Ahojte, potreboval by som nejaky vhodny objektiv pre tocenie videa, hlavne nech sa da pekne jemne zaostovat manualne, proste dlhy chod prstenca ...neviete o nejakom??
Asi vsetko co vyraba Carl Zeiss alebo Leica. Pocul som ze aj Hasselblady a Fuji su velmi dobre objektivy s jemnym zaostrovanim, pripadne Schneider, ale k nim treba dokupit dosticky...
mne sa na video osvedcil M42 Helios 44-2 (velmi jemny a dlhy focus a bezklikacia clona), a M42 CZ MC Flektogon 20mm 2.8 (jemny a dlhy focus) a Canon FD 50mm 1.4 je takisto fajn. Dlhsie objektivy sa mi pouzivaju horsie, kvoli roztraseniu pri manual focus.
Keby si radsej napisal aky pouzivas bajonet, ake ohnisko hladas a kolko za to chces dat, dalo by sa lepsie poradit.
Vseobecne dobre posluzia pevne ohniska 35 mm, 50 mm, 85 mm atd, ktore robi skoro kazdy vyrobca. Autofokusove zoomy maju skoro vzdy kratku drahu ostrenia a stare neautofokusove zoomy stoja za staru belu.
Alebo ako vravim, pevne skla Zeiss, Vogtlander, Leica atd, respektive stare skla na M39, M42 atd., ak to dany fotak vezme.
Objektiv pre Video
vopred dakujem
Vseobecne dobre posluzia pevne ohniska 35 mm, 50 mm, 85 mm atd, ktore robi skoro kazdy vyrobca. Autofokusove zoomy maju skoro vzdy kratku drahu ostrenia a stare neautofokusove zoomy stoja za staru belu.
Alebo ako vravim, pevne skla Zeiss, Vogtlander, Leica atd, respektive stare skla na M39, M42 atd., ak to dany fotak vezme.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa