Zdar vsetkym. Co by ste robili na mojom mieste. Kupili fungl novu SIGMA 24-70mm f/2,8 DG EX ASP Macro HSM IF alebo za rovnake peniaze Nikon 35-70mm f/2.8 o dost starsi. Jedna sa mi o unverzalny objektiv ako na street tak aj na koncert atd atd. Dakujem za rady a pripomienky.
Tak som sa rozhodol ze pockam a kupim potom NIKON AF-S 24-70mm f/2.8G ED lebo zistujem ze iba prerobim a zase to niekomu bud predam strasne pod cenu alebo v horsiom pripade darujem jak uz som par krat spravil Tak dakujem
uz sem pisem 3x, nejak mi nechce zobrazovat prispevky... Mal som Sigmu 28-70/2.8 a blato, nahradil som ju prave Nikorrom 35-70/2.8 a 100% spokojnost, objektiv je celokovovy, ma super ostrost aj na 2.8 a vyborne farebne podanie. Mam non D verziu, ktora obcas scenu jemne preexponuje, ale nic vazne. Objektiv ma falosny makro rezim, a ked nan nasadis 2x telekonventor, zvacsenie je 1:1 (alebo by malo byt) Ja odporucam pokial nechces utracat prachy za 24-70. ps: pouzivam tiez na D300s, pokial chces vidiet nejake sample obrazkov posli mi PM.
Pokial Vas zaujima prakticka skusenost, je tu, zatial to sklo este mam:
35-70/2.8D je perfektne sklo co sa tyka mechanickeho prevedenia, prakticky neznicitelne, 15 rokov som nim mlatil filmy na analogu nasadene na F4-ke, musite si uvedomit, ze je to profi rada v cenovej kategorii 1000-1500Eur sa pohyboval, takze pokial majitel nebol Viktor cistic tak by som nemal strach ho kupit. Bolo to vzdy moje oblubene sklo.
Po optickej stranke je na analogu super, ma vybornu kresbu a perfektne poltony, v tvrdych svetlach atd.
A teraz, dat ci nedat na digi....moje odporucanie je, ze idealnejsie telo pre neho je D300, D700 a pod. kvoli ostreniu, na nizsich telach nie je prave najrychlejsie, mne osobne to nevadi, ale objektivy s HSM SWM su rychliky oproti nemu, takze na rychlu akciu asi velmi nie.
S tym, ze setaky su lepsie nesuhlasim, sice obraz z nich je na oko lubivejsi, ale tento je o inom, to si treba vyskusat. Samozrejme su problemy v protisvetle, ale to ma kazde sklo, trochu cviku a problem je prec.
Osobne mam rad starsie skla na digi, a hlavne pevne, i toto sklo je uplne v pohode, a dnes sa predava za babku.
Druhy pohlad na vec je, ze pokial chces moderne vymozenosti tak musis ist do novych skiel, ale isto nie do bakelitakov...radsej od ruky ale strednu a vzssiu triedu origo Nikon, ked ti neide o 2.8 tak 16-85 napr.
@dmedia To som chcel pocut. Dakujem Ti. Setaky tiez neberiem ako lepsie. Dost casto sa mi stane ze nie zrovna jemne odlozim fotak pri preberani druheho tela a 18-105 mi povedala pa pa A co sa tyka tejto serie tak mam 70-210 dckovu verziu a je rychla jak cert. Ked som ju porovnaval s 80-200 2,8 tak som ziaden rozdiel v rychlosti ani nezistil A co sa tyka prevedenia klubuk dole. Plast je sice dobry material ale predsa len ked fotim v teplotach 40 stupnov a vyssie tak nic moc. A ten piesok tiez vsade. Setaky uz nie. Radsej stare kvalitne profi sklo. Moj oblubeny a najviac pouzivany kus je 25 rocny 50mm 1,8 ziaden af. Manualna klasika. Telo mam 300s a 200. Takze myslim ze na 300s bude makat super. A poucuj nechces ten tvoj predat?
Sigma alebo Nikon
Dakujem za rady a pripomienky.
Mal som Sigmu 28-70/2.8 a blato, nahradil som ju prave Nikorrom 35-70/2.8 a 100% spokojnost, objektiv je celokovovy, ma super ostrost aj na 2.8 a vyborne farebne podanie.
Mam non D verziu, ktora obcas scenu jemne preexponuje, ale nic vazne.
Objektiv ma falosny makro rezim, a ked nan nasadis 2x telekonventor, zvacsenie je 1:1 (alebo by malo byt)
Ja odporucam pokial nechces utracat prachy za 24-70.
ps: pouzivam tiez na D300s, pokial chces vidiet nejake sample obrazkov posli mi PM.
35-70/2.8D je perfektne sklo co sa tyka mechanickeho prevedenia, prakticky neznicitelne, 15 rokov som nim mlatil filmy na analogu nasadene na F4-ke, musite si uvedomit, ze je to profi rada v cenovej kategorii 1000-1500Eur sa pohyboval, takze pokial majitel nebol Viktor cistic tak by som nemal strach ho kupit. Bolo to vzdy moje oblubene sklo.
Po optickej stranke je na analogu super, ma vybornu kresbu a perfektne poltony, v tvrdych svetlach atd.
A teraz, dat ci nedat na digi....moje odporucanie je, ze idealnejsie telo pre neho je D300, D700 a pod. kvoli ostreniu, na nizsich telach nie je prave najrychlejsie, mne osobne to nevadi, ale objektivy s HSM SWM su rychliky oproti nemu, takze na rychlu akciu asi velmi nie.
S tym, ze setaky su lepsie nesuhlasim, sice obraz z nich je na oko lubivejsi, ale tento je o inom, to si treba vyskusat. Samozrejme su problemy v protisvetle, ale to ma kazde sklo, trochu cviku a problem je prec.
Osobne mam rad starsie skla na digi, a hlavne pevne, i toto sklo je uplne v pohode, a dnes sa predava za babku.
Druhy pohlad na vec je, ze pokial chces moderne vymozenosti tak musis ist do novych skiel, ale isto nie do bakelitakov...radsej od ruky ale strednu a vzssiu triedu origo Nikon, ked ti neide o 2.8 tak 16-85 napr.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa