téma je založená tak nebudem robiť novú... chcem sa opýtať na použitie medzikrúžkov a objektívu nikkor 18-70 poprípade s pevnou 50tkou..
bude lepšie zaobstarať tieto medzikrúžky alebo kúpiť makroobjektív? chcel by som fotiť kvety, hmyz....Bude sa dalo s takou kombináciou fotiť z ruky alebo treba zo statívu? nepríde mi moc vhodné naháňať kobylky zo statívom ...a ešte niečo: čo sa týka hlbky ostrosti budú medzikrúžky použiteľné? alebo o hlbke ostrosti sa ani hovoriť nedá lebo bude tak malá??
téma je založená tak nebudem robiť novú... chcem sa opýtať na použitie medzikrúžkov a objektívu nikkor 18-70 poprípade s pevnou 50tkou..
bude lepšie zaobstarať tieto medzikrúžky alebo kúpiť makroobjektív? chcel by som fotiť kvety, hmyz....Bude sa dalo s takou kombináciou fotiť z ruky alebo treba zo statívu? nepríde mi moc vhodné naháňať kobylky zo statívom ...a ešte niečo: čo sa týka hlbky ostrosti budú medzikrúžky použiteľné? alebo o hlbke ostrosti sa ani hovoriť nedá lebo bude tak malá??
vlastním nikon D200
pouzitie s pevnou ,predpokladam svetelnejsou 50 si viem celkom predstavit,ale pri pouziti tohoto objektivu a kruzkov sa zmensi najmensia zaostritelna vzdialenost.To znamena aj mensiu hlbku ostrosti,pri rovnakom clonovom cisle ako bez kruzku.Na plachy hmyz je to niekedy malo,na kvety v pohode.Osobne by som uz siel aspon do 100ky makroobjektivu,neskor pokial bude este treba, dokupil pre este vecsie zvecsenie spominane kruzky.
Kenko medzikruzky
uvažujem nad kúpou medzikružkov Kenko. Chcela by som vediet, ake mate s nimi skśenosti a či sa mi ich kúpa oplatí.
téma je založená tak nebudem robiť novú...
chcem sa opýtať na použitie medzikrúžkov a objektívu nikkor 18-70 poprípade s pevnou 50tkou..
bude lepšie zaobstarať tieto medzikrúžky alebo kúpiť makroobjektív? chcel by som fotiť kvety, hmyz....Bude sa dalo s takou kombináciou fotiť z ruky alebo treba zo statívu? nepríde mi moc vhodné naháňať kobylky zo statívom
vlastním nikon D200
téma je založená tak nebudem robiť novú...
chcem sa opýtať na použitie medzikrúžkov a objektívu nikkor 18-70 poprípade s pevnou 50tkou..
bude lepšie zaobstarať tieto medzikrúžky alebo kúpiť makroobjektív? chcel by som fotiť kvety, hmyz....Bude sa dalo s takou kombináciou fotiť z ruky alebo treba zo statívu? nepríde mi moc vhodné naháňať kobylky zo statívom
vlastním nikon D200
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa