Ahojte som tu novy no precital som si zopar clankov a chcel som sa spytat idem kupovat olympus E-3 a zostal mi jeden objektiv 14-42 co je set k mojej byvalej E-30 no chcel som aj vymenu skla a mam kamarata v USA tak by nebol celkom problem nakup cez EBAY.com no a otazka na vas co konkuruje tomuto olympusackemu profi objektivu z radov sigmy alebo aj inych respektive co sa oplati na pomer/cena uvazoval by som aj o kupe inej znacky s redukciou na olympus E system ma toto zmysel? a no cenovo to tak vidim do tych 300 dolarov. (ano uvazujem o 14-54 I vydani) dakujem za cenne rady a pripomienky
Priamu alternatívu u Sigmy ani iných výrobcov asi nenájdeš. Jedine Olympus alebo Panasonic. Sigma má dobrú 17-70, ale na 4/3 mu bude chýbať široký koniec. Získaš zas na dlhom.
BTW naozaj chceš ostať u Olympusu? Canon alebo Nikon aj nižšej triedy ti môže dať lepší výstup. Teda neviem, čo fotíš.
QUAKO: DIky za ponuku ale zvazujem len nakup v USA cez kamarata ale diky PeCH: no aj nad tymto som rozmyslal ale som dlhorocnym uzivatelom Olympusu zacinal som na E-500 a neviem to uzivatelske prostredie mi celkom sedi mal som na skusku raz Eos tusim taky lacny 1000D ale to bol otras som bol zmeteny v celkovom pouzivani a myslim ze to co ponuka olympus E-3 tak to mi canon ponuka podstatne v drahsom meritku Moj nazor teda mas iny?
Ak niesú financie na 12-60 tak ber 14-54 II verziu. Ekvivalent by bola Leica D Vario 14-50 OIS prípadne Sigma 18-50 ale kvalitou výstupu na Zuiko 14-54 II sa nechytá ani jeden z nich. Dvojková verzia Zuika má oproti prvej verzii zaoblené lamely clony takže má trochu krajší bokeh, celkovo po optickej stránke velký rozdiel medzi nimi nieje.
Olympus 4/3 14-54 alebo iny objektiv
BTW naozaj chceš ostať u Olympusu? Canon alebo Nikon aj nižšej triedy ti môže dať lepší výstup. Teda neviem, čo fotíš.
PeCH: no aj nad tymto som rozmyslal ale som dlhorocnym uzivatelom Olympusu zacinal som na E-500 a neviem to uzivatelske prostredie mi celkom sedi mal som na skusku raz Eos tusim taky lacny 1000D ale to bol otras som bol zmeteny v celkovom pouzivani a myslim ze to co ponuka olympus E-3 tak to mi canon ponuka podstatne v drahsom meritku
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa