Fórum » Objektívy a filtre

cirkulárny polarizacny filter

karolq9
2011-06-16 19:49:19+02
Ak sa mi na obiektyve otaca predny clen tak by to cirkularnemu filtru nemalo vadit?

Marcel Rebro
2011-06-16 19:51:19+02
príspevok od: karolq9
Ak sa mi na obiektyve otaca predny clen tak by to cirkularnemu filtru nemalo vadit?
nemalo ... len ho po kazdom otoceni predneho clena budes musiet znova potocit do spravnej polohy ... zabafka

b.a.f.o.a.r.t.
2011-06-16 20:08:21+02
príspevok od: Marcel Rebro
nemalo ... len ho po kazdom otoceni predneho clena budes musiet znova potocit do spravnej polohy ... zabafka
co zas za mna ??

Marcel Rebro
2011-06-16 20:21:15+02
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
co zas za mna ??
šicke za jedneho, bafo sam za bafa ...

markato1
2011-06-16 20:23:30+02
nemusis,ked ho hned pri ostreni aj pridrzis v spravnej polohe..

Marcel Rebro
2011-06-16 20:30:32+02
príspevok od: markato1
nemusis,ked ho hned pri ostreni aj pridrzis v spravnej polohe..
Zapojil som vsektu piestorovo manipulacnu predstavivost a vychdza mi nasledovny postup (bez pouzitia stativu) :
1. postavis sa na miesto z ktoreho chces fotit a natocis sa smerom ktorym chces fotit
2. kuknes do hladaciku a natocis polarizak do pozadovanej polohy ... alebo od natvrdo smerom k slnku
3. nakomponujes (nedotykas sa spuste)
4. chytis jemne rukou obrucku polarizaku
5. zatlacis spust na polovicu aby si zaostril
6. ruku ktorou si pridrzal obrucku polarizaku prelozis pod objektov aby si pri exponovani mal pevnejsi uchop
7. exponujes

... ved vravim zabafka

ps : s pouzitim stativu by to asi bolo menej zabavne, ale tuto vymozenost nosim len na odhananie vlkov

markato1
2011-06-16 20:57:15+02
Zapojil som vsektu piestorovo manipulacnu predstavivost a vychdza mi nasledovny postup (bez pouzitia stativu) :
1. postavis sa na miesto z ktoreho chces fotit a natocis sa smerom ktorym chces fotit
2. kuknes do hladaciku a natocis polarizak do pozadovanej polohy ... alebo od natvrdo smerom k slnku
3. nakomponujes (nedotykas sa spuste)
4. chytis jemne rukou obrucku polarizaku
5. zatlacis spust na polovicu aby si zaostril
6. ruku ktorou si pridrzal obrucku polarizaku prelozis pod objektov aby si pri exponovani mal pevnejsi uchop
7. exponujes

... ved vravim zabafka

ps : s pouzitim stativu by to asi bolo menej zabavne, ale tuto vymozenost nosim len na odhananie vlkov
presne..a ani ti to dlho netrvalo..od precitania mojho prispevku..zhodnotenia situacie,napisania 7 bodov + nejaky dodatok..7 minut..fotografovanie s otacavym prednym clenom a CPL trva sotva polovicu..

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()