Fórum » Objektívy a filtre

Kenko medzikruzky

miluska1998
miluska1998 2011-03-31 14:40:59+02
Zdravím,
uvažujem nad kúpou medzikružkov Kenko. Chcela by som vediet, ake mate s nimi skśenosti a či sa mi ich kúpa oplatí.

georg69
2011-05-01 18:48:18+02
Dobrý deň ľudia,

téma je založená tak nebudem robiť novú...
chcem sa opýtať na použitie medzikrúžkov a objektívu nikkor 18-70 poprípade s pevnou 50tkou..

bude lepšie zaobstarať tieto medzikrúžky alebo kúpiť makroobjektív? chcel by som fotiť kvety, hmyz....Bude sa dalo s takou kombináciou fotiť z ruky alebo treba zo statívu? nepríde mi moc vhodné naháňať kobylky zo statívom ...a ešte niečo: čo sa týka hlbky ostrosti budú medzikrúžky použiteľné? alebo o hlbke ostrosti sa ani hovoriť nedá lebo bude tak malá??

vlastním nikon D200

markato1
2011-05-01 19:31:45+02
príspevok od: georg69
Dobrý deň ľudia,

téma je založená tak nebudem robiť novú...
chcem sa opýtať na použitie medzikrúžkov a objektívu nikkor 18-70 poprípade s pevnou 50tkou..

bude lepšie zaobstarať tieto medzikrúžky alebo kúpiť makroobjektív? chcel by som fotiť kvety, hmyz....Bude sa dalo s takou kombináciou fotiť z ruky alebo treba zo statívu? nepríde mi moc vhodné naháňať kobylky zo statívom ...a ešte niečo: čo sa týka hlbky ostrosti budú medzikrúžky použiteľné? alebo o hlbke ostrosti sa ani hovoriť nedá lebo bude tak malá??

vlastním nikon D200
pouzitie s pevnou ,predpokladam svetelnejsou 50 si viem celkom predstavit,ale pri pouziti tohoto objektivu a kruzkov sa zmensi najmensia zaostritelna vzdialenost.To znamena aj mensiu hlbku ostrosti,pri rovnakom clonovom cisle ako bez kruzku.Na plachy hmyz je to niekedy malo,na kvety v pohode.Osobne by som uz siel aspon do 100ky makroobjektivu,neskor pokial bude este treba, dokupil pre este vecsie zvecsenie spominane kruzky.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()