Fórum » Objektívy a filtre

pevna 50 na nikon

Optimal
Optimal 2011-05-20 15:33:55+02
ahojte, prosim vas mohli by ste mi poradit nejaku pevnu 50 alebo nieco s podobnym rozsahom, chcel by som skusit fotit portrety. Mam nikon d3100. Malo by to byt nieco do 300€. Dakujem za odpoved

Crazy41
2011-07-02 19:09:52+02
príspevok od: Xader
Jaaaaaaaaaj, som nevedel, az teraz to vsimam ... dakujem za vysvetlenie ... ako v podstate v D80 mam motorcek na ostrenie v tele, takze aj AI-S by nevadilo, ale za rovnaku cenu kupim aj AF-D .... no AF-S je mimo rozpocet
Ai-s je manualny,este raz

Marcel Rebro
2011-07-02 19:14:53+02
príspevok od: Xader
Jaaaaaaaaaj, som nevedel, az teraz to vsimam ... dakujem za vysvetlenie ... ako v podstate v D80 mam motorcek na ostrenie v tele, takze aj AI-S by nevadilo, ale za rovnaku cenu kupim aj AF-D .... no AF-S je mimo rozpocet
Mozes mat motorcek v tele fotaku, mixeri aj mikrovlne s AI-S ti to je prd platne ... ten objektiv bol, je a bude manualny - cize motorcek nema co motorcekovat ...

Xader
2011-07-02 21:08:03+02
Jaj taaaaaaaak, dakujem za polopatisticke vysvetlenie, to som potreboval pocut dakujem.

A co skorej odporucate ? krajina + sem-tam portret ? 50/1.4 alebo 50/1.8 ci skor siahnut po nejakej 35/1.8 ?

Plyšiak
2011-07-02 21:22:12+02
50mm f1,4 nekupuj, teda ak nechceš ten kúsok bonusového svetla... rozhodne by som šiel do novej 50mm f1.8G, kúpil som ju pred skoro dvoma týždňami a odvtedy som ju nemal dole ani raz. Na plnej diere je parádne ostrá a takmer bez aberácie a navyše tá super cena... najprv som z nej prekvapený nebol, myslel som že to bude nič moc sklo ale mýlil som sa Takže z mojej skúsenosti by som jej dal 11 bodov z 10-tich spolu s veľkým odporúčaním!

VeRt
2011-07-02 21:22:39+02
Pri prezerani tejto temy ma zaujal vyraz, krajina + sem-tam portret. Ano s 50mm nafotis portrety aj ked to nie je ta najlepsia volba na portrety, ale v poriadku. Prv si treba ozaj pozriet kolko mam penazi a co vlastne naozaj chces.. krajinka? alebom portret? alebo sem-tam portret? Neviem velky rozdiel medzi portertom a sem-tam portretom nevidim, no medzi portretom a krajinkou tam ten rozdiel bude. Takze terba pouvazovat co vlastne ocakavas od 50tky, no na krajinky s 50mm... to uz skor potom mini tele od 85mm, avsak asi uz mimo rozpocet. Takze skus este pouvazovat a s vyberom ako takym ti asi nik nepomoze...akurat ako sa uz stalo tak mozes prist na to, ze Ai-S je manualny objektiv.. na vsetky ostatne kvalitativne vlastnosti objektivov ti mozno kazdy napise svoj subjektivny nazor a vyber je na tebe.

vlasto13
2011-07-06 16:44:32+02
"na vsetky ostatne kvalitativne vlastnosti objektivov ti mozno kazdy napise svoj subjektivny nazor a vyber je na tebe."

treba nájsť porovnávacie testy na nete a potom uvidíš. ja riešim podobný problém. 50 mm f/1,8 D či G?

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()