..viem, že je to otrepaná otázka, ale napriek tomu: Ktorý by ste mi doporučili ako základný zoom k 600D a prečo, resp. prečo nie.
Ak som pochopil čo som zatiaľ prečítal, tak 17-85 mi príde asi ako najrozumnejšia možnosť čo sa celkovej kvality týka, aj keď "rozsah do 200 by potešil". Spolu s nejakou pevnou 5O-kou to bude práve asi na dlhšie všetko čo si budem môcť dovoliť, tak potrebujem trošku nakopnúť/ poradiť. Prípadne ďalšie typy v tejto cenovej kategórii základných zoomov. Momentálne mi ide viac menej "len o také rodinné fotenie". Popri dcérke som rád, že sa aspoň ako tak vyspím.
Kompakt mi už nadobro nestačí, už jednoducho obmedzuje v každom smere (už som naň mimo iné narval čo sa dalo - od reverzného objektívu s makro bleskom, cez ND, IR filtre po "urob si sám" diaľkové odpaľovanie ext. blesku, atď.) Takže som sa rozhodol konečne si kúpiť na skúšku 600D a ďalej sa uvidí. Ďalšie sklá rozhodne pribudnú, len je otázka kedy.
Na 15-85 momentálne rozhodne nemám, takže každá rad dobrá.
ked nebudes tlacit A3+, tak na mensie formaty si kup 18-200 budes mat velky ohniskovy rozsah, ta kvalita je trosku slabsia ale nie az tak, na zaciatok to bude podla mna super
18-135 alebo 18-200 Iných výrobcov ani neber do úvahy pri setových sklách. 600D sa predáva aj v sete s 18-135, kde cena skla je asi polovica normálnej ceny. Preto by som sa rozhodol asi pre set 600D+18-135 a ušetrené dať do príslušenstva ako filtre, náhradná baterka, púzdro či 50/1.8 ako si spomínal.
ja mam takisto tu 18-135 v sete som bral spolu zo 60D, a musim povedat ze zatial mi to staci.. i ked casom by to chcelo nieco lepsie.. ale pre zaciatok si myslim ze je to v pohodke tak ako tu viacery spominaju
tak to mi padla huba, nejak to nedáva zmysel, ale možné je všetko.
17-85 je objektív známi hlavne tím, že po optickej stránke je zlý. Kupoval sa niekedy v sete a rýchlo sa ho ľudia zbavovali... Malo to ten zmysel, že v sete bolo to sklo lacné a keď ho predali za 2/3 ceny nového, ešte zarobili.
17-85 je objektív známi hlavne tím, že po optickej stránke je zlý. Kupoval sa niekedy v sete a rýchlo sa ho ľudia zbavovali... Malo to ten zmysel, že v sete bolo to sklo lacné a keď ho predali za 2/3 ceny nového, ešte zarobili.
tak neviem a cím je konkrétne zlý? ja som ho mal na 60D a mal peknu kresbu a IS fungoval ako má, AF rýchly a tichý, konštrukčne aj lepšie ako 18-135
tak neviem a cím je konkrétne zlý? ja som ho mal na 60D a mal peknu kresbu a IS fungoval ako má, AF rýchly a tichý, konštrukčne aj lepšie ako 18-135
Chcel som ho ešte dávno keď som kupoval 40D. Ľudia sa ho hromadne zbavovali, ako som písal. Trpel hádam všetkými vadami, akými mohol. Prečítal som si toho o ňom dosť. Bolo to dávno, už si presne nespomínam. Každopádne je to dosť starý model, preto by som šiel do 18-135, ktorá v sete nemá konkurenciu v pomere cena/výkon. PS: Možno si mal smolu na 7D, a veľké šťastie na 17-85... Ale hádať sa nebudem.
Tak ja tiež neviem, používal som ho a že by bol opticky hrozný som si nevšimol. Mal slabšie miesto v rozsahoch 17-24mm kde dosť skresľoval, ale že by bol horší ako 18-135 ??? Ako seťák úlohu rozhodne splnil. http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=251&Camera=474&Sample=0&FLI=1&API=1&LensComp=678&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=1&APIComp=1
Chcel som ho ešte dávno keď som kupoval 40D. Ľudia sa ho hromadne zbavovali, ako som písal. Trpel hádam všetkými vadami, akými mohol. Prečítal som si toho o ňom dosť. Bolo to dávno, už si presne nespomínam. Každopádne je to dosť starý model, preto by som šiel do 18-135, ktorá v sete nemá konkurenciu v pomere cena/výkon. PS: Možno si mal smolu na 7D, a veľké šťastie na 17-85... Ale hádať sa nebudem.
je to možné idem skusiť dalšie 7D mimochodom, dufam ze bude o.k....
dnes som sprostou náhodou natrafil vo fotolabe na 17-85 za 299€ (panička ešte vedela dať nejakú malú zľavu), čo je v konečnom dôsledku spolu s telom za 694€ cca len o 21€ viac ako za 18-135 v sete. Takže otázka stojí momentálne už len na optickej kvalite.
Canon 17-85 vs 18-135 vs 18-200
Ktorý by ste mi doporučili ako základný zoom k 600D a prečo, resp. prečo nie.
Ak som pochopil čo som zatiaľ prečítal, tak 17-85 mi príde asi ako najrozumnejšia možnosť čo sa celkovej kvality týka, aj keď "rozsah do 200 by potešil". Spolu s nejakou pevnou 5O-kou to bude práve asi na dlhšie všetko čo si budem môcť dovoliť, tak potrebujem trošku nakopnúť/ poradiť. Prípadne ďalšie typy v tejto cenovej kategórii základných zoomov.
Momentálne mi ide viac menej "len o také rodinné fotenie". Popri dcérke som rád, že sa aspoň ako tak vyspím.
Kompakt mi už nadobro nestačí, už jednoducho obmedzuje v každom smere (už som naň mimo iné narval čo sa dalo - od reverzného objektívu s makro bleskom, cez ND, IR filtre po "urob si sám" diaľkové odpaľovanie ext. blesku, atď.) Takže som sa rozhodol konečne si kúpiť na skúšku 600D a ďalej sa uvidí. Ďalšie sklá rozhodne pribudnú, len je otázka kedy.
Na 15-85 momentálne rozhodne nemám, takže každá rad dobrá.
Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3 Di II LD Aspherical [IF]?
Iných výrobcov ani neber do úvahy pri setových sklách. 600D sa predáva aj v sete s 18-135, kde cena skla je asi polovica normálnej ceny. Preto by som sa rozhodol asi pre set 600D+18-135 a ušetrené dať do príslušenstva ako filtre, náhradná baterka, púzdro či 50/1.8 ako si spomínal.
Malo to ten zmysel, že v sete bolo to sklo lacné a keď ho predali za 2/3 ceny nového, ešte zarobili.
Malo to ten zmysel, že v sete bolo to sklo lacné a keď ho predali za 2/3 ceny nového, ešte zarobili.
Trpel hádam všetkými vadami, akými mohol. Prečítal som si toho o ňom dosť. Bolo to dávno, už si presne nespomínam.
Každopádne je to dosť starý model, preto by som šiel do 18-135, ktorá v sete nemá konkurenciu v pomere cena/výkon.
PS: Možno si mal smolu na 7D, a veľké šťastie na 17-85...
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=251&Camera=474&Sample=0&FLI=1&API=1&LensComp=678&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=1&APIComp=1
Trpel hádam všetkými vadami, akými mohol. Prečítal som si toho o ňom dosť. Bolo to dávno, už si presne nespomínam.
Každopádne je to dosť starý model, preto by som šiel do 18-135, ktorá v sete nemá konkurenciu v pomere cena/výkon.
PS: Možno si mal smolu na 7D, a veľké šťastie na 17-85...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa