Nemá niekto skúsenosť s týmto: http://cgi.ebay.com/EURO-AF-Confirm-Metering-Emulator-Chip-Nikon-DSLR-/260783670640?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb7eb0570 , chcel by som to použiť na N. 80-200/4 a bol by som rád, keby reagovali ľudia, ktorý sa tým zaoberali a poradili, ako sa to programuje. Ďakujem!
Asi si si pomýlil portál - tu sa fotografuje, nie programuje
Tak foť a nereaguj, ak nemáš niečo ku danej téme. Pýtam sa na konkrétnu vec. Nie je mi moc jasné, ako postupovať pri inštaľovaní na objektív a naprogramovaní čipu.
Tak foť a nereaguj, ak nemáš niečo ku danej téme. Pýtam sa na konkrétnu vec. Nie je mi moc jasné, ako postupovať pri inštaľovaní na objektív a naprogramovaní čipu.
Prepáč, kamo Je fakt, že sa tu vo fóre už dávno nič nehovorí o fotografovaní, len sa porovnávajú foťáky, počítajú pixle, hľadajú recenzie na techniku a lacné a najlacnejšie eshopy. A Ty si zahájil už aj programovanie Asi som na zlom fóre ja
Prepáč, kamo Je fakt, že sa tu vo fóre už dávno nič nehovorí o fotografovaní, len sa porovnávajú foťáky, počítajú pixle, hľadajú recenzie na techniku a lacné a najlacnejšie eshopy. A Ty si zahájil už aj programovanie Asi som na zlom fóre ja
neviem keby som sa zaujimal o cipnuti auta tiez by som zacal asi na auto-moto fore... a nie na fore pre programatorov :/ je fakt ze mu tu asi nikto nepomoze ale za pokus to stalo, a on nemoze zao ze ze na fore sa uz pomali nic nehovori o fotografovani respektive v malom... ale nechapem vase reakcie...
Tentoraz Ti musím dať za pravdu, si na nesprávnom fóre, názov tohto je: "Objektívy a filtre", tu sa píše o tom, čo použiť na fotenie. A n. 80-200/4 sa používa väčšinou na fotenie. Aby som mohol fotit s menším "odpadom" a akčnejšie na D80, tak ho chcem "očipovať", to je všetko.
tak uz som sa docital ze do 80-200/4 to ide,kazdopadne je to zaujimave,ja by som to tez ocenil,a bude s tym fungovat aj i-TTL?
Pokiaľ bude foťák vedieť nastaviť clonu a použiť ju vo svojej elektronike, tak by nemal byť problém ani s bleskami. Preto tam treba vlasne naprogramovať ten čip, aby foťák vedel nastaviť "elektronicky" clonu. Na každom objektíve je iný rozsah clon, ktoré je možné použiť pri určitom objektíve.
Trochu som to domotal, na n.80-200/4 je to rozsah od F4 po F32 na n.50/1,8 je to F1,8 po F22, atď., aby foťák vedel čo je možné nastaviť, tak treba ten číp naprogramovať, len je to dosť divoko popísané a neviem dostatočne po anglicky, aby som niečo nedomotal. Preto som hľadal niekoho, kto by vedel niečo konkrétnejšie.
Trochu som to domotal, na n.80-200/4 je to rozsah od F4 po F32 na n.50/1,8 je to F1,8 po F22, atď., aby foťák vedel čo je možné nastaviť, tak treba ten číp naprogramovať, len je to dosť divoko popísané a neviem dostatočne po anglicky, aby som niečo nedomotal. Preto som hľadal niekoho, kto by vedel niečo konkrétnejšie.
no ja som nasiel o tom toto http://photo.net/nikon-camera-forum/00WVip?start=0 ale kedze vravis ze En ti az ta nejde neviem ci pomoze,ale pisali tam ze zumy su na to komplikovanejsie
no ja som nasiel o tom toto http://photo.net/nikon-camera-forum/00WVip?start=0 ale kedze vravis ze En ti az ta nejde neviem ci pomoze,ale pisali tam ze zumy su na to komplikovanejsie
Ďakujem za typ, o tej stránke som nevedel, je tam "odskok" na ďaľšiu stránku, ktorá sa očipovaním zaoberá : http://www.peleng8.com/af-chip-articles/af-chip-dandelion/. No asi to budem musieť vyskúšať, čip mám, len som zatiaľ nenabral odvahu to zrealizovať.
Ďakujem za typ, o tej stránke som nevedel, je tam "odskok" na ďaľšiu stránku, ktorá sa očipovaním zaoberá : http://www.peleng8.com/af-chip-articles/af-chip-dandelion/. No asi to budem musieť vyskúšať, čip mám, len som zatiaľ nenabral odvahu to zrealizovať.
ale sak to nevyzeralo az tak megazlozito v tom popise,ale drzim palec nech sapodari,daj potom vedet ako to funguje
Poreferujem, ako to dopadlo. To programovanie je popísané, ako tri expozície 1s, 5s a 1s pri clone, ktorá sa objavuje na display foťáku (pokiaľ som to pochopil, tak tá clona by mala byť nastavená na objektíve), len neviem z toho, či môžem použiť pri každej expozícii tú istú clonu, alebo tam má byť vždy iná. A ešte by ma zaujímalo, aké všetky clony sa mi tam budú objavovať, či to budú: 2,8-4,5-5,6-10-20-40-90 (ako je to v tom programovacom postupe), alebo odstupňované od 1-90. Na tej n.80-200/4 je z tej prvej rady len clona 5,6 (celá rada 4-5,6-8-11-16-22-32 na celé zaskočenie, medzipoloha tam nie je). Preto som sa ozval tu, či to už niekto náhodou nerobil.
Očipovanie objektívu
ale kedze vravis ze En ti az ta nejde neviem ci pomoze,ale pisali tam ze zumy su na to komplikovanejsie
ale kedze vravis ze En ti az ta nejde neviem ci pomoze,ale pisali tam ze zumy su na to komplikovanejsie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa