Nazdar chlapci, viem že táto téma sa tu určite riešila už asi 100x, ale zakladám ju zas a znova. Chcel by som kúpiť portrétny objektív (ohnisko 50mm, nemusí to byť Nikkor sklo, aj niečo od tamronu alebo sigmy), či by ste mi neporadili niečo nie drahé, aby ostrenie šľapalo na automatike na mojom nikone d5000 a aby to podávalo pekné výsledky. Ďakujem za skoré odpovede
Pozoruhodná kombinácia D3 a objektív bez AF Vynaložiť niekoľko tisíc € za špičkové riešenie 51 bodového AF a potom ostriť ručne. Mne by sa to zdali vyhodené peniaze, ale určite na to máš svoj dôvod. A za druhé, ako hovoríš, máš "pomerne" malý odpad. S moderným AF-S objektívom za 300 € by si nemala žiadny a bez ešte aj využila vynaložené prostriedky
No, vieš, to je tak ... sklo je moje, telo si požičiavam. A ešte jedna vec ... neexistuje, že niekto nafotí svadbu bez balastu. Neexsituje!!! Už som mala možnosť vidieť prácu nie jedného svadobného fotografa v akcii, aj pri postprodukcii. Takže ak Ty tvrdíš, že fotíš s AF sklom bez odpadu, tak to si buď majster vesmíru, alebo nehovoríš pravdu - najmä čo sa športu týka .
ano ale to je na hranie skor, ja sa stým tiež rád babrem na P sixe, starom vivtare nikone FM2 a pod. ale tie foťáky majú na to hľadáčik a matnicu, na dnešnu robotu a nekvalitné hľadáčiky radšej ten AF. A v kombinácii s D3 to je už masaker, navyše čo som skúšal staršie nikkory na D3 tak to nebolo technicky ono. Na výtvarnú fotku a hranie s bokehom a atmoskouo.k. ale na robotu vobec nie.
Typická slovač!!!! Jeden človek si pýta radu, druhý povie svoj názor a tretí hneď súdi - bez zamyslenia, že prečo asi jeden koná tak a druhý inak, keď moderná doba predsa umožňuje oveľa oveľa vyspelejšie postupy. No v mojom prípade asi preto, LEBO!
No, vieš, to je tak ... sklo je moje, telo si požičiavam. A ešte jedna vec ... neexistuje, že niekto nafotí svadbu bez balastu. Neexsituje!!! Už som mala možnosť vidieť prácu nie jedného svadobného fotografa v akcii, aj pri postprodukcii. Takže ak Ty tvrdíš, že fotíš s AF sklom bez odpadu, tak to si buď majster vesmíru, alebo nehovoríš pravdu - najmä čo sa športu týka .
To je v pohode, predpokladal som, že dôvod existuje A ten odpad - ako odpad v tomto zmysle chápem fotografie neostré a technicky zlé. S telom D3 a AF-S objektívmi mám pri športe 1 - 5 fotiek z 1000 technicky zlých - 0,1 - 0,5%. Obsahovo zlé fotky, tých mám samozrejme stovky Viem to trochu porovnať, v časoch, keď som mal amatérske telo a Sigma objektívy som mal technický odpad aj 40% a viac... A Jozef NR má určitú pravdu - moderné zrkadlovky včítane D3 nie sú vôbec stavané na manuálny focus. V starších prístrojoch (Practica, Psix) na to boli fresnely a klinové hranoly, tam to bolo oveľa ľahšie a presnejšie, počítalo sa s tým, že sa bude bežne používať MF. Ak aj ja občas používam MF, tak len na makro a v režime Live view, nie cez hľadáčik. Ale rozhodne môžeš pracovať ako len chceš, odsudzovať sa vzájomne nemáme právo
jaj, sory, občas pozabudnem že tu sa fotí výlučne so supr-mega-high-tech-AF-ultrasonic-profi výbavou...a všetci sú tu profesionáli čo nestíhajú termíny do uzávierky...
