Fórum » Objektívy a filtre

Canon 100mm f2,8 macro USM + teleconvertor sigma 2x

jozef1
2011-02-19 15:03:18+01
Ahoj, chcem sa spýtať, či s má niekto praktické skúsenosti s touto kombináciou. Ide mi o dosiahnitie zväčšenia 2:1. Na mpe65 nemám zatiaľ financie a od medzikrúžkov ma odrádza krátka pracovná vzdialenosť. Zaujíma ma pokles kvality obrazu (hlavne ostrosti) v praxi. Pomohlo by mi, keby ste pridali aj nejaké obrázky (najlepšie 100% výrezy). Na nete som našiel len testy s dlhšími ohniskami, 100mm Canon len s konvertorom 1,4x. Na http://www.fotografovani.cz/art/forec_prislus/rom_extender.html je len testovací obrazec pri najnižšej clone, mňa však zaujímajú väčšie clony, pretože tam by mala byt kresba lepšia. Ďakujem.

NemesiS
2011-02-19 16:02:15+01
nie som si istý či telekonvertor nezväčšuje aj minimálnu zaostrovaciu vzdialenosť.
medzikrúžky majú jedinú nevýhodu a tá je že objektív nezaostrí od určitej vzdialenosti až po nekonečno no pri makre to je irelevantné. byť tebou skúsim sadu medzikrúžkov, drahé nie sú, telekonvertor je oveľa drahší. dalšia vec je že sigma tele 2x nebude tak kvalitný ako canon extender. rátaj aj s tým. na vyšších clonách pochopiteľne bude kresba lepšia ale túto zostavu nemám tak ti nepomôžem.

vlcimak
2011-02-19 16:09:43+01
Na spominany objektiv sa neda nasadit original Canon telekonvertor, ci uz 1,4 alebo 2X.
Telekonvertor nemeni minimalnu ohniskovu vzdialenost, ta ostava rovnaka, telekonvertorom sa len zmensi uhol snimaneho objekticu a tym sa zvacsi vysledny obraz...

markato1
2011-02-19 16:37:14+01
pokial to chces na makro,tak radsej by som kupil tie medzikruzky,nijako nezhorsuju kvalitu objektivu,obmedzenie je len v tom ze nezaostri na nekonecno a potrebuju svetelnejsi objektiv a to mas.. a nepotrebujes original canon,staci aj kenko,alebo inu znacku,len musia prenasat udaje z objektivu do tela

jozef1
2011-02-19 17:33:24+01
príspevok od: NemesiS
nie som si istý či telekonvertor nezväčšuje aj minimálnu zaostrovaciu vzdialenosť.
medzikrúžky majú jedinú nevýhodu a tá je že objektív nezaostrí od určitej vzdialenosti až po nekonečno no pri makre to je irelevantné. byť tebou skúsim sadu medzikrúžkov, drahé nie sú, telekonvertor je oveľa drahší. dalšia vec je že sigma tele 2x nebude tak kvalitný ako canon extender. rátaj aj s tým. na vyšších clonách pochopiteľne bude kresba lepšia ale túto zostavu nemám tak ti nepomôžem.
na http://www.juzaphoto.com/eng/articles/canon_vs_sigma_teleconverters.htm je porovnanie canonu a sigmy, nevidim v tom rozdiel. Len medzikrúžky mi skrátia pracovnú vzdialenosť skoro o polovicu- to ma na nich odrádza. Potrebujem to hlavne na hmyz.

vlcimak
2011-02-19 18:58:31+01
príspevok od: jozef1
na http://www.juzaphoto.com/eng/articles/canon_vs_sigma_teleconverters.htm je porovnanie canonu a sigmy, nevidim v tom rozdiel. Len medzikrúžky mi skrátia pracovnú vzdialenosť skoro o polovicu- to ma na nich odrádza. Potrebujem to hlavne na hmyz.
Rozdiel je v tom, ze na Canon telekonvertor nenasadis z toho dovodu, ze jeho predna cast je vysunuta viac ako pri neoriginal telekonvetoroch. Mam spominany macro i obidva telekonveretory...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()