Zdravím vás, v blízkej dobe by som chcel kúpiť objektív z rozsahom 70-200 na D90 a v budúcnosti by som rád naň použil telekonvertor 2x. Uvažoval som nad Nikonom 70-200 f/2,8 VR z druhej ruky, alebo verziou VR2, kde však tá cena je už príliš vysoká. Oplatí sa priplatiť za novšiu verziu tohoto objektívu, alebo tam nie sú až také veľké rozdiely?? V budúcnosti plánujem prejsť na FF telo, takže by som rád rozmýšľal trocha dopredu. Rozmýšľal som aj nad Sigmou 70-200 f/2,8 HSM Macro II,alebo Tamronom 70-200 f/2,8 , ale tie sa mi zdajú už dosť obmedzené.
Zdravím vás, v blízkej dobe by som chcel kúpiť objektív z rozsahom 70-200 na D90 a v budúcnosti by som rád naň použil telekonvertor 2x. Uvažoval som nad Nikonom 70-200 f/2,8 VR z druhej ruky, alebo verziou VR2, kde však tá cena je už príliš vysoká. Oplatí sa priplatiť za novšiu verziu tohoto objektívu, alebo tam nie sú až také veľké rozdiely?? V budúcnosti plánujem prejsť na FF telo, takže by som rád rozmýšľal trocha dopredu. Rozmýšľal som aj nad Sigmou 70-200 f/2,8 HSM Macro II,alebo Tamronom 70-200 f/2,8 , ale tie sa mi zdajú už dosť obmedzené.
ak vies trocha anglicky tak citaj tu : http://photo.net/nikon-camera-forum/00V9pI?start=0
Viem trochu po anglicky, ale nechce sa mi luskat cez 7 stran prispevkov. Zacina to na temu "uhol zaberu pri max ohnisku a min zaostrovacej vzdialenosti" ... co to ma spolocne s otakou zadavatela?
No a k teme : VR II ma (podla mna) rychlejsi AF ako VR I. VRko je tiez novsie co sa moze hodit pri foteni z ruky v horsich svetelnych podmienkach. Ale (podla mna) spravi v podstate tu istu robotu ako VR I.
Casto sa VR I vytyka vinetacia v kombinacii s FF na f2.8. Ano je tam, ale tento problem je riesitelny jednym klikom v PS resp. zanedbatelny (pre mna). Ja fotim s tymto sklom (VR I) na kinofilm (F5). Fotim spravidla na prnu dieru (sport v hale).
Mam aj VR II. ten pouzivam D3s s ktorou som ho kupil "v sete". Na oba pouzivam (ak treba) TC-20 EIII.
Preco? VR I snad s TC 2x nefunguje? Alebo ma nejake problemy?
nemam skusenosti ani s jednym, ani s druhym ... Ale myslim, ze nazor sa da vytvorit aj na zaklade skusenosti inych kedze podobne veci sa riesia nonstop vsade na nete ... VR I na FF vinetuje (mne by to nevadilo, inemu moze) VR II nie ... je to udajne malicko ostrejsie sklo aj v spolupraci s TC , lepsia stabilizacia ... Myslim, ze to ale vies ... kedze vlastnis obe tieto skla ...
nemam skusenosti ani s jednym, ani s druhym ... Ale myslim, ze nazor sa da vytvorit aj na zaklade skusenosti inych kedze podobne veci sa riesia nonstop vsade na nete ... VR I na FF vinetuje (mne by to nevadilo, inemu moze) VR II nie ... je to udajne malicko ostrejsie sklo aj v spolupraci s TC , lepsia stabilizacia ... Myslim, ze to ale vies ... kedze vlastnis obe tieto skla ...
... ved to ... niekedy mam pocit ze ludia viac riesia problemy na nete ako za fotakom ... prostriedok (technika) sa casto stava cielom ...
... ved to ... niekedy mam pocit ze ludia viac riesia problemy na nete ako za fotakom ... prostriedok (technika) sa casto stava cielom ...
