13+01
S priatelkou si chceme kupit telo Canon 60D a hladame pren vhodny objektiv. Volba padla prave na tento fotak koli tomu, ze priatelka chce fotit hlavne sport vonku (konske preteky), samozrejme obcas aj nieco ine.. a mna skor zaujima video. Docital som sa, z viacerych zdrojov, ze v strednej tirede DSLR ma jedno z najkvalitnejsich videii + funkcie k nemu a taktiez je vhodny aj pre ludi, co uz maju nieco pofotene s nizsou triedou a chcu ist o level vyssie (priatelka).
Zaujimalo by ma, ake by bolo vhodne sklo, pripadne dve, pre spojenie obidvoch zalub. Ja som vo filmovani uplny zaciatocnik, preto vam neviem svoje naroky blizsie specifikovat. Dakujme za tipy

beholder
2011-02-02 05:56:06+01
.....konské preteky 70-200mm f2,8.......video pre začiatok 50mm f 1.4

....a teraz kúpiš?: )

...odkiaľ máme vedieť, z akej pozície priateľka fotieva tie kone?....či nemá radšej širokuhlú perspektívy?........či Ty nechceš natáčať makro alebo wild life?...............najlepšie je mať pokrytý celý rozsah kvalitnými svetelnými sklami.....a potom je to o preferovaní toho svojho ohniska............................u mňa je to 150mm na makro.......12mm krajina........ostatok využívam málokedy (okrem profesijných dokumentačných a reportážnych záberov kde idem od 17-do 35mm)

wayne
2011-02-02 08:50:13+01
bolo tu nedavno take video ze http://www.youtube.com/watch?v=r6bzQfZ8OCQ

sportpeter
2011-02-02 09:02:40+01
neviem isto ako je to na 60D ale pri filmovaní musíš mechanicky zaostrovať čo mi vadí takže to video vnímam skor ako bonus alebo chytáčik na zákaníka na šport 60D je kúsok pomalšia ako predchodkyňa 50D a cena je vyšia o dosť ja som to riešil lacnejšou a rychlejšou 50D a samostatnou kamerou a sklá beholder ti dal dobrý typ sú to super sklá s ktorímy by si bol dlho spokojný otázka znie kolko chceš do toho investovať

markus
2011-02-02 10:01:54+01
Ja som fotil parkurove skakanie s 40D a cano 70-200 f4 a pocas denneho svetla som nemal problem vobec a ani som nepotreboval svetelnost 2,8 kedze som fotil pri zacloneni od 5,6 do 7,. Skor ma potrapil autofokus vacsinou som fotil stredom. Jedine co ma stvalo ze i ta 200mm bola niekedy prikratka ja by som asi ocenil 100-400 L 4,5-5,6 mm i ked ten objektiv je tech. starsi ale novsia verzia zatial nie je. Pretoze bezne clovek taketo veci foti spoza ohrady ibajze by mal akreditaciu. Inac co sa tyka videa no neviem, priklonim sa sportpetrovi samozrejme video zo zrkadlovky je super ale ak si pozriete ako tocia spoty profici a co k tomu pouzivaju aby zabranili rozochveniu tak nepredpokladam ze take nieco vy do 60D dokupite. Ja by som setril na tele a ivestoval do skla. Mozno by som siel do 40D alebo 50D predsa maju rovnaky autofokus teda jeho rozmiestnenie ako 60D a su menej plastove dokonca 50D ma aj microadjustment.

javelin
2011-02-02 13:04:07+01
Ano Canon 60D je to pravé na konské preteky....
A k nemu jednoznačne hocijaký 70-200, alebo ,100-300

PeCh
2011-02-02 13:26:54+01
Na tie sklá je to málo špecifické. Navyše vyskúšaš jedno, zistíš, že potom chceš ďalšie a ďalšie. Ja mám Canon 550D (schopnosťami prakticky to isté ako 60D) a k nemu:
* Canon 10-22 (širokouhlé)
* Sigma 17-70 (základný)
* Canon 85/1.8 (dlhý portrétovací)
Plánujem kúpiť:
* Sigma 50/1.4 (stredný portrétovací)
* Sigma 30/1.4 (svetelný univerzálny)
* Canon 70-200 f/4L IS (stredný teleobjektív)

Každý je dobrý na niečo iné. Rovnako každý by si dokázal na niečo využiť, ale nenájdeš ani jeden objektív, ktorý dokážeš použiť na všetko pri úplnej spokojnosti. Chýba rozsah, svetelnosť alebo optická kvalita a preto si ľudia kupujú viaceré objektívy. Začať samozrejme treba od základného. V tvojom prípade by som išiel do jedného z týchto:
* Canon 24-105 f/4L IS (ak oželieš širšie ohnisko)
* Canon 15-85 (ak oželieš dlhšie ohnisko a akceptuješ horšiu svetelnosť)
* Sigma 17-70 F/2.8-4.0 OS (ak oželieš dlhšie ohnisko ešte o trochu viac v prospech trocha lepšej svetelnosti)
Na kone by bol asi lepší teleobjektív (70-200, 70-300, 100-400), ale s ním toho veľa nenafotíš v interiéri (napr. rodinnú oslavu) a na video to na začiatok nebude to najlepšie (bez statívu nič \"nanatočíš\". Takisto môžeš ísť do nejakého superzoomu, ak oželieš obrazovú kvalitu. V tvojom prípade nemusíš vyberať svetelné objektívy (kone vonku = zväčša dosť svetla, video = potreba väčšej hĺbky ostrosti a vyššie ISO až tak nevadí, skôr statív alebo akákoľvek stabilizácia (inak to budeš mať roztrasené a budeš sklamaný)), ale keď chceš môžeš .

A teraz si vyber .

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()