riesim problem s kockatymi liniami pri foteni s d2x a micro nikkor 85/3.5, nepomaha ani uplne vypnutie doostrovania v tele. je to na kazdej fotke, sikme linie a obluky, samozrejme iba tie ostre neviete poradit co to sposobuje pripadne ci sa to da nejak odstranit?
Tak ma napadlo, nedalo by sa to trochu zvacsit? Sak bez okularov vidim len jednu bledomodru kocku ... Napis, pri jakom zvacseni vidis kocky, v akom prehliadaci, pri akom rozliseni a tak. Lebo objektiv kockaty urcite nie je ...
to je iba vyrez, po rozkliku je to na 100%, vtedy to vidiet dobre. pri tlaci to samozrejme vidiet nie je, ale pri hodnoteni ostrosti na monitore to vyzera divne. jasne ze objektiv kockaty nie je, ale vystup ano a je jedno ci ho pozeram vo fotaku, v camera raw alebo windowsackom prehliadaci.
Haluz... robi to len s tymto objektivom? Ak ano tak tomu nerozumiem... neviem si predstavit ako by mohol objektiv takto rozrastrovat hrany. Chyba musi byt v tele alebo v tebe. Hod sem nejaky obrazok v originalnej velkosti.
raw, spracovane v camera raw, vypnute ostrenie v tele pride mi to ako nejaka interferencia s bayerovou mriezkou, pod urcitym uhlom je hrana skladana z kociek 2x2 pixel namiesto 1 pixla. Mam kopec inych pevnych skiel, ziadne ine to nerobi. Pravda je ze tento nikkor je najmodernejsi. Normalne by som ho predal, ale je taky sikovny a spratny. momentalne som v praci, nemam tu povodnu fotku a aj tak neviem ci by sem slo nahrat 12Mpix
Videl som taketo chyby na fotakoch kde odchadza obrazovy senzor (netusim aky to moze mat suvis), ale castejsie je to prave blbym RAW konvertorom, ako si zistil.
Videl som taketo chyby na fotakoch kde odchadza obrazovy senzor (netusim aky to moze mat suvis), ale castejsie je to prave blbym RAW konvertorom, ako si zistil.
najlepsie je preto pouzivat original, neviem teda aky ma nikon. Ale ja pouzivam len Canon DPP
micro nikkor 85/3.5 kockate linie
Napis, pri jakom zvacseni vidis kocky, v akom prehliadaci, pri akom rozliseni a tak. Lebo objektiv kockaty urcite nie je ...
pride mi to ako nejaka interferencia s bayerovou mriezkou, pod urcitym uhlom je hrana skladana z kociek 2x2 pixel namiesto 1 pixla. Mam kopec inych pevnych skiel, ziadne ine to nerobi. Pravda je ze tento nikkor je najmodernejsi. Normalne by som ho predal, ale je taky sikovny a spratny.
momentalne som v praci, nemam tu povodnu fotku a aj tak neviem ci by sem slo nahrat 12Mpix
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa