jednoznačne : Nikon AF-S 70-300 mm f/4,5-5,6G ED VR. Je pravda, že to je v inej cenovej hladine, ale aj v inej kvalite. Tamron nezaostruje tak rýchlo ako Nikon. Mal som možnosť vyskúšať Nikon AF-S 70-300 mm f/4,5-5,6G ED VR.
Skús došetriť na 200-400mm f/4G ED-IF AF-S VR Zoom-Nikkor, kamarát ho má a nevie si ho vynachváliť. Mrcovmu vesmírnemu zoomu sa nevyrovná, ale na nejakú dobu by Ti mohol stačiť aj tento
ani jeden z tychto dvoch. jedine zeby sa mi kyvala skrina a bolo by ju treba podlozit... ked uz mas nikon, tak af-s 35/1.8
Ten by sice nebol zly, ale co ma spolocne pevna 35 s tym co hlada on? Ocividne hlada nieco dlhsie a zaroven s premenlivym ohniskom. A do tej kategorie a zaroven v dobrej kvalite je 18-200 od nikonu, a ak ma chut kupovat aj z druhej ruky tak prvu verziu ziska urcite za zaujimavu cenu.
Ten by sice nebol zly, ale co ma spolocne pevna 35 s tym co hlada on? Ocividne hlada nieco dlhsie a zaroven s premenlivym ohniskom. A do tej kategorie a zaroven v dobrej kvalite je 18-200 od nikonu, a ak ma chut kupovat aj z druhej ruky tak prvu verziu ziska urcite za zaujimavu cenu.
aha, tak ak myslis, ze z tych vsetkych parametrov ktore hlada je najdolezitejsia prave cena, mohol si mu odporucit aj toto, par eur by dokonca este usetril http://www.redagolf.cz/detail/101113
aha, tak ak myslis, ze z tych vsetkych parametrov ktore hlada je najdolezitejsia prave cena, mohol si mu odporucit aj toto, par eur by dokonca este usetril http://www.redagolf.cz/detail/101113
mohol. ak vsak chce kvalitny objektiv do 200e, nech si kupi pevnu 35tku, ak chce kvalitne tele, nech si nasetri dalsich 200-400e.
su to jeho peniaze, mne je jedno ako ich minie, mne vsak rozum kaze radsej ist do kvality, nez to kvantity.
predpokladal som, ze ako pokrocily fotograf oproti mne zaciatocnikovi to pochopis aj sam, bez toho aby som ti to tu vykladal.
mohol. ak vsak chce kvalitny objektiv do 200e, nech si kupi pevnu 35tku, ak chce kvalitne tele, nech si nasetri dalsich 200-400e.
su to jeho peniaze, mne je jedno ako ich minie, mne vsak rozum kaze radsej ist do kvality, nez to kvantity.
predpokladal som, ze ako pokrocily fotograf oproti mne zaciatocnikovi to pochopis aj sam, bez toho aby som ti to tu vykladal.
Nemusis byt podrazdeny, nic take hrozne som nepovedal, ak sa ta vsak moja poznamka dotkla mrzi ma to. Takisto mi je jedno ako minie svoje peniaze. Ako vravim, pevna 35 je dobra volba, nie vsak vtedy, ked chces teleobjektiv. Moze byt sice kvalitna, ale co to pomoze, ked mu bude lezat v skrini, kedze jeho setak tento rozsah pokryva a on chce urcite co najvacsi rozsah. Navyse nespomenul ze chce objektiv do 200e, aj ked z objektivov medzi ktorymi sa rozhoduje sa to da dedukovat. Preto som spomenul bazarovy 18-200, ktory je k tomu co hlada asi najblizsie..a to aj cenovo.
Ktorý objektív by ste kúpili
alebo
shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/zoomy/tamron-af-18-200mm-f-3-5-6-3-di-ii-xr-ld-asp-if-baj-nikon.html
alebo
shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/zoomy/tamron-af-18-200mm-f-3-5-6-3-di-ii-xr-ld-asp-if-baj-nikon.html
cenu.
cenu.
existujú dva typy fotografov. Ty, ktory fotografuju, a ty ktory sú zberatelia foto techniky.
Navyse nespomenul ze chce objektiv do 200e, aj ked z objektivov medzi ktorymi sa rozhoduje sa to da dedukovat. Preto som spomenul bazarovy 18-200, ktory je k tomu co hlada asi najblizsie..a to aj cenovo.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa