Fórum » Objektívy a filtre

M42 redukcia na Nikon D5000

filip.p3k
2011-02-12 17:37:32+01
Nazdar chlapci, chcem si zakúpiť nejaké staré portrétne objektívy za lacný peniaz. No ale tu sa naskytá problém. Ako to je s tými redukciami? Čítam som na googli že pri nikone neostria objektívy do nekonečna, pretože posledný optický člen zavadzia čipu. Nemáte s tým niekto skúsenosti? A ďalej, ako to bude pri fotení? Bude fotoaparát ukazovať hodnoty času a clony aké mám nastaviť alebo to všetko budem musieť odhadovať ručne?

keko
2011-02-12 18:45:55+01
Ahoj,
Kedze Nikon ma objektiv v inej (vacsej) vzdialenosti pripevneny k telu, nehrozi beztrestne spojenie starsich objetivov so zavitom M42 k tejto znacke. Existuju nejake redukcie, maju vsak zabudovanu sosovku (rozptilku) tak, aby bolo mozne z tejto vzdialenosti zaostrit na nekonecno aj objektivy vyrobene povedzme pre stare Practicy. Uroven spracovania je nevalna, skor na urovni LOMO. Ak chces usetrit, kup si Pentax, ten dokonca vyraba redukciu vo vlastnej rezii. Zabudni vsak na automaticke zaskakovanie clony, ci spravne meranie svetla pri uplne otvorenej clone.
Uprimna rada: zabudni. Radsej si kup lacak od Sigmy, aby si neskor pochopil, preco si kupovat objektivy originalne.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()