a fotografia samotná je až na 2. mieste hneď za high-tech-onaniou no, tak prajem príjemnú masturbáciu
ja s tym zijem na D40, kratsie skla su uplne v pohode, 200mm uz je trosku tazsie zaostrit ale skor tym ako sa trasu ruky, bodka na potvrdenie zaostrenia fuguje super
To je v pohode, predpokladal som, že dôvod existuje A ten odpad - ako odpad v tomto zmysle chápem fotografie neostré a technicky zlé. S telom D3 a AF-S objektívmi mám pri športe 1 - 5 fotiek z 1000 technicky zlých - 0,1 - 0,5%. Obsahovo zlé fotky, tých mám samozrejme stovky Viem to trochu porovnať, v časoch, keď som mal amatérske telo a Sigma objektívy som mal technický odpad aj 40% a viac... A Jozef NR má určitú pravdu - moderné zrkadlovky včítane D3 nie sú vôbec stavané na manuálny focus. V starších prístrojoch (Practica, Psix) na to boli fresnely a klinové hranoly, tam to bolo oveľa ľahšie a presnejšie, počítalo sa s tým, že sa bude bežne používať MF. Ak aj ja občas používam MF, tak len na makro a v režime Live view, nie cez hľadáčik. Ale rozhodne môžeš pracovať ako len chceš, odsudzovať sa vzájomne nemáme právo
dovolim si trosku nesuhlasit, Pristroje rady D3 su na manualne mozno lepsie ako filmove, hlavne aj vdaka tym 51 AF, ked ostrim s K2 matnicou mam rozdeleny hranol iba v strede,co znamena ze sitce zaostrim na mm presne ale v zapeti ak chcem (musim) prekomponovat tym sa mi to cele moze pokaslat hlavne pri clonach ako 1.4,kdezto na D3 si vyberem zaostrovaci bod rovno,sitce mozno nezaostrim svojim okom super na mm ale zase mi v tom pomozu tie sipky teda potvrdenie zaostrenia, hladacik ma D3 a FM2 trieda z mojej skusenosti viacmenej rovnako velky,a to nehovorim o tom ze super tele s clonou 4 uz pekne zatemnuju ten rozdeleny hranol (aj ked teda K3 matnica je natom udajne lepsie) takze dalsi bod pre digi a pokracovat sa mi uz nechce
jaj, sory, občas pozabudnem že tu sa fotí výlučne so supr-mega-high-tech-AF-ultrasonic-profi výbavou...a všetci sú tu profesionáli čo nestíhajú termíny do uzávierky...
a fotografia samotná je až na 2. mieste hneď za high-tech-onaniou no, tak prajem príjemnú masturbáciu
súhlasím s týmto príspevkom kúsok... nie každý ma peniaze, fotí za peniaze a má profi výbavu. Ja som obyčajný študent, ktorý ťažko naškrabe na objektív za 500€. Aj ten 50mm f1,8 za 200€ by som mal problém, preto som chcel riešiť niečo z bazáru, keby som už niečo kupoval
Výber pevného skla
A za druhé, ako hovoríš, máš "pomerne" malý odpad. S moderným AF-S objektívom za 300 € by si nemala žiadny a bez ešte aj využila vynaložené prostriedky
Viem to trochu porovnať, v časoch, keď som mal amatérske telo a Sigma objektívy som mal technický odpad aj 40% a viac...
A Jozef NR má určitú pravdu - moderné zrkadlovky včítane D3 nie sú vôbec stavané na manuálny focus. V starších prístrojoch (Practica, Psix) na to boli fresnely a klinové hranoly, tam to bolo oveľa ľahšie a presnejšie, počítalo sa s tým, že sa bude bežne používať MF. Ak aj ja občas používam MF, tak len na makro a v režime Live view, nie cez hľadáčik. Ale rozhodne môžeš pracovať ako len chceš, odsudzovať sa vzájomne nemáme právo
a fotografia samotná je až na 2. mieste hneď za high-tech-onaniou
no, tak prajem príjemnú masturbáciu
Viem to trochu porovnať, v časoch, keď som mal amatérske telo a Sigma objektívy som mal technický odpad aj 40% a viac...
A Jozef NR má určitú pravdu - moderné zrkadlovky včítane D3 nie sú vôbec stavané na manuálny focus. V starších prístrojoch (Practica, Psix) na to boli fresnely a klinové hranoly, tam to bolo oveľa ľahšie a presnejšie, počítalo sa s tým, že sa bude bežne používať MF. Ak aj ja občas používam MF, tak len na makro a v režime Live view, nie cez hľadáčik. Ale rozhodne môžeš pracovať ako len chceš, odsudzovať sa vzájomne nemáme právo
a fotografia samotná je až na 2. mieste hneď za high-tech-onaniou
no, tak prajem príjemnú masturbáciu
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie