Z dravim, aky obiektyv by ste mi doporucili k D3100 rozsahom 55-200 alebo 70-300 mm koli cene rozmyslam o Sigma 70-300 mm F4.0-5.6 APO DG MACRO baj. NIKON ale mojim kandidatom je Nikon AF-S 70-300 mm f/4,5-5,6G ED VR ale koli momentalnym financiam rozmyslam o niecom lacnejsom ale davam prednost pred kvalitov ako cenoc. Dakujem za nazory.
sak neviem sa rozhodnut hlavne to ci mam kupit Nikkor alebo nieco ine poznam takeho dasa povedat ze poloprofesionala a ten si nevie vynachvalit sigmu a hovori ze sigma a tamron su lepsie mne osobne sa to zda smiesne, ma tusim 55-200 a nestabilizovanu a telo D80 a ma to velmi pekne fotky pri dobrom svetle aspon co som ja vydel
sak neviem sa rozhodnut hlavne to ci mam kupit Nikkor alebo nieco ine poznam takeho dasa povedat ze poloprofesionala a ten si nevie vynachvalit sigmu a hovori ze sigma a tamron su lepsie mne osobne sa to zda smiesne, ma tusim 55-200 a nestabilizovanu a telo D80 a ma to velmi pekne fotky pri dobrom svetle aspon co som ja vydel
co takto: Nikon AF-S 18-200 mm f/3,5-5,6G DX ED VR II celkom dobry kompromis
co takto: Nikon AF-S 18-200 mm f/3,5-5,6G DX ED VR II celkom dobry kompromis
ten je celkom fajn ale koli cene a koli tomu hlavne za mam zakladny 18-55 obiektym tak by som chcel nanho nadviazat najradsej by som chcel 70-300 ale ak by mal niekto dobre skusenosti s niakov sigmov alebo tamronom 55-200 tak by som rozmyslal nad nim koli lepsej cene,
ja niesom moc fanusik zoomov ale poradim ti jedno,na nikon si kup len nikon,pozeram bazary uz nejaky ten cas a velmi casto sa tam objavuju prave objektivy tretich vyrobcov coz si myslim ze o niecom svedci. Dosetri radsej na ten lepsi lebo iny si z financneho hladiska nemozes ani dovolit.
Možno ešte skôr ako nad Nikonom by som uvažoval nad "novým" Tamronom 70-300/4-5.6 Di VC USD ( nie nad tým starým to bol, strach a hrôza ). Podľa toho čo som počul a čítal je lepší ako Nikon 70-300 VR ( čo sa ostrosti a svetelnosti týka ). Neviem však posúdiť osobne nemal som ešte tú česť... Okrem toho je aj lacnejší ako Nikon. Samozrejme, že ak chceš spičkovejšie delo tak sa poďme baviť o niečom inom ( 70-200 atď. ), ale to sa budeme baviť aj o trochu iných cenových reláciách. Takže stojí za zváženie čo prip. pokukať po "second hand-e". Lebo ako vidím tvoj cenový strop je podľa toho čo píšeš okolo 400 eur.
nenapísal si koľko je Tvoj strop, ale pokiaľ máš možnosť kúpiť si Nikon nerozmýšľaj nad inými výrobcami predídeš tým problémom, ktoré si môžeš ušetriť.....
prečítaj si odporúčania Kena: http://www.kenrockwell.com/nikon/dx-dream-team.htm
na D3100 je rozumná voľba 55-200 VR, ak potrebuješ dlhší rozsah tak 55-300 VR a ak sa si Ti do rozpočtu zmestí aj 70-300 VR (nový cca 410€), tak si kúp ten - rozhodnutie je na Tebe
Dakujem za rady uz som sa rozhodol pre nikon ale neviem ktory 55-300 alebo 70-300. cena je rozdiel vyse 150 €. Obrazovy kvalitu ma 70-300 o tolko lepsiu? 70-300 by mala by mat lepsi autofocus a o nieco lepsie skla.
nenapísal si koľko je Tvoj strop, ale pokiaľ máš možnosť kúpiť si Nikon nerozmýšľaj nad inými výrobcami predídeš tým problémom, ktoré si môžeš ušetriť.....
prečítaj si odporúčania Kena: http://www.kenrockwell.com/nikon/dx-dream-team.htm
na D3100 je rozumná voľba 55-200 VR, ak potrebuješ dlhší rozsah tak 55-300 VR a ak sa si Ti do rozpočtu zmestí aj 70-300 VR (nový cca 410€), tak si kúp ten - rozhodnutie je na Tebe
Strom ani nemam, chcem niaky pomer slusnej ceny a kvality ale najdrahsi obiktyv o ktorom rozmyslam je nikon 70-300 VR
Telezoom na D3100
celkom dobry kompromis
celkom dobry kompromis
Takže stojí za zváženie čo prip. pokukať po "second hand-e". Lebo ako vidím tvoj cenový strop je podľa toho čo píšeš okolo 400 eur.
prečítaj si odporúčania Kena:
http://www.kenrockwell.com/nikon/dx-dream-team.htm
prečítaj si odporúčania Kena:
http://www.kenrockwell.com/nikon/dx-dream-team.htm
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa