Fórum » Objektívy a filtre

Medzikrúžky alebo predsádky?

jeana111
2011-02-15 21:35:34+01
POtrebovala by som poradiť ohľadom medzikrúžkov prípadne makro predsádiek na nikon.
Mám Nikon D5000 s objektívom AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR. Chcela by som fotiť makro, takže som rozmýšľala nad makro medzikrúžkami alebo makro predsádkamy.
No nemám žiadne skúsenosti. Potrebovala by som vedieť čo mám kúpiť alebo čo sa mi oplatí. Prosím poraďte.

viking81
2011-02-15 21:43:38+01
k danemu objektivu asi ani jedno predsadky nedosahuju dostatocnu kvalitu a zhorsuju este opticke chyby objektivu...ale na ake take pokusy mozu stacit a na skusanie ti staci aj lupa pred objektivom....kedze makropredsadka je to iste medzikruzky uz skor...ale tie sa hodia k svetelnemu sklu...moja rada....kup si svetelnu 50-ku f/1,8 a k nej medzikruzky aj bez prenosu informacii...clonu nastavis rucne a aj ostrit budes rucne priblizovanim a oddialovanim sa....obkjektiv ako manualny vyuzijes aj normalne...to je asi take najlacnejsie riesenie...dalsai moznost je pevna 35-ka f/1,8 plus medzikruzky....ale take co prenesu aj clonu....len to sa ti cena vysplha na uroven bazaroveho makro skla nejakeho....vcul sa musis rozhodnut sama

jeana111
2011-02-15 22:01:26+01
Ďakujem veľmi pekne asi to skúsim

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()