Tak neviem ... ja si tie veci precitam sem-tam v podstate z nudy a dlhej chvile ... niekedy to aj pobavi, niekedy sa clovek dozvie nieco nove a obcas sa mi az zastavuje rozum co vsetko su ludia schopni riesit ... V konecnom dosledku je to aj tak jedno ... kto vie nafoti aj bez VR ci inych supermodernych features ... v praxi to castokrat funguje aj tak inak ako na papieri ... Ale je pravda, ze ludia su az moc technokraticky ...
Viem trochu po anglicky, ale nechce sa mi luskat cez 7 stran prispevkov. Zacina to na temu "uhol zaberu pri max ohnisku a min zaostrovacej vzdialenosti" ... co to ma spolocne s otakou zadavatela?
riesia sa tam rozdiely medzi VRI a VRII, strana 4 napr.
Mám VR I, skúšal som VR II a nenašiel som žiadny dôvod na upgrade Oproti 80-200 je 70-200 veľký skok v rýchlosti ostrenia, to môže byť dôležité. Ale VR II je rovnako rýchla, rovnako ostrá a ako jej predchodca. Vinetácia na FF mi tiež nijak extra nevadí, buď sa dá odstrániť, alebo ju niekedy aspoň nemusíš vyrábať Pokiaľ sa týka telekonvertorov, skúšal som ich. TC1,4 prakticky nepoznateľné zhoršenie kvality, TC1,7 je poznateľné len ak o tom vieš a pri TC2,0 už možno odborník spozná zhoršenie kresby. Doporučujem TC1,7 -. rozumné predĺženie ohniska pri rozumnom zhoršení svetelnosti a rozumnom znížení kvality kresby
chces vediet preco...mam ho na FF a rychlost ostrenia je super. Nema problem preostrit na iny objekt behom sekundy. VR II je neskutocne pri dlhsich casoch. Bez problemov nemal problem stabilizovat pri case 1/20s-1/30s. Dlhsie som este neskusal tak to by som klamal ak by som povedal ze dokaze stabilizovat. Vinetaciu co tu bola spominana som vobec nepostrehol na f2.8. A bokeh sa mi na nom paci neskutocne - kludne sa da porovnavat aj s pevnymi sklami... A TC nepouzivam - takze ako pracuje s nim to neviem
Objektív 70-200 f/2,8
Casto sa VR I vytyka vinetacia v kombinacii s FF na f2.8. Ano je tam, ale tento problem je riesitelny jednym klikom v PS resp. zanedbatelny (pre mna). Ja fotim s tymto sklom (VR I) na kinofilm (F5). Fotim spravidla na prnu dieru (sport v hale).
Mam aj VR II. ten pouzivam D3s s ktorou som ho kupil "v sete". Na oba pouzivam (ak treba) TC-20 EIII.
mrco: takze sa mi neoplati doplacat za novsiu verziu? Predsa len to je dost velky cenovy rozdiel a neviem, ci to za tie prachy stoji :/
mrco: takze sa mi neoplati doplacat za novsiu verziu? Predsa len to je dost velky cenovy rozdiel a neviem, ci to za tie prachy stoji :/
... osobne si ale myslim ze vyrazne lepsie fotky len vdaka VR II vs. VR I robit nebudes
ps : ja nehladam rozdiely. radsej fotim ... tym co mam po ruke
ps : ja nehladam rozdiely. radsej fotim ... tym co mam po ruke
Pokiaľ sa týka telekonvertorov, skúšal som ich. TC1,4 prakticky nepoznateľné zhoršenie kvality, TC1,7 je poznateľné len ak o tom vieš a pri TC2,0 už možno odborník spozná zhoršenie kresby. Doporučujem TC1,7 -. rozumné predĺženie ohniska pri rozumnom zhoršení svetelnosti a rozumnom znížení kvality kresby
A TC nepouzivam - takze ako pracuje s nim to neviem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa