Ahojte, som začiatočník, kúpil som si zrkadlovku Olympus e450, a časom sa chcem pozháňať po lepšiom objektíve. Ale neviem aký kúpiť ( aké su kompaktibilné s mojím telom ( fotoaparátu )). Nejaké dobré rady?
No a sme doma. Wayne, vyjadri sa prosím ťa na PEN e-pl1 so základným objektývom 14-42. Špekulácia z mojej strany začala tam, že občas by sa mi zišiel zoom 4-6x . Našiel som Olympus ZUIKO ED 40-150mm 1:4.0-5.6 za 70€ a nevedel som či sa to dá spojiť.
Pouzivam Oly 9-18 (4/3) s redukciou (DMW-MA1) na GH1 ... Zuiko 40-150 mam, ale nepouzivam. Ale funguje to. AF je pomalsi ale funguje.
ale objektiv nesedi na telo -- aku redukciu odporucite?
Tento objektib je prakticky neupotrebitelny a bezcenny. Radim ti, nic nevymyslaj. Opakujem, je bezcenny, pretoze niet aparatu, na ktory by si ho mohol pouzit.
Tento objektib je prakticky neupotrebitelny a bezcenny. Radim ti, nic nevymyslaj. Opakujem, je bezcenny, pretoze niet aparatu, na ktory by si ho mohol pouzit.
to fakt? Lebo mi bol ponuknuty za 50€ a videl som ze sa predava o dost drahsie
na tejto stranke najdes presne vsetky objektivy ktore mozes nacpat na e450 a hociktore ine Ecko, http://www.olympus.cz/consumer/198_6756.htm podla nich si uz vygooglis vsetko ostatne
a myslis ze neexistuje na to nejaka redukcia aby sa to dalo pripojit aj na novsiu zrkadlovku?
urcite ano, ale pravdupovediac. ked ta priemerny a 20 rocny objektiv ma stat 50 eur, redukcia mozno 30-50, tak to si mozes kupit aj obycajny objektiv za mozno 100-150 a mat aj autofocus. su to naozaj vyhodene peniaze.
a myslis ze neexistuje na to nejaka redukcia aby sa to dalo pripojit aj na novsiu zrkadlovku?
Existuje. Vola sa Olympus MF-1. Original stoji cca 100 EUR, cinska verzia sa da zohnat za 15 EUR. Ale ako uz bolo (nie raz) napisane - nie je to dobry napad.
Existuje. Vola sa Olympus MF-1. Original stoji cca 100 EUR, cinska verzia sa da zohnat za 15 EUR. Ale ako uz bolo (nie raz) napisane - nie je to dobry napad.
Ja by som si tiež rád poistil jeden fakt ohladom objektívov na Olympus ak môžem. Citujem z príručky E450: "Objektív systému 4/3 so svetelnosťou f2.0 je po prevode na apertúru 35mm fotoaparátu ekvivalentom f4:0" A teraz vysvetlím nad čím som uvažoval. Ak nasadím na môj foťák toto,
,tak dostanem dvojnásobok svetla, ako keby som si nasadil ZD Pancake(25mm,f2.8)? A ešte jedna prosba na záver. Ak už niekto klikne na ten odkaz a vie, že ten objektív je prakticky bezcenný a zbytočný, rád si nechám poradiť. Ja by som ho chcel použiť pri fotografovaní krajiny. A ešte jedna otázka pre istotu. Ak mám nasadený ED 14-42, tak na najkratšom ohnisku(14mm) je uhol záberu rovnaký ako keď si nasadím tento spomínaný SEARS? Iba mám viac svetla a prišiel som o automatické ostrenie?
Ja by som si tiež rád poistil jeden fakt ohladom objektívov na Olympus ak môžem. Citujem z príručky E450: "Objektív systému 4/3 so svetelnosťou f2.0 je po prevode na apertúru 35mm fotoaparátu ekvivalentom f4:0" A teraz vysvetlím nad čím som uvažoval. Ak nasadím na môj foťák toto,
,tak dostanem dvojnásobok svetla, ako keby som si nasadil ZD Pancake(25mm,f2.8)? A ešte jedna prosba na záver. Ak už niekto klikne na ten odkaz a vie, že ten objektív je prakticky bezcenný a zbytočný, rád si nechám poradiť. Ja by som ho chcel použiť pri fotografovaní krajiny. A ešte jedna otázka pre istotu. Ak mám nasadený ED 14-42, tak na najkratšom ohnisku(14mm) je uhol záberu rovnaký ako keď si nasadím tento spomínaný SEARS? Iba mám viac svetla a prišiel som o automatické ostrenie?
1. Svetelnost sa neprepocitavas 2. Ohnisko sa vzdy prepocitava 2x, nechj jeto original Olympus, ci nie. 3. Ten Sears je neznackovy srot a so 14-42 to nafotis lepsie, len treba priclonit, co v krajine musis.
Počuj, keď sa v tom nevyznáš, čo takto zbehnúť do nejakej predajne s fototechnikou, nechať si poradiť, vyskúšať a kúpiť objektív tam? Niet nad osobné odskúšanie.
svetla tam pojde rovnako, len hlbka ostrosti bude vacsia. ak chces malu hlbku ostrosti mozes uvazovat nad panasonic leica 25/1.4, ktory je pomerne drahy, alebo potom sigmy 30/1.4, 50/1.4. Pokial ma pamat neklame, Olympus nema z vlastneho portfolia objektiv s vacsou clonou ako f/2. (aj ked, zoomy s konstatnou f/2 su urcite opticky kvalitne a ich vykon pravdepodobne zodpoveda ich cene).
svetla tam pojde rovnako, len hlbka ostrosti bude vacsia. ak chces malu hlbku ostrosti mozes uvazovat nad panasonic leica 25/1.4, ktory je pomerne drahy, alebo potom sigmy 30/1.4, 50/1.4. Pokial ma pamat neklame, Olympus nema z vlastneho portfolia objektiv s vacsou clonou ako f/2. (aj ked, zoomy s konstatnou f/2 su urcite opticky kvalitne a ich vykon pravdepodobne zodpoveda ich cene).
fotil som topfest so 90-250 f 2,8 a 35-100 f 2 a spokojnost pan kolega
Počuj, keď sa v tom nevyznáš, čo takto zbehnúť do nejakej predajne s fototechnikou, nechať si poradiť, vyskúšať a kúpiť objektív tam? Niet nad osobné odskúšanie.
Mne sa toto fórum zatial osvedčilo. Je tu dosť ludí ,ktorým nespôsobuje bolesť podeliť sa z vlastnými myšlienkami. A týmto im chcem aj poďakovať. Samozrejme ak je otázka sprostá, môže sa ti vrátiť aj sprostá odpoveď. To už tak chodí.
stretol som sa v znackovych predajnach aj s takou ochotou ako predat co najdrahsie aj ked to ten kupujuci vobec nepotreboval. Ako nahle zistili ze tomu moc nerozumie. Hold biznys je biznys. Preto aj ja preferujem najprv taketo overene fora a az potom idem nakupovat.
Ohľadom objektívov na olympus
Wayne, vyjadri sa prosím ťa na PEN e-pl1 so základným objektývom 14-42.
Špekulácia z mojej strany začala tam, že občas by sa mi zišiel zoom 4-6x .
Našiel som Olympus ZUIKO ED 40-150mm 1:4.0-5.6 za 70€ a nevedel som či sa to dá spojiť.
Sigma AF Zoom 75-200mm Olympus
http://cgi.ebay.com/Sigma-AF-Zoom-75-200mm-75-200-mm-Olympus-/160446266840?pt=DE_Foto_Camcorder_Objektive&hash=item255b57bdd8
Sigma AF Zoom 75-200mm Olympus
http://cgi.ebay.com/Sigma-AF-Zoom-75-200mm-75-200-mm-Olympus-/160446266840?pt=DE_Foto_Camcorder_Objektive&hash=item255b57bdd8
Tu mas na ten adapter recenziu.
http://www.ephotozine.com/article/olympus-mf1---om-four-thirds-adapter--review-7198
PS: vyguglit mi to trvalo 33 sekund
Tu mas na ten adapter recenziu.
http://www.ephotozine.com/article/olympus-mf1---om-four-thirds-adapter--review-7198
PS: vyguglit mi to trvalo 33 sekund
Citujem z príručky E450:
"Objektív systému 4/3 so svetelnosťou f2.0 je po prevode na apertúru 35mm fotoaparátu ekvivalentom f4:0"
A teraz vysvetlím nad čím som uvažoval. Ak nasadím na môj foťák toto,
http://foto.bazos.sk/inzerat/9027761/Predam-nepouzity-fungel-objektiv-Sears-MC-28mm-f28.php
,tak dostanem dvojnásobok svetla, ako keby som si nasadil ZD Pancake(25mm,f2.8)?
A ešte jedna prosba na záver. Ak už niekto klikne na ten odkaz a vie, že ten objektív je prakticky bezcenný a zbytočný, rád si nechám poradiť.
Ja by som ho chcel použiť pri fotografovaní krajiny.
A ešte jedna otázka pre istotu. Ak mám nasadený ED 14-42, tak na najkratšom ohnisku(14mm) je uhol záberu rovnaký ako keď si nasadím tento spomínaný SEARS? Iba mám viac svetla a prišiel som o automatické ostrenie?
Citujem z príručky E450:
"Objektív systému 4/3 so svetelnosťou f2.0 je po prevode na apertúru 35mm fotoaparátu ekvivalentom f4:0"
http://foto.bazos.sk/inzerat/9027761/Predam-nepouzity-fungel-objektiv-Sears-MC-28mm-f28.php
,tak dostanem dvojnásobok svetla, ako keby som si nasadil ZD Pancake(25mm,f2.8)?
A ešte jedna prosba na záver. Ak už niekto klikne na ten odkaz a vie, že ten objektív je prakticky bezcenný a zbytočný, rád si nechám poradiť.
A ešte jedna otázka pre istotu. Ak mám nasadený ED 14-42, tak na najkratšom ohnisku(14mm) je uhol záberu rovnaký ako keď si nasadím tento spomínaný SEARS? Iba mám viac svetla a prišiel som o automatické ostrenie?
2. Ohnisko sa vzdy prepocitava 2x, nechj jeto original Olympus, ci nie.
3. Ten Sears je neznackovy srot a so 14-42 to nafotis lepsie, len treba priclonit, co v krajine musis.
Citujem z príručky E450:
Citujem z príručky E450:
Samozrejme ak je otázka sprostá, môže sa ti vrátiť aj sprostá odpoveď. To už tak chodí.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa