vie mi niekto poradiť čo robiť s filtrom, ak sa mi nedá z objektívu odkrútiť. Nerád by som to robil nejakým násilným spôsobom. ide o objektív Canon a filter Hoya. Okrúcať by sa mal proti smeru hodinových ručičiek. Vie mi niekto poradiť, ako na to?? Stalo sa niekomu niečo podobné?
Mne sa nedavno pri odskrutkovavani polarizacneho filtra nechtiac "podarilo" preskumat ako funguje otocna cast - ostala mi v rukach. Stalo ma dost usilia dostat ho do povodneho stavu, odvtedy som mimoriadne opatrny a vyhybam sa hrubej sile.
Strekni WDcko na kus plastu. Namoc do toho rostek papiera, latky, stetca a pod. a az potom s tym natri zavitovu medzeru filtra-objektivu. Pockaj chvilu, kym to vzlinavostou vyplni skaru ....
A ako zabrániť, aby k niečomu podobnému nedošlo i nabudúce?
A ako zabrániť, aby k niečomu podobnému nedošlo i nabudúce?
Mne sa to už stalo. Stačí filter poriadne chytiť čo najviac po obvode, tak aby si mal prsty rovnomerne rozložené po obvode. Pozri obrázok. Prípadne ak sa ti bude šmýkať použi gumenú rukavicu. Mne to pomohlo.
Nevím, zda už to tu někdo zmínil, ale lze použít dvojlinku (kabel k lampičce apod.), která se omotá kolem filtru, rukou se stáhnou její konce pevně k sobě a pak to jde celkem dobře....
Filter sa nedá odkrútiť
vie mi niekto poradiť čo robiť s filtrom, ak sa mi nedá z objektívu odkrútiť. Nerád by som to robil nejakým násilným spôsobom. ide o objektív Canon a filter Hoya. Okrúcať by sa mal proti smeru hodinových ručičiek. Vie mi niekto poradiť, ako na to?? Stalo sa niekomu niečo podobné?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa