ahojte, prosim vas mohli by ste mi poradit nejaku pevnu 50 alebo nieco s podobnym rozsahom, chcel by som skusit fotit portrety. Mam nikon d3100. Malo by to byt nieco do 300€. Dakujem za odpoved
Jaaaaaaaaaj, som nevedel, az teraz to vsimam ... dakujem za vysvetlenie ... ako v podstate v D80 mam motorcek na ostrenie v tele, takze aj AI-S by nevadilo, ale za rovnaku cenu kupim aj AF-D .... no AF-S je mimo rozpocet
Jaaaaaaaaaj, som nevedel, az teraz to vsimam ... dakujem za vysvetlenie ... ako v podstate v D80 mam motorcek na ostrenie v tele, takze aj AI-S by nevadilo, ale za rovnaku cenu kupim aj AF-D .... no AF-S je mimo rozpocet
Mozes mat motorcek v tele fotaku, mixeri aj mikrovlne s AI-S ti to je prd platne ... ten objektiv bol, je a bude manualny - cize motorcek nema co motorcekovat ...
50mm f1,4 nekupuj, teda ak nechceš ten kúsok bonusového svetla... rozhodne by som šiel do novej 50mm f1.8G, kúpil som ju pred skoro dvoma týždňami a odvtedy som ju nemal dole ani raz. Na plnej diere je parádne ostrá a takmer bez aberácie a navyše tá super cena... najprv som z nej prekvapený nebol, myslel som že to bude nič moc sklo ale mýlil som sa Takže z mojej skúsenosti by som jej dal 11 bodov z 10-tich spolu s veľkým odporúčaním!
Pri prezerani tejto temy ma zaujal vyraz, krajina + sem-tam portret. Ano s 50mm nafotis portrety aj ked to nie je ta najlepsia volba na portrety, ale v poriadku. Prv si treba ozaj pozriet kolko mam penazi a co vlastne naozaj chces.. krajinka? alebom portret? alebo sem-tam portret? Neviem velky rozdiel medzi portertom a sem-tam portretom nevidim, no medzi portretom a krajinkou tam ten rozdiel bude. Takze terba pouvazovat co vlastne ocakavas od 50tky, no na krajinky s 50mm... to uz skor potom mini tele od 85mm, avsak asi uz mimo rozpocet. Takze skus este pouvazovat a s vyberom ako takym ti asi nik nepomoze...akurat ako sa uz stalo tak mozes prist na to, ze Ai-S je manualny objektiv.. na vsetky ostatne kvalitativne vlastnosti objektivov ti mozno kazdy napise svoj subjektivny nazor a vyber je na tebe.
pevna 50 na nikon
A co skorej odporucate ? krajina + sem-tam portret ? 50/1.4 alebo 50/1.8 ci skor siahnut po nejakej 35/1.8 ?
treba nájsť porovnávacie testy na nete a potom uvidíš. ja riešim podobný problém. 50 mm f/1,8 D či G?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa