prosím poradte mi nejaký dobrý ale zároven nie moc drahý macráč do tých 250€. kedže na začiatok viac dotoho dat nemôžem. pozeral som že tamron nieje moc drahy.díky
prosím poradte mi nejaký dobrý ale zároven nie moc drahý macráč do tých 250€. kedže na začiatok viac dotoho dat nemôžem. pozeral som že tamron nieje moc drahy.díky
..makráč do tých 250€ nekúpiš....keďže potrebuješ objektív ktorý má vlastný AF pohon ....... no a niejaký dobrý už za túto cenu vôbec nie....
..z najbližších možných riešení je Nikkor 60mm f/2.8G ED AF-S Micro...ten sa začína pohybovať v cenovej relácii od 450€....ďalšou možnosťou je ísť do bazárových skiel...tam sa dá čo to ušetriť....
..makráč do tých 250€ nekúpiš....keďže potrebuješ objektív ktorý má vlastný AF pohon ....... no a niejaký dobrý už za túto cenu vôbec nie....
..z najbližších možných riešení je Nikkor 60mm f/2.8G ED AF-S Micro...ten sa začína pohybovať v cenovej relácii od 450€....ďalšou možnosťou je ísť do bazárových skiel...tam sa dá čo to ušetriť....
ja som tiez hladal lacne makro, dokonca som si k svojej 50tke objednal lacny reverzny adapter, no nakoniec som si povedal serem na to a setrim na 105/2.8VR. dozivotna investicia.
a ja si zas myslim ze ked je cenovy limit tam kde je...tak dobru robotu spravi aj tamron 90-ka...ktora sa sidce vzsuva a pomalsie ostri...ale kvalitou obrazu je na tom skvelo...a myslim ze niektora verzia tej 90-ky ma aj vlastny motor
Ak ho chceš čisto na makro (prípadne na portrét), tak motorček nepotrebuješ, nevadí manuálne ostrenie a dokonca sa manuál používa najčastejšie. Ak ho chceš ako univerzálny objektív, tak ti manuál bude vadiť. Ako taký univerzálny má tokina 35makro, síce odfotiť niečo plaché na makro chce umenie a trpezlivosť, ale look fotiek je úplne iný ako z tele makro, vynikne hlavne blízkosť a to dáva fotkám "tretí" rozmer. Do 300 € sa zmestíš len asi cez bazár.
Macro do D5000
díky za radu
fakt kvalita.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie