Zdravím, uvazujem nad tymto objektivmi.... Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM a TAMRON SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di-II LD (IF) ... potrebujem radu aky sirokouhly objektiv by ste mi poradili? Na fotenie krajiny, prirody. Dakujem.
Zdravím, uvazujem nad tymto objektivmi.... Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM a TAMRON SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di-II LD (IF) ... potrebujem radu aky sirokouhly objektiv by ste mi poradili? Na fotenie krajiny, prirody. Dakujem.
Ber SIGMU 8-16mm, to je vynikajuci ultrasiroky objektiv. S Tokinou 11-16 som isty cas fotil a ten bol pre mna sklamanim, tak letel prec. SIGMA 8-16mm ma velmi dobre farebne podanie a kontrast.
Ber SIGMU 8-16mm, to je vynikajuci ultrasiroky objektiv. S Tokinou 11-16 som isty cas fotil a ten bol pre mna sklamanim, tak letel prec. SIGMA 8-16mm ma velmi dobre farebne podanie a kontrast.
ppznam vela ludi ,co maju siroku Tokinu a nevedia si ju vynachvalit..dokonaly reportersky a streetkarsky objektiv..donuti ta ist priamo k meritu veci,priamo na telo..si prvy a jediny co sa na nu stazuje
mozem odporucit Tokinu 12-24, ktora by vyhovovala poziadavke na sirokouhly objektiv, kedze jej rozsah na canon aps-c je +- 19-38. cena je tiez fajn. pokial by si chcel ultrasirokac, tak tam by som kupoval nieco, co zacina na ohniskovej vzdialenosti 10 a menej. u tej mojej tokiny je zaber na 12mm celkom slusny, rozumej "vojde sa tam toho pomerne vela", taktiez sa s nou pri experimentovani da dosiahnut zaujimavy uhol pohladu... no nie je to uplne ono. mne vyhovuje, kedze som chcel nieco sirsie, ale zaroven univerzalnejsie, co s koncom 24 ako tak je.
fotenie krajiny, prirody je vsak siroky pojem... hodi sa na to tele 70-200, aj tokina 11-16, aj nejaky univerzal. objektivy, ktore menujes su uplne odlisne a nebral by som asi ani jeden... ked uz tak mozno canon 15-85. pokial ultrasirokac... tak tamron 10-24 vyzera rozsahom ideal, ale opticky ideal to nie je. radsej sigmu 10-20... moc som ti neporadil, musis viac specifikovat poziadavky
ppznam vela ludi ,co maju siroku Tokinu a nevedia si ju vynachvalit..dokonaly reportersky a streetkarsky objektiv..donuti ta ist priamo k meritu veci,priamo na telo..si prvy a jediny co sa na nu stazuje
... a tym si povedal co ? Ze ani jeden z nich nemas - teda osobne nepoznas, ze nevies ze SIGMA 8-16 ma MFD 24cm zatial co TOKINA ma MFD 30cm, ze SIGMA podla toho co si sa dopocul nemoze byt ostrejsia .... uzasne skusenosti. Zakladatel vlakna chcel prakticku radu na objektiv na fotenie krajiny a prirody. On nenapisal ze chce svetelnu 2.8 na streetfoto. Preto bude mat pre neho vacsi vyznam SIGMA s vacsim rozsahom zoomu a horsou svetelnostou nez svetelna TOKINA 11-16 , ked aj tak 90 % foto bude robit na f/8. Rady moze podat ten, ktoremu rukami nieco preslo a ma urcite referencie.
... a tym si povedal co ? Ze ani jeden z nich nemas - teda osobne nepoznas, ze nevies ze SIGMA 8-16 ma MFD 24cm zatial co TOKINA ma MFD 30cm, ze SIGMA podla toho co si sa dopocul nemoze byt ostrejsia .... uzasne skusenosti. Zakladatel vlakna chcel prakticku radu na objektiv na fotenie krajiny a prirody. On nenapisal ze chce svetelnu 2.8 na streetfoto. Preto bude mat pre neho vacsi vyznam SIGMA s vacsim rozsahom zoomu a horsou svetelnostou nez svetelna TOKINA 11-16 , ked aj tak 90 % foto bude robit na f/8. Rady moze podat ten, ktoremu rukami nieco preslo a ma urcite referencie.
neviem ci drogujes chlapce alebo len chvilkovy mrak ti zatemnil rozum..ja mam Tokinu a neviem si ju vynachvalit..mimochodom,kupovat si na krajinu ultrasirokac povazujem za peknu chujovinu,ked uz to napisem tak vulgarne.. takze viem o com pisem
Co je MFD?. . .to je na fotenie?. . .
deNepoznam lepsi objektiv v tejto triede. . . jednoznacne tokina 11 - 16. . .
širokouhlý objektív na Canon 550D
kolko chces investovat?
kolko chces investovat?
www.ephoto.sk/forum/8/6235/svetelny-sirokac-na-canon/
www.ephoto.sk/forum/8/6515/ktory-sirokac-si-vybrat/strana-1/
www.ephoto.sk/forum/1/2015/sirokac-na-sport-svetelnost-alebo-usm/
www.ephoto.sk/forum/1/5321/canon-ef-17-40mm-f-4-0-vs-tokina-af-11-16mm-f-2-8/
A zopar dalsich tem o tom istom.
pokial by si chcel ultrasirokac, tak tam by som kupoval nieco, co zacina na ohniskovej vzdialenosti 10 a menej. u tej mojej tokiny je zaber na 12mm celkom slusny, rozumej "vojde sa tam toho pomerne vela", taktiez sa s nou pri experimentovani da dosiahnut zaujimavy uhol pohladu... no nie je to uplne ono. mne vyhovuje, kedze som chcel nieco sirsie, ale zaroven univerzalnejsie, co s koncom 24 ako tak je.
fotenie krajiny, prirody je vsak siroky pojem... hodi sa na to tele 70-200, aj tokina 11-16, aj nejaky univerzal. objektivy, ktore menujes su uplne odlisne a nebral by som asi ani jeden... ked uz tak mozno canon 15-85. pokial ultrasirokac... tak tamron 10-24 vyzera rozsahom ideal, ale opticky ideal to nie je. radsej sigmu 10-20... moc som ti neporadil, musis viac specifikovat poziadavky
existuje len TOKINA 11-16 f2.8
takze viem o com pisem
deNepoznam lepsi objektiv v tejto triede. . . jednoznacne tokina 11 - 16. . .
to mfd si daj zaramovat .)))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa