Zdravim Vas kamarati, mam digitalnu zrkadlovku Nikon D7000 a hladam vhodny ojektiv pre makro a portretne fotografie. Uvazujem nad Tamron AF SP 90mm F/2.8 Di Macro 1:1 (pocul som vsak ze nie je autofocus nie je kompatibilny s kazdym Nikon, ako to teda je pri D7000?) alebo dalsia varianta je Sigma AF 105mm,F/2,8 EX DG MACRO (no pocul som aj dost staznosti co sa tyka Sigmy, hlavne nepresne zaostrovanie) ak mate nejake skusenosti s danymi objektivny (ktory je lepsi, kompatibilnejsi,vyuzitelnejsi) tak mi prosim poradte, rad prijmem kazdu radu Vopred Vam dakujem
ale sklo sa dá použiť aj na iné ako macro a tam je už 3,5 ( dve clonové čísla od 2.8 ) pri 85 dosť ak sa chceš vyhrať s DOF ( napríklad portrét )
ale ako lacnejšia varianta budiž, aj keď sa mi to zdá už dosť krátke ( 105 je tak tak by som povedal )
otázka je odolnosť a kvalita - predsa je to len cenový kompromis a taká 105/2.8 je na veky .-)
Len malá oprava. Rozdiel f/2.8 a f/3.5 nie sú dve clonové čísla ale len 2/3 clonového čísla. Rad ide vždy o násobky odmocniny z 2, t.j. 1.0, 1.4, 2.0, 2.8, 4.0, 5.6...
Len malá oprava. Rozdiel f/2.8 a f/3.5 nie sú dve clonové čísla ale len 2/3 clonového čísla. Rad ide vždy o násobky odmocniny z 2, t.j. 1.0, 1.4, 2.0, 2.8, 4.0, 5.6...
áno, zle som to napísal, lepšie by bolo dve čísla clony .-)
makro objektiv Nikon D7000
ak mate nejake skusenosti s danymi objektivny (ktory je lepsi, kompatibilnejsi,vyuzitelnejsi) tak mi prosim poradte, rad prijmem kazdu radu
Vopred Vam dakujem
To len na okraj ...treba sa ho držať.....
ale ako lacnejšia varianta budiž, aj keď sa mi to zdá už dosť krátke ( 105 je tak tak by som povedal )
otázka je odolnosť a kvalita - predsa je to len cenový kompromis a taká 105/2.8 je na veky .-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa