Fórum » Objektívy a filtre

objektiv pre amatera

xromix
2011-04-27 15:11:21+02
zdravim vas pani fotografi. a aj damy som obrovsky amater, mam asi dva tyzdne nikon d5000 so setovym objektivom AF-S DX 18-55mm f/3,5-5,6G VR. chcem kupit nejaky kvalitnejsi objektiv a rozhodujem sa medzi dvoma NIKON 55-200mm f4-5.6G AF-S DX VR alebo Nikon AF-S 18-105 mm f/3,5-5,6G DX ED VR. absolutne netusim, ze ktory by bol lepsi a tak. zatial nemam predstavu, ze co by som chcel fotit, asi od vsetkeho nieco. prirodu, sporty, ludi. velmi sa mi pacia predmety fotene z blizka, ked je nieco v predu zaostrene a vzadu rozmazane. budem s niektorym vediet fotit takto? za vsetky rozumne odpovede som vopred vdacny...

Rastislav
2011-04-27 15:19:43+02
Odporúčam zatiaľ fotiť s tým čo máš a za nejaký čas zistíš čo potrebuješ.

Marcel Rebro
2011-04-27 15:19:57+02
príspevok od: xromix
zdravim vas pani fotografi. a aj damy som obrovsky amater, mam asi dva tyzdne nikon d5000 so setovym objektivom AF-S DX 18-55mm f/3,5-5,6G VR. chcem kupit nejaky kvalitnejsi objektiv a rozhodujem sa medzi dvoma NIKON 55-200mm f4-5.6G AF-S DX VR alebo Nikon AF-S 18-105 mm f/3,5-5,6G DX ED VR. absolutne netusim, ze ktory by bol lepsi a tak. zatial nemam predstavu, ze co by som chcel fotit, asi od vsetkeho nieco. prirodu, sporty, ludi. velmi sa mi pacia predmety fotene z blizka, ked je nieco v predu zaostrene a vzadu rozmazane. budem s niektorym vediet fotit takto? za vsetky rozumne odpovede som vopred vdacny...
... 55-200 je standartny "doplnok" k objektivu ktory uz mas ... kupou ziskas zostavu, ktorou pokryjes rozsah 18-200 mm

... 18-105 je nahrada objektivu ktory uz mas ... s vacsim rozsahom, ale porovantelnou optickou kvalitou. kupou ziskas zbytocny 18-55

... ak chces mas rozmazane fotenie postrebujes svetelny objektiv a to nie je ani jeden z nich. Nepredpokladam ze planujes inevstovat to svetelneho zoomu, takze asi by si sa mal pozriet po svetelnom pevenom skle. Najlepsie 35/1.8G alebo dnes predstaveny 50/1.8G

www.ephoto.sk/fototechnika/novinky-tlacove-spravy/nikon-af-s-5018g-uz-oficialne/

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-04-27 15:20:04+02
1. Si si vedomy, ze tie dva objektivy sa navzajom doplnaju a preto otazka ci ten alebo onen je nespravna?
2. Na niektore otazky ti nemozeme zodpovedat. Musis sa vrhnut do ucenia. Prestuduj fotoskolu. Len o objektivoch je tam rozsiahly serial (4 casti) + dalsie clanky o vyuziti objektivov v roznych zanroch (krajina, makro...). Odporucam aj redakcny blog, kde je tiez niekolko dobrych rad, ako objektivy vyuzit.

ludy
2011-04-27 15:25:56+02
ako ti tu vsetci napisu, tak takychto tem je tu milion...odporucam ti zacat tu

www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/

najskor si nieco nastuduj, par mesiacov fot s tym co mas teraz a potom uvidis, co sa ti bude hodit...nie je problem ti sem nahadzat objektivy, ktore su vhodne na to co chces, ale za tu cenu by ti v pohode vyslo aj jazdene auto...inak, z tych objektivov, ktore si sem dal by som si nekupil ani jeden, zvlast ked uz jeden setovy mas

a tiez som amater...takze si tiez studujem, ked mam chut, ale hlavne treba fotit

xromix
2011-04-27 15:42:52+02
chlapci, vsetkym vam dakujem za prispevky... som si vedomi, ze sa este mam toho vela co ucit. takze budem vela studovat a vela fotit. a potom uvidim co si prikupim ako ste napisali. tiez viem ze je to financne nie prave najlacnejsi konicek, tak nech nevyhadzujem peniaze na blbosti. vrela vdaka

mathino
2011-04-27 17:15:25+02
Zdravím

Myslím, že kúpou pevnej svetelnej 50-ky resp 35-ky získaš veľa (teda čo sa týka toho rozostrovania). Mnoho ľudí si kúpi práve niečo takéto, lebo je to za dobrú cenu a má to dobrú kvalitu výstupov + so setovým objetívom nie sú spokojní (slabá svetelnosť a slabšia optická kvalita). Ale ako tu už iní napísali, cvakaj, cvakaj, cvakaj, uvidíš, čo Ťa najviac baví a akým smerom by si chcel ísť. Na každý typ fotografie potrebuješ inú výbavu (rýchle telo, crop telo, FF, svetelné zoomy, fixné ohniská, teleobjektívy, makroobjektívy,...). Prajem veľa zdaru

